DC Magyarország

Minden, ami DC!

Az HBO Max tartalmakért felelős vezetője a DC projektekről beszélt

Oszd meg a cikket másokkal is:

A mai nap folyamán startol el a WarnerMedia legújabb streaming platformja, az HBO Max, ami számos régi film és sorozat mellett új, eredeti tartalmakkal is készül kedveskedni az előfizetőknek. Az újdonságok között természetesen a DC univerzumhoz tartozó címeket is találunk, illetve múlt héten került sor a hatalmas bejelentésre, miszerint az Igazság ligája “Snyder Cut” verziója is ezen a platformon válik elérhetővé a jövő év folyamán. Erről, és a többi DC produkcióról is beszélt néhány szót Kevin Reilly, az HBO Max tartalmakért felelős igazgatója a Business Insidernek adott interjújában.

Ahogy arról már korábban is beszámoltunk, a DC Universe platform jövője kérdéses lehet az HBO Max megjelenésének függvényében. Ezen a téren továbbra sincs semmi kőbe vésve, viszont a Doom Patrol sorozat párhuzamosan fog érkezni mindkét szolgáltatóra. “Van néhány DCU gyártású sorozat, amivel kapcsolatban úgy érezzük, üzleti modell szempontjából jobban tudnánk kezelni, és kiszolgálni vele a rajongótábort. Úgy látjuk, hogy a Doom Patrol nagy népszerűségnek örvend, ezért betettük a portfóliónkba,” Egyelőre nincsenek tervek további DC Universe sorozatok áthozására az HBO Maxra.

Ami az eredeti DC sorozatokat illeti, Reilly bevallása szerint ezek egy következő lépést fognak képviselni gyártási költség szempontjából. Ez azt jelenti, hogy filmes szintű büdzsére számíthatunk ezeknél a címeknél, beleértve a JJ Abrams-féle Justice League Dark sorozatot is, aminek ötletével maga Abrams házalt a vállalatnál. Abrams szerint rengeteg lehetőség és kiaknázatlan terület rejlik ebben a projektben.

Természetesen elkerülhetetlen téma volt az interjú során a Snyder Cut, aminek bejelentése úgymond “felrobbantotta” az internetet és a közösségi médiát a múlt héten. Reilly elárulta, hogy amikor Zack és Deborah megmutatta, hogy milyen irányba vinnék a filmet, az HBO Max csapata azonnal tudta, hogy ezt meg akarják valósítani. “Rengeteg problémába ütköztünk azzal kapcsolatban, hogy hogyan tudnánk leszállítani ezt a víziót, és jogi akadályok egész seregébe is belebonyolódtunk. Elég sokáig ültünk ezen a projekten, de dolgoztunk is rajta, természetesen titokban. A stratégiánknak és vakszerencsének köszönhető, hogy az akadályok nagy részét le tudtuk küzdeni a Max indulása előtt.” Reilly nem ment bele részletesen, hogy milyen problémákról volt szó pontosan, azt mondta, hogy ezt egy másik interjúra tartogatja.

Az HBO Max egyelőre kizárólag az amerikai közönség számára elérhető.

(forrás: Business Insider)

Ha tetszett a bejegyzés, kedvelj és kövess minket a Facebookon is!

Címkék: , , , ,

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük