DC Magyarország

Minden, ami DC!

Black Adam spoilermentes beszámoló

Oszd meg a cikket másokkal is:

A haragból született erő.

Régóta vártunk már a DCEU következő nagy filmjére, és nem is akármilyen film ez – Dwayne Johnson “gyermeke”, melyet csaknem egy évtizedbe telt megálmodni és elkészíteni, de végre itt van – a Black Adam.

Jaume Collet-Serra rendezését különösebb elvárások nélkül vártuk és nézhettük meg a hazai premieren az Intercom jóvoltából. A következőkben spoilermentes beszámolónkat olvashatjátok.

A DC rajongók örömére a film tartogat a nézők számára jobbnál jobb utalásokat, és a nagyvásznon eddig még be nem mutatott karaktereket. Megismerkedünk Black Adam eredetével és esszenciájával – az pedig, hogy szerethető-e, teljes mértékben egyéni ízlés és döntés kérdése. Sokban nem tér el ez az eredettörténet a képregényben olvasottakkal (a New 52 kapcsán erről már írtunk nektek, ezt a cikket itt olvashatjátok), azonban így is várt ránk néhány meglepetés. Ugyan a nagy egész nem világmegváltó vagy sokkoló, végeredményben egy folyamatosan pörgő, akciódús DC kaland ez a produkció. Megismerkedünk a Justice Society tagjaival, akik jelenléte biztosan megmosolyogtatja a legtöbb DC rajongót, mégsem kerül rájuk túl nagy fókusz, és Black Adamtől sem lopják el a showt. Ez bár egyébként teljesen rendben van, mégis hagy egy kis hiányérzetet az, hogy még nem tűntek fel a DCEU filmjeiben, és hogy nem ismerjük eléggé őket és a hátterüket ahhoz, hogy nagyobb hatást legyenek képesek kelteni, vagy hogy érdekesebbé váljanak a számunkra. Kiemelkedő azonban Pierce Brosnan, mint Doctor Fate, illetve kellemes meglepetés Sarah Shahi karaktere, Adrianna, aki a vártnál nagyobb és izgalmasabb szerepet tölt be a filmben.

Nagy pozitívum továbbá az, hogy a történet nem Amerikában játszódik, ezáltal egy teljesen más világot, politikai helyzetet és közösségi morált mutat be, egyúttal elkerülve a klisés, kiszámítható hős kontra gonosz vonalat. Ugyan a cselekmény végén nagyon közel jár ehhez, Dwayne Johnson a főszerepben gondoskodik róla, hogy Black Adam az az antihős maradjon, aki. Nem nyújtja ugyan élete alakítását, mégis a velejéig átjárja karaktere – ennél többet pedig nem is kívánhatnak a képregényrajongók.

A főszereplő, a filmzene, és a szűnni nem akaró akció, megspékelve a DC világába tökéletesen passzoló humormorzsákkal tehát garantált szórakozást kínál a műfaj kedvelőinek. Nem tökéletes és talán nem is tartozik a legjobb DC filmek közé, de egészen kellemes csalódás volt a számunkra, így bátran ajánljuk minden DC rajongónak.

És ha szolgálhatunk egy jótanáccsal, maradjatok a DCEU kétség kívül eddigi legizgalmasabb stáblistás jelenetéig.

4/5

Írta: Vera

Ha tetszett a bejegyzés, kedvelj és kövess minket a Facebookon is!

Címkék: ,

1 komment a(z) "Black Adam spoilermentes beszámoló" című bejegyzésnél

  1. Visszajelzés: ÉVÉRTÉKELÉS – 2022

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük