DC Magyarország

Minden, ami DC!

Az első teljes kritikák szerint a Wonder Woman 1984 az a film, amire jelenleg szükségünk van

Oszd meg a cikket másokkal is:

A 2020-as év semmilyen szempontból nem úgy alakult, ahogy terveztük, és ebbe természetesen beletartoznak a moziélmények is, vagy inkább azok hiánya. A Wonder Woman 1984 hazai bemutatására egy ideig volt némi esély, de aztán a járvány miatti korlátozások meghosszabbításával sajnos elestünk attól, hogy idén karácsonykor a nagyvásznon láthassuk Dianát Cheetah és Max Lord ellen harcolni. A külföldi sajtó képviselői ennél szerencsésebb helyzetben voltak, ugyanis ők már láthatták a filmet, amiről először rövid Twitter bejegyzések formájában értekeztek, most pedig publikálhatták a teljes hosszúságú kritikáikat is, amelyek azt sugallják, hogy egy jól sikerült folytatással van dolgunk. Szokásunkhoz híven szemezünk a számotokra néhány sort ezekből az írásokból.

“Mindannyian vártunk Gadotra, és abszolút megérte. Egy humorral, látvánnyal és optimizmussal teli blockbuster, amire nagyon szükségünk volt,” fogalmaz a Total Film kritikusa.

“Egy vibráló és virtuóz kaland hatalmas szívvel, és árad belőle az a heroizmus, amit a DC fényes csillagától elvárunk. A Wonder Woman 1984 az a hős, amire a 2020-as évnek mindvégig szüksége volt,” áradozik az Empire írója.

Csatlakozik hozzájuk az IGN szerkesztője is, aki szerint “a Wonder Woman 1984 egy derűs és reményteli kaland, ami szeretetreméltóan tiszteleg a múlt szuperhősfilmjei előtt.”

Az Entertainment Weekly szerzője szerint “kell egy kis idő, amíg eljutunk a nagyszabású akciójelenetekhez (leszámítva a gyönyörű prológust), de túl jól érezzük magunkat ebben a karizmatikus szereplőket felvonultató, szépen felépített világban, hogy ez zavarjon bennünket.”

“A 151 perces játékidőből nagyjából két órán át a Wonder Woman 1984 eléri azt, amit a hollywoodi blockbusterektől várunk: elfeledteti velünk az aggályainkat, és kimenekít minket a hétköznapokból,” foglalja össze gondolatait a Variety kritikusa.

“Gadot továbbra is egy karizmatikus jelenség, aki magabiztosan bánik a lasszóval, és egy jelenetben még a villámokat is lekötözi vele. Azonban nekem hiányoztak a gladiátorharc szerű kézitusák és harcjelenetek, amilyenek az első részben voltak,” árnyalja kicsit az összképet a THR cikkírója.

A The Playlist nevű oldal szerzője teljesen szembemegy a többséggel, és a negatív kicsengésű kritikájában azt mondja, hogy a film “alapjában véve rossz, gyengén van megírva és hiányzik belőle az a báj, ami olyan derűssé tette az első részt (leszámítva az utolsó felvonást).”


Ahogy az a kritikák többségében látható, Patty Jenkins rendezése ezúttal sem okozott csalódást, és ezekben a nehéz időkben némi kikapcsolódással és derűvel tudott szolgálni. Reméljük, hogy hamarosan mi is megnézhetjük hivatalos formában a filmet, hogy ne csak az alternatív lehetőségekre tudjunk hagyatkozni.

(forrás: Metacritic, EW)

Ha tetszett a bejegyzés, kedvelj és kövess minket a Facebookon is!

Címkék:

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük