DC Magyarország

Minden, ami DC!

J.J. Abrams cége filmes és tévés Justice League Dark projekteket fejleszt a Warnernek

Oszd meg a cikket másokkal is:

A Deadline értesülései szerint a Bad Robot produkciós vállalat a WarnerMediával kötött új szerződése értelmében mozis és tévés ötletek kidolgozásába kezdett bele, a Justice League Dark univerzumának karaktereivel.

Ez az egyesség még nagyon korai fázisban van, és egyelőre nincsenek infók konkrét projektekről vagy kidolgozandó karakterekről. Állítólag a Bad Robot mozis részlegének főnöke, Hannah Minghella, valamint a tévés részleg vezetője, Ben Stephenson hamarosan találkozókat szervez különböző alkotók képviselőivel azzal kapcsolatban, hogy mely karakterek kapjanak saját adaptációt.

A Justice League Dark csapat először 2011-ben jelent meg a DC képregények lapjain, a Justice League Dark sorozat első számában. A liga olyan okkult és szokatlan karakterekből áll, mint John Constantine, a misztikus jósnő, Madame Xanadu, Deadman, Shade, az alakváltó és Zatanna.

A létszám persze bővült és változott az évek során, a képregénysorozat 19. számában például Mocsárlény is belépett a csapatba. A további tagok listáján olyan nevek állnak, mint Andrew Bennett, a több száz éves vámpír, az alakváltó Black Orchid, Doctor Mist, a kém, aki a gonosz Felix Faustnak dolgozott, Frankenstein, a nagy tudású lény, a görög mitológiából eredeztethető Pandora, a természetfeletti sérülések kezelésére szakosodott Nightmare Nurse és még sokan mások.

A képességeikből kifolyólag ők általában olyan szituációkban kellett helytálljanak, amelyek kívül esnek a hagyományos Igazság Ligája, azaz Wonder Woman, Batman, Superman, Aquaman, Flash és a többi ismert hős hatáskörén.

Még egyszer kihangsúlyozzuk, hogy ezek a tervek még nagyon korai fázisban vannak, semmilyen konkrétum nem áll rendelkezésünkre például arról sem, hogy a Bad Robot vezetője, azaz J.J. abrams rendezőként beszáll-e valamelyik projektbe. A filmeket illetően Minghella a Warner Bros. DC mozis részlegének elnökével, Walter Hamadával fog összedolgozni, Stephenson pedig a Warner Bros. Television elnökeivel, Peter Roth-tal, Susan Rovnerrel és Brett Paullal.

A Star Wars: Skywalker kora 1 milliárdot meghaladó bevételi sikere után Abrams jelenleg showrunnereket keres az HBO számára készülő Demimonde című sci-fi fantasy dráma sorozathoz, ami az első teljes mértékben szerzői munkája a 2001-es Alias széria óta.

A Justice League Dark univerzumának tagjai tették már tiszteletüket különböző adaptációkban korábban.

2017-ben volt egy egész estés Justice League Dark animációs film, amiben Rosario Dawson, Alfred Molina és Nicholas Turturro volt hallható a főszerepekben.

Constantine kapott már egy szólófilmet 2005-ben, Keanu Reeves címszereplésével, 2013-ban pedig saját sorozatot az NBC-nél, Matt Ryan alakításában. Ez a produkció mindössze 13 részt élt meg, a karakter pedig azóta a Legends of Tomorrow csapatát erősíti az Arrowverzumban, továbbra is Ryan megformálásában. Zatanna szerepelt néhány epizód erejéig a Smallville sorozatban, ahol Serinda Swan keltette életre a varázslónőt.

Ami Mocsárlényt illeti, ő eddig két filmmel büszkélkedhet a ’80-as évekből, egy ’90-es évekbeli sorozattal, valamint egy 2019-es adaptációval, ami James Wan produceri felügyelete alatt készült a DC Universe szolgáltatóra, és mindössze egyetlen évadot kapott.

(forrás: Deadline)

Ha tetszett a bejegyzés, kedvelj és kövess minket a Facebookon is!

Címkék: , ,

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük