DC Magyarország

Minden, ami DC!

A Végtelen Világok Krízise komoly változásokat hozott a CW szuperhősös sorozatait tekintve

hírek | 2020. január 15. 15:01 | 1 hozzászólás
Oszd meg a cikket másokkal is:

Már egy ideje a levegőben volt ez az egyébként logikus húzás, amit most a készítők meg is léptek, valóra váltva ezzel számos rajongó spekulációját.

Figyelem: A cikk spoilereket tartalmaz a Végtelen Világok Krízise crossover utolsó két fejezete kapcsán! Csak saját felelősségre olvass tovább, vagy ha már láttad az epizódokat!

Az Arrow epizód során a Paragonok megküzdöttek az Anti-Monitorral az Idő Hajnalán, ezzel újraindítva a teljes univerzumot. Ebben az új univerzumban, amint az a Legends of Tomorrow részéből kiderült, a CW összes szuperhőssorozata (Arrow, The Flash, Supergirl, DC’s Legends of Tomorrow, Batwoman és Black Lightning) ugyanabban a világban játszódik, ami az Earth-Prime, magyarul az Elsődleges Föld nevet kapta. Ez többek között azt jelenti, hogy Barry-nek ezentúl nincs szüksége extrapolátorra, ha meg akarja látogatni Karát.

Mint kiderült, mindvégig ez volt a Krízis esemény végső célja.

“Már tavaly óta tudtuk, hogy összeolvasszuk ezeket a világokat, és létrehozzuk az Earth-CW világot, de az Earth-Prime jobban hangzik. A képregényekben ezen a néven a mi Földünket tartják számon, de nekem személy szerint tetszik ez a megnevezés, szóval a CW sorozataink most már ezen a világon játszódnak,” mesélte Marc Guggenheim executive producer a riportereknek még decemberben.

Az alkotók egyébként már el is kezdték kiaknázni az Earth-Prime adta lehetőségeket a crossover utolsó részében. A Legends epizód végén Fehér Kanári, Flash, Supergirl, Superman, Marsbéli Fejvadász, Batwoman és Black Lightning összegyűltek az egykori STAR Labs hangárban/Hall of Justice teremben, ami azóta egy Igazság ligája stílusú szuperhősbúvóhellyé változott, egy hatalmas asztallal felszerelve, ahol szükség esetén a későbbiekben is csapatba verődhetnek. További érdekesség, hogy a Super-Friends showból ismert Gleek, a Wonder Twins földönkívüli házimajma is szabadon garázdálkodik az épületben, legalábbis erre utalt egy üres ketrec, amin az ő neve van feltüntetve.

De nem az Earth-Prime az egyetlen változtatás. Az eredeti Krízis képregényben elpusztult a multiverzum, és egyetlen Föld maradt csupán. A tévés feldolgozás nem követte ezt az utat, és az Idő Hajnala csata után a multiverzum újjászületett, és a befejező epizód le is rántotta a leplet az új Földekről:

Föld-2: Itt játszódik a Stargirl sorozat, ami párhuzamosan kerül sugárzásra a CW-n és a DC Universe streaming platformon. Az executive pruduceri feladatokat Greg Berlanti látja el, a showrunner pedig a karakter szülőatyja, Geoff Johns. Brec Bassinger látható a címszerepben, Luke Wilson pedig az óriás robotpáncélba bújt szárnysegédjét játssza.

Föld-12: A 2011-es, Ryan Reynolds főszereplésével készült Zöld Lámpás film helyszíne, melynek társírói Marc Guggenheim és Greg Berlanti voltak.

Föld-19: A DC Universe rövid életű Mocsárlény sorozatának otthona.

Föld-9: Itt zajlanak a Titans eseményei. A sorozat nemrég megkapta a harmadik évados berendelést a DC Universe-n.

Föld-21: A Doom Patrol hőseinek világa. Azzal, hogy másik Földre helyezték őket, mint a Titánokat, magyarázatot kaptak a különbségek a sorozat és a Titans első évadának Doom Patrol epizódja között.

Föld-96: Itt él a Bandon Routh által játszott Acélember, akit a Superman visszatérből ismerünk.

(forrás: EW)

Ha tetszett a bejegyzés, kedvelj és kövess minket a Facebookon is!

Címkék: , , , , , ,

1 komment a(z) "A Végtelen Világok Krízise komoly változásokat hozott a CW szuperhősös sorozatait tekintve" című bejegyzésnél

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük