DC Magyarország

Minden, ami DC!

Ezek lehetnek a DC Films tervei a jövőre nézve

hírek | 2019. november 26. 19:21 | A bejegyzéshez itt lehet hozzászólni
Oszd meg a cikket másokkal is:

A Variety lehozott egy elég tartalmas cikket arról, hogy miképpen is festhet most a DC filmek jövője a Warnernél, amelyben, ha hihetünk a publikációnak, megerősítést nyer néhány régi pletyka, és a már konkrét premierdátummal rendelkező projektekről is olvashatunk érdekességeket és találgatásokat.

A DC Films ugyan magáénak tudhat anyagi bukást (Az igazság ligája) és vegyes fogadtatású alkotásokat (Batman Superman ellen, Öngyilkos osztag) egyaránt, de mostanában úgy látszik, megtalálták azt az utat, ami a kritikusoknak és a közönségnek is egyaránt elnyeri a tetszését, hiszen az Aquaman és a Joker a pozitív visszhang mellett egymilliárd dollár fölötti összbevételt is fel tud mutatni, és a tavasszal bemutatott Shazam! sem okozott csalódást semmilyen szempontból. A stúdió további hasonló sikereket remél a jövőre érkező Birds of Prey és Wonder Woman 1984 moziktól is, de a kérdés attól még fennáll, hogy ezek után mit hoz a jövő.

Az egyik fő kritika, ami éri a Warnert, azzal kapcsolatos, hogy a stúdió látszólag nem tud mit kezdeni a két legikonikusabb hősével, Supermannel és Batmannel. Utóbbi kapcsán ugyebár nemrég színészváltás történt. Ben Affleck három film (Batman Superman ellen, Öngyilkos osztag és Az igazság ligája) után átadta a stafétát a fiatalabb Robert Pattinsonnak, aki a Matt Reeves rendezésében készülő The Batman címszerepében mutatkozik majd be a Sötét Lovag szerepében, és olyan gonosztevők fogják megnehezíteni a dolgát, mint Rébusz (Paul Dano), Pingvin (Colin Farrell), Macskanő (Zoe Kravitz) vagy a maffiafőnök Carmine Falcone (John Turturro).

Voltak különféle híresztelések arról, hogy az egész film az Arkham Elmegyógyintézetben fog játszódni, de erről szó sincs, mindössze néhány jelenetnek szolgáltat majd helyszínt a szuperbűnözőket fogva tartó közismert intézmény. Ha a film jól teljesít, a Warner és a DC elképzelései szerint bármelyik gonosztevő alkalmas lehet egy spinoffra. A The Batman és a Birds of Prey kulcsfontosságú színészeinek szerződésébe bele van foglalva az esetleges folytatásokban és különálló mozikban történő szereplés.

Az Acélember kapcsán már sokkal bizonytalanabb a helyzet. A karakter két rebooton is átesett az elmúlt 13 évben, először Brandon Routh, majd Henry Cavill közreműködésével, de a hangos siker mindkét esetben elmaradt. A tévéképernyőkön ettől függetlenül láthattuk Supermant annak idején a Smallville sorozatban, jelenleg pedig az Arrowverzumban teszi néha tiszteletét Tyler Hoechlin megformálásában, és a tervek szerint egy különálló sorozatot is kaphat a CW berkein belül. Ami pedig a nagyvásznas adaptációkat illeti, a Warner beszélgetett J.J. Abrams-szel az ügyben, akinek a Bad Robot névre keresztelt cége nemrég egy masszív szerződést kötött a stúdióval. Ezen kívül Michael B. Jordannel is lezajlott egy megbeszélés, aki szintén felvázolta a vízióját az ikonikus szuperhőssel kapcsolatban. Ugyanakkor Jordan nem igazán áll készen egy ilyen projektre, hiszen jelenleg nagyon sűrűn foglalkoztatott színész, aki kedvére válogathat az ajánlatok között, egy Superman mozi bemutatására pedig 2023. előtt hiába számítunk, ugyanis nincs se forgatókönyv, se rendező a láthatáron.

A belső források a New Line igazgatójának, Walter Hamadának tulajdonítják a közelmúlt sikereit, aki 2018 óta a DC Films elnöke, és jó kapcsolatban áll a Warner Brost vezető Toby Emmerich-kel, akivel már dolgoztak együtt korábban is olyan produkciókon mint az AZ, vagy a Démonok között. Az ő irányításuk alatt a stúdió nyitottabb lett arra, hogy a felnőtt közönség számára készítsen képregényfilmeket. A Joker az első DC mozi, ami R korhatár-besorolás alatt futott, de biztosan nem az utolsó. A februárban bemutatásra kerülő Birds of Prey is várhatóan ilyen magas besorolást kap majd, és belsős informátorok szerint a James Gunn által vezényelt The Suicide Squad is a felnőtt nézőket célozza majd meg. A Birds of Prey a korhatár-besorolás ellenére nem a Jokerhez hasonló komor és depresszív hangulatot képviseli majd, hanem egy sokkal humorosabb, élénkebb csajbandás kalandot ígér, ami persze nem jelenti azt, hogy gyerekeknek fog szólni. A film nemrég utóforgatásokon esett át, amelyek után a tesztközönség véleménye drasztikus mértékben megváltozott a pozitív irányba, így a stúdió komoly sikerre számít jövő év elején.

Jeff Bock elemző szerint, ha a Disney tulajdonában álló Fox és Marvel továbbra sem nyit a korhatáros szuperhősmozik felé, akkor ez egy remek lehetőséget biztosít a DC számára, hogy megszólítsa a felnőtt rajongótábort.

A vállalat a korábban méltatlanul kezelt karaktereknek is szeretne új esélyt adni. A Green Lantern Corps projekt továbbra is prioritást élvez, annak ellenére, hogy a 2011-es Zöld Lámpás film minden szempontból súlyos kudarcot vallott. Geoff Johns még az év végéig elkészül a forgatókönyvvel, aztán a stúdió bemutatja azt J.J. Abramsnek és a Bad Robotnak, hátha látnak benne fantáziát és elkészítik a filmet. Ugyanakkor az Arrowverzum atyaúristene, Greg Berlanti Johnsszal közösen egy Zöld Lámpás sorozaton is dolgozik, amely együttműködésből a spekulációk szerint még közös filmes munka is származhat.

A Warner és a DC nem mondott le az Ezra Miller által életre keltett Flashről sem, és folytatják a karakter szólókalandjának fejlesztését. A rendezői feladatokat végül Andy Muschietti (AZ, AZ – Második fejezet) fogja ellátni, Christina Hodson (Űrdongó) pedig a forgatókönyvért felel majd, aki miután ezzel a szkripttel végzett, áttér a következő projektjére, mégpedig a Batgirl mozi írására. A Flash forgatása nem kezdődhet el, amíg Miller a következő Legendás állatok fejezeten dolgozik, vagyis a szélsebes szuperhőst lekapni próbáló kamerák leghamarabb 2021-ben foroghatnak majd.

A DC természetesen szeretné meglovagolni az Aquaman nem várt anyagi sikerét is, ezért jelenleg rendezőt keres a The Trench mozi élére, ami a filmben látott ároklakó szörnyeket helyezné a középpontba. Arthur Curry történetének folytatására a stúdió az első részt is levezénylő James Want szemelte ki, és a tervek szerint a forgatás 2021 elején kezdődhet.

De nem csak a nagyvászonra fókuszál a cég, ugyanis a WarnerMedia közelgő streaming platformja, az HBO Max a tervek szerint otthont adna olyan kis költségvetésű DC filmeknek, amelyek feltörekvő vagy kevésbé ismert színészeket vonultatnak fel az A-listás sztárok helyett, a büdzséjük nem haladja meg a 65 millió dollárt, és a mozivásznak helyett egyből a streaming szolgáltatáson debütálnának. Ezen projektek kapcsán egyelőre több konkrétum nem ismert.

Az HBO Max elindítása adott némi reményt a rajongóknak, hogy a Warner végre bemutatja Az igazság ligája hőn áhított, Snyder Cut névre keresztelt rendezői változatát, amelyért már a film 2017-es bemutatója óta folyik a rendíthetetlen, és egyre nagyobb mértéket öltő kampány. Azonban a stúdió nem érez késztetést arra, hogy további dollármilliókat áldozzon egy olyan filmre, ami leszerepelt a kasszáknál, és jelenleg nincs tervben a Snyder Cut bemutatása sem a mozikban, sem az HBO Maxon. “Ez csak egy beteljesületlen álom. Esélytelen, hogy valaha is megörténjen,” hangzanak egy belsős informátor lelombozó szavai.

(Forrás: Variety)

Ha tetszett a bejegyzés, kedvelj és kövess minket a Facebookon is!

Címkék: , , , , , , ,

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük