DC Magyarország

Minden, ami DC!

ELŐRETEKINTÉS: Ezek a DC filmek érkeznek 2021-ben

Oszd meg a cikket másokkal is:

A 2020-as év sajnos semmilyen szempontból nem olyan volt, amilyet vártunk. Annak részletezésébe bele sem megyünk, hogy milyen hatással volt az életünkre a helyzet, amiben még mindig vagyunk, hiszen nem ez az oldalunk profilja, inkább a moziélményeinkre, vagyis azok hiányára emlékszünk vissza ebben a cikkben, továbbá bizakodóan tekintünk a 2021-es év felé, és megnézzük, milyen filmekre számíthatunk.

ÉVÉRTÉKELÉS 2020: Ragadozó madarak (és egy bizonyos Harley Quinn csodasztikus felszabadulása)

Az idei egyetlen DC moziélményünket még februárban élhettük át, amikor a 2016-os Öngyilkos osztag után Harley Quinn (Margot Robbie) egy csajbandával az oldalán szállt szembe Fekete Maszkkal (Ewan McGregor) és Victor Zsasz-szal (Chris Messina). A film egy abszolút kellemes meglepetés volt az év elején, ami bár nem írta újra a képregényadaptációs műfajt, azért egy emlékezetes akciófilmmel és néhány remek karakterrel gazdagította a DC filmes univerzumát. Cathy Yan rendezése eléggé megosztotta a kritikusokat és a nézőket egyaránt, ahogy a szerkesztőségünk tagjai sem vélekedtek egyformán a látottakról, de egyikünk sem élte meg csalódásként Harleyék ámokfutását. Akár az újranézések lehetőségét sem zárjuk ki, már csak a telitalálat gonosztevők, a kreatív és látványos akciók, vagy a menő soundtrack miatt sem.

A kialakult helyzetben idén sokkal több lehetőségünk volt otthon ülni és sorozatokkal tölteni az időt, ami egyrészt persze szomorú kényszerszituáció volt, másrészről azonban a tartalomgyártók gondoskodtak arról, hogy ne unatkozzunk a képernyő előtt. Idén januárban kaptuk meg az Arrowverzum gigacrossoverének, a Végtelen világok krízisének záróepizódjait, amelyek megalapozták a multiverzum fogalmát a DC adaptációkat illetően. Az instant kedvencünkké avanzsált Doom Patrol is új évaddal jelentkezett, és már a harmadik etap berendelése is megtörtént. Animációs fronton az üdítően friss és szórakoztatóan korhatáros Harley Quinn sorozat második szezonjának örülhettünk. Egy új szuperhősnőt üdvözölhettünk Stargirl személyében, akinek klasszikus értelemben vett képregényes hangulatú kalandjai némi felüdülést jelentettek. Folytatódott továbbá a hatalmas közönségsikernek örvendő Lucifer is a Netflixen. A nyolcadik évaddal véget ért az Arrowverzumot annak idején útjára indító Arrow sorozat, a kellemes meglepetést okozó Pennyworth pedig nemrég kezdte meg a második évadát, ami egy kis szünet után márciusban fog folytatódni.

ELŐRETEKINTÉS 2021

Wonder Woman 1984

A Patty Jenkins által rendezett második szóló amazonkaland hosszú huzavona és 6 különböző premierdátum után végre bemutatásra került a nemzetközi piacon olyan országokban, ahol ezt a körülmények megengedték (sajnos mi nem esünk ebbe a kategóriába), Amerikában pedig a mozik mellett az HBO Max kínálatában is elérhetővé vált. Ennek köszönhetően már olvashatóak kritikák a tengerentúli médiumoknál, amelyek eleinte nagyon pozitívan értékelték a filmet és kitértek a két főgonoszt játszó Pedro Pascal és Kristen Wiig játékára, a bemutató után azonban elég drasztikusan csökkent a film értékelése, úgy a nézők, mint a kritikusok szemében. Amint lehetőségünk lesz moziban megnézni a filmet, természetesen mi is ki fogjuk írni magunkból a gondolatainkat.

Zack Snyder’s Justice League

Ez a film kaphatná azt is alcímnek, hogy A rajongók diadala, hiszen a hatalmas méreteket öltött #ReleaseTheSnyderCut kampány három év után végül elért a megfelelő személyekhez, és Zack Snyder zöld utat kapott, hogy befejezhesse az eredeti vízióját az Igazság ligája kapcsán. A 2017-ben látott, Joss Whedon által befejezett mozifilm enyhén szólva is hagyott kívánnivalót maga után, ezért a rajongók elkezdték követelni a film eredeti, Snyder által készített verzióját, amit várhatóan márciusban végre meg is kapunk. Amerikában az HBO Maxra kerül majd a produkció, először négy darab egyórás epizódra bontva, később pedig egyetlen négyórás filmként is. Az HBO Max egyelőre csak Amerikában elérhető, de Snyder már megnyugtatta a rajongókat, hogy dolgoznak a film nemzetközi forgalmazásán is, hogy senki ne maradjon le erről az élményről. Már ez az epikus hosszúságú játékidő is azt sugallja, hogy egy teljesen más történetet kapunk majd a három évvel ezelőttihez képest, az pedig csak tovább fokozza a lelkesedésünket, hogy még többet láthatjuk az olyan közkedvelt karaktereket, mint Batman (Ben Affleck) és Superman (Henry Cavill), ráadásul még Jared Leto is feltűnik benne Jokerként. Snyder nemrég elárulta, hogy január elején számíthatunk egy új előzetesre a film kapcsán, illetve a pontos premierdátum bejelentésére is, tűkön ülve várjuk tehát az új év kezdetét.

The Suicide Squad

A hősök várva várt csapatba szerveződése után a rosszfiúk sem maradnak tétlenek, és ezúttal James Gunn vezényletével ostromolják meg a vásznakat és az HBO Max videótárát egyaránt. A The Suicide Squadban visszatérnek néhányan a 2016-os filmből, névszerint Harley Quinn (Margot Robbie), Bumeráng kapitány (Jai Courtney), Amanda Waller (Viola Davis) és Rick Flag (Joel Kinnaman), és mellettük rengeteg új karaktert ismerhetünk majd meg, amelyek közül többet most láthatunk először élőszereplős adaptációban. Közülük az egyik kiemelkedő figura a John Cena által játszott Peacemaker, aki a film után egy spinoff sorozatot is kap az HBO Maxra, amelyet szintén James Gunn ír, néhány epizódot pedig rendez is. A ’70-es évek háborús filmjeit idéző The Suicide Squad történetéről egyelőre semmit nem tudunk, az alkotók annyit árultak el, hogy a sztori tele lesz meglepetésekkel, soha nem fogjuk tudni, mi történik a következő pillanatban, valamint arra is figyelmeztettek minket, hogy egyik karakter sem élvez “védettséget,” bármelyikük bármikor fűbe haraphat, ami még izgalmasabbá teszi ezt a produkciót, pedig így is előkelő helyet foglal el a jövő évi várólistánkon.

Sokáig úgy volt, hogy ez a lista még egy címet tartalmaz majd, mégpedig a Matt Reeves-féle The Batmant, amiben Robert Pattinson kelti életre a legendás karaktert, ezt a filmet azonban elhalasztották 2022-re, így a jövő év végi hasonló cikkünkben térünk majd ki rá részletesebben, de azt már most is elmondhatjuk, hogy nagyon várjuk, hogy láthassuk a filmet, az első előzetest pedig meg sem tudjuk számolni, hányszor néztük meg az augusztusi debütálása óta.

A 2021-es év pedig, ha minden jól megy, sokkal tartalmasabb lesz, mint az idei volt, hiszen az elmaradt premierekre is talán sor kerül az új bemutatók mellett. A DC filmeken kívül is bőven vannak olyan alkotások, amelyekre kíváncsiak vagyunk, mint például az új James Bond menet, ami idén áprilisban kellett volna jöjjön, a Denis Villeneuve-féle Dűne, a Mátrix 4, a Fekete Özvegy, a Kampókéz remake vagy a hetedik Mission: Impossible, és ez a lista korántsem teljes. Hagyjuk hát magunk mögött ezt a borzalmas évet, és tekintsünk bizakodóan az előttünk álló esztendő felé.

Írta: Genzo

Ha tetszett a bejegyzés, kedvelj és kövess minket a Facebookon is!

Címkék: , , , , , , , , ,

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük