DC Magyarország

Minden, ami DC!

Az HBO Max egy új DC sorozat pilotját rendelte be, ami a DMZ képregényt adaptálja

hírek, Vertigo | 2019. október 1. 19:37 | 1 hozzászólás
Oszd meg a cikket másokkal is:

Ava DuVernay lesz az epizód rendezője.

A New Gods mozifilmen rendezőként és társíróként dolgozó Ava DuVernay elvállalta egy pilot rendezését az HBO Max streaming platform számára. A sorozat Brian Wood és Riccardo Burchielli DC/Vertigo képregénysorozatát, a DMZ-t adaptálná, ami egy második amerikai polgárháborúban játszódó futurisztikus dráma.

A történet szerint a közeljövőben a már említett polgárháború hatására Manhattan egy lepusztult, demilitarizált zónává (azaz DMZ) vált, és elszigetelődött a világtól. A cselekmény egy fiatal doktornő  szívszaggató útját követi, aki kétségbeesetten keresi az eltűnt kisfiát. A nőnek szembe kell néznie a bandákkal, polgárőrökkel, demagógokkal és hadurakkal, akik a törvényen kívül álló senkiföldjét irányítják, és eközben akaratlanul válik annak a szimbólumává, amit már mindenki elvesztett: a reményé.

Az executive produceri teendőket is ellátó DuVernay jelenléte a projektben nem meglepő, hiszen tavaly több évre szóló szerződést kötött a Warner Bros Televisionnel. Legutóbbi sorozata, a Netflix számára készített When They See Us két Emmy-díjat is bezsebelt.

A showrunner posztot Roberto Patino tölti be, aki executive producere is lesz az adaptációnak. Patino szintén szerződésben áll a WBTV-vel, és korábban olyan sorozatokon dolgozott íróként, mint a New York-i nyomozók, a Kemény motorosok vagy a Westworld.

A pilot forgatása a tervek szerint 2020 elején kezdődhet, az HBO Max szolgáltatás pedig 2020 tavaszán startolhat.

(forrás: Variety, TVLine, Deadline)

Ha tetszett a bejegyzés, kedvelj és kövess minket a Facebookon is!

Címkék: , , ,

1 komment a(z) "Az HBO Max egy új DC sorozat pilotját rendelte be, ami a DMZ képregényt adaptálja" című bejegyzésnél

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük