DC Magyarország

Minden, ami DC!

ELŐRETEKINTÉS – 2023

Oszd meg a cikket másokkal is:

Végre talán jönnek a rég várt projektek.

Tegnap már visszatekintettünk a 2022-es évre DC szempontból, ma pedig eljött az idő, hogy a jövőbe tekintsünk, és nézzük, mi mindent tartogat nekünk a 2023-as év ilyen viszonylatban. Legalábbis reméljük, hogy tartogat, hiszen a jelenlegi helyzetben semmi nem biztos, ezt jól illusztrálja az a tény, hogy a 2022-re előretekintő cikkünkből két cím az idei felsorolásban is ott lesz, hiszen azóta sem mutatták be őket. De reméljük a legjobbakat, ugorjunk is fejest a jövő évi felhozatal jelenlegi állásába!

SHAZAM! FURY OF THE GODS

David F. Sandberg 2019-es filmjének folytatásában Billy Batson/Shazam és a Shazam család közös erővel veszi fel a harcot Atlas lányai, Hespera (Helen Mirren) és Kalypso (Lucy Liu) ellen, természetesen a világ megmentése céljából. Az első rész egy nagyon szórakoztató eredettörténet volt, amit azóta többször is újranéztünk (akár az ünnepi időszakban, karácsonyi filmnek címkézve), és reméljük, a folytatásban sem kell csalódnunk. Helen Mirren és Lucy Liu érdekes választásnak tűnnek gonosz szerepre, Zachary Leviről tudjuk, hogy tökéletesen hozza a felnőtt testbe bújt gyermeket, David F. Sandberg képességei és humora felől sincsenek kétségeink, az pedig külön megdobogtatja a szívünket, hogy a képi világért a nagyszerű magyar operatőr, Pados Gyula felelt. Az elvárásaink tehát megvannak, márciusban kiderül, hogy mennyire tesz eleget ezeknek a Fury of the Gods.

THE FLASH és AQUAMAN AND THE LOST KINGDOM

Ezt a két címet egybe veszem, és nem is beszélek róluk sokat, hiszen a tavalyi cikkben már részletesen írtam róluk.  Csak azt lehet hozzátenni, hogy reméljük, 2023-ban már tényleg bemutatásra kerül ez a két film. És a DC jelenlegi helyzete miatt talán hattyúdalokról beszélünk, hiszen Ezra Miller/Flash és Jason Momoa/Aquaman jövője sincs kőbe vésve, előbbinél még a közelmúlt botrányai sem a jó irányba billentik a mérleget.

BLUE BEETLE

Augusztusban egy új szuperhős fog bemutatkozni a vásznon Blue Beetle személyében, akit a Cobra Kaiból ismert Xolo Mariduena kelt életre. A rendezői székben Angel Manuel Soto foglal helyet. A történet részleteiről egyelőre nem sokat tudunk, jelen sorok írásakor még előzetesünk illetve hivatalos karakterfotónk sincs, csupán egy teaser plakát, és néhány –amúgy impozáns- forgatási lesifotó. Minden bizonnyal jövőre teljes gőzerőre kapcsol majd a marketingkampány, az augusztusi bemutatóig még bőven van idő.

Ez négy DC film várható tehát 2023-ban a mozikba, de sorozatokból sem lesz hiány. A Titánok negyedik évada Amerikában már elindult, valószínűleg idehaza is bemutatásra kerül az új etap a jövő év folyamán. Folytatódik az egyébként minőségi Superman és Lois sorozat a harmadik évaddal, érkezik a The Flash kilencedik, egyben utolsó felvonása, elstartol a Gotham Knights széria, és a Doom Patrol negyedik évadának második fele is bemutatásra kerül.

De persze nem csak DC rajongók, hanem úgy általában véve filmkedvelők is vagyunk, ezért nem csak a fent említett címek foglalnak helyet a várólistánkon. A 2023-as év mozis szempontból hála az égnek nagyon zsúfoltnak és változatosnak tűnik, reméljük, számos jó filmélménnyel gazdagodhatunk majd. A teljesség igénye nélkül kíváncsian várjuk ezeket a címeket: Ant-Man and The Wasp: Quantumania, Creed III, John Wick 4, Guardians of the Galaxy vol 3, Spider-Man: Across the Spider-Verse, Barbie, Oppenheimer, Indiana Jones and the Dial of Destiny, Mission Impossible: Dead Reckoning Part One, Napoleon és még sorolhatnánk.

Ami pedig a DC távolabbi jövőjét illeti, minden bizonnyal érdekes, és nem mindenkinek tetsző változások fognak bekövetkezni. A stúdió élére kinevezett James Gunn és Peter Safran egy új, sokkal összefüggőbb filmes és tévés univerzumot készül felépíteni, ami persze áldozatokkal jár a korábbi produkciók és castingok terén. Ami már biztos, hogy valamikor egy új Superman filmet fogunk kapni, egy fiatalabb éveiben járó, új főhőssel, James Gunn forgatókönyvéből. A vezető páros már összeállította a nagy tervet, amelyből számos projektet még januárban hivatalosan is be fognak jelenteni. Addig szinte naponta érkeznek a különböző pletykák és híresztelések, meg fogjuk látni, hogy ezekből mi bizonyul majd igaznak. DC rajongónak lenni szinte mindig nagy kihívás volt, a folyamatosan változó stúdióvezetőség, az újravágott/pótforgatott filmek és a kispadon hagyott közkedvelt hősök nem mindig táplálták bennünk a rajongás tüzét, és a Gunn/Safran éra döntései és fejleményei is biztosan próbára tesznek majd sokakat, de amíg a kedvenc szuperhőseink új kalandjait várhatjuk a mozikban vagy a képernyőkön, addig van miért lelkesednünk.

Írta: Genzo

Ha tetszett a bejegyzés, kedvelj és kövess minket a Facebookon is!

Címkék: , , , , , , , , , , , , , , , ,

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük