DC Magyarország

Minden, ami DC!

Ezt az 5-5 filmet és sorozatot fedte fel James Gunn és Peter Safran a DCU első fejezetéből

Oszd meg a cikket másokkal is:

Amióta a James Gunn-Peter Safran páros került a DC Studios élére, a rajongók szinte megállás nélkül találgattak, hogy az új vezetők milyen történeteket fognak majd elmesélni. Rengeteg pletyka látott napvilágot, néhány rossz hírrel is gyarapodtunk Henry Cavill és Dwayne Johnson karaktereinek jövőjét illetően, ma este pedig végre lehullt a lepel a DCU első fejezetének egy részéről, ami a “Gods and Monsters” gyűjtőnevet kapta. A bejelentésre került 5 film és 5 sorozat között találunk régi közkedvelt karaktereket és kevésbé ismert figurákat egyaránt. Egyelőre egyik címhez sincs rendező kötve, valamint a castingok sem kezdődtek el, egyedül Viola Davis visszatérése van leszögezve a Waller sorozat főszerepében. Safran és Gunn nyitva hagyják a lehetőséget Gal Gadot, Jason Momoa, Ezra Miller és Zachary Levi számára, hogy tovább játsszák a karaktereiket. Az új vezetők terve az, hogy évente körülbelül két filmet és két sorozatot mutassanak be a DCU zászlaja alatt, de csak akkor, ha ezek a határidők nem mennek a minőség rovására. A továbbiakban felsorolt címek nagyjából 2027-ig fedik le a bemutatónaptárat, de konkrét premierdátuma még csak egy projektnek van. Lássuk, hogy pontosak mikről is van szó!

FILMEK

Superman: Legacy (2025. július 11.)
A Superman: Legacy lesz az a film, ami igazán beindítja a DCU-t, de nem a karakter jól ismert eredettörténetét fogja elmesélni, hanem „Superman egyensúlyozását a kriptoni származása és a földi neveltetése között.” A forgatókönyvet Gunn írja, és Safran szerint rá lehet beszélni a rendezésre is, Gunn azonban ezt nem kommentálta.

The Authority
James Gunn ezzel a filmmel talán azt csinálja majd, amihez a legjobban ért: kevésbé ismert képregénykaraktereket szerettet meg a nagyközönséggel. A The Authority egy csapatnyi szuperhumán, akik kevésbé idealista megközelítéssel állnak a világ megmentéséhez. A karakterek a Wildstorm kiadó szárnyai alatt kerültek bemutatásra, majd a New 52 során a DC fősodorbeli füzeteiben is bemutatkoztak. A film forgatókönyve jelenleg írás alatt áll, de Gunn nem árulta el, hogy ki által.

The Brave and the Bold
Ebben a filmben fog bemutatkozni a DCU Batmanje, aki teljesen független lesz Matt Reeves Batman-univerzumától, valamint a denevércsalád is bemutatásra kerül majd, kezdve Damien Wayne Robinjával, aki Gunn leírása szerint “egy kis szemétláda bérgyilkos.” Damien ugyebár Batman gyermeke, így lehetőség adódik egy különleges apa-fia történet elmesélésére. A projekt Grant Morrison képregényeit veszi majd alapul.

Supergirl: Woman of Tomorrow
A film Tom King népszerű képregénysorozatából fog építkezni, és Superman unokatestvérének, Kara Zor-Elnek a történetét meséli majd el. “Látjuk majd a különbséget aközött, hogy Supermant a Földre küldték és szerető családban nőtt fel csecsemőkorától, és aközött, hogy Supergirl a Krypton egyik szikláján nevelkedett, és életének első 14 évében azt látta, hogy mindenki kegyetlen módon meghal körülötte.”

Swamp Thing
Egy egészen más hangulatú projekt lesz a Swamp Thing, ami a karakter sötét eredetét fogja elmesélni, horrorfilmes eszközökkel. Az eltérő tónus ellenére a mocsárlény a jövőben kapcsolatba lép majd más karakterekkel is, ígérte Gunn.

SOROZATOK

Creature Commandos
Az HBO Maxra érkező animációs sorozat az első projekt, aminek a Safran/Gunn páros adott zöld utat. A sorozat minden epizódját Gunn írta, és a gyártási munkálatok jelenleg is zajlanak. A képregényes felállástól kicsit eltérően ebben a felállásban a csapat tagja lesz Weasel, akit már láthattuk a The Suicide Squad filmben, valamint Rick Flag édesapja, Rick Flag Sr is. A szereplők kilétét még homály fedi, de Gunn azt mondta, hogy a szinkronra szerződtetett színészek élőszereplős adaptációban is alakítani fogják a karaktereiket a későbbiekben.

Waller
Mivel Gunn a közeljövőben a Superman: Legacy-re fókuszál, ezért a Peacemaker második évada egyelőre parkolópályára került. Helyette a “Békeharcos csapat” fel fog tűnni Viola Davis mellett ebben a sorozatban, ami a Peacemaker első etapjának eseményei után veszi fel a fonalat. Az executive produceri teendőket Christal Henry mellett Jeremy Carver végzi majd el, akinek a Doom Patrolt is köszönhetjük. Bár konkrét premierdátum még nincs, de a Waller és a Creature Commandos is a Superman: Legacy előtt fog érkezni, amolyan “előételként” a DCU-hoz.

Lanterns
A Gunn-Safran páros azt ígéri, hogy ez a sorozat egy “hatalmas HBO minőségű esemény” lesz, a True Detective sorozat szellemiségéből inspirálva. A történet Hal Jordan és John Stewart, a két legismertebb Zöld Lámpás köré fog épülni, akik egy rejtély megoldásán dolgoznak, aminek Safran szerint komoly szerepe van a fő narratívában, amit a DCU-n belül építenek. Ez a projekt teljesen eltér attól, ami korábban Greg Berlanti nevével volt fémjelezve, az a sorozatterv ugyanis végül el lett kaszálva. “Berlanti víziója egy űropera volt, a mienk inkább egy Földre koncentráló detektívsztori,” fogalmaz Safran.

Paradise Lost
Ez a leírás szerint “Trónok harca-szerű” sorozat Themyscira szigetén játszódik, Diana/Wonder Woman születése előtt, és egy kizárólag nőkből álló társadalom politikai viszályait helyezi a fókuszba. A cím valamennyire merít a Paradise Island Lost képregényből, ami egy polgárháború történetét mesélte el a szigeten, annyi különbséggel, hogy abban a történetben Wonder Woman is szerepelt, míg itt rá nem érdemes várnunk.

Booster Gold
Az utolsó bejelentett cím egy Booster Gold sorozat, ami a színtiszta vígjátékműfajt hivatott behozni a DCU-ba. A karakter, civil nevén Mike Carter egy “lúzer a jövőből, aki hétköznapi jövőbeli technológiával utazik vissza a jelenünkbe, és szuperhősnek adja ki magát,” vázolja fel Safran az alapötletet.

Ezek volnának tehát a DCU első pillérei. Írjátok meg hozzászólásban, hogy ti melyik címnek örültök a legjobban, illetve úgy általában, mi a véleményetek a bejelentett felhozatalról.

Ha tetszett a bejegyzés, kedvelj és kövess minket a Facebookon is!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük