DC Magyarország

Minden, ami DC!

Gal Gadot és Ben Affleck is csatlakozott a Snyder Cut mozgalomhoz

hírek | 2019. november 18. 10:40 | 2 hozzászólás
Oszd meg a cikket másokkal is:

Mozgalmas volt a tegnapi nap a DC rajongók számára, ugyanis két éve mutatták be Az igazság ligája filmet, ami sajnos sem anyagi, sem kritikai szempontból nem ért fel a hozzá fűzött elvárásokhoz, és a rajongók is elégedetlenek voltak azzal, amit láttak, főleg a kulisszák mögött zajló bonyodalmak (rendezőcsere, pótforgatások) ismeretében. Szinte a bemutató után el is kezdtek kampányolni az úgynevezett Snyder Cut verzió megjelenéséért, amivel kapcsolatban hivatalos közleményt azóta sem adott ki stúdió, az alkotók azonban többször is említették ennek a változatnak a létezését, főleg Cyborg és Aquaman, vagyis Ray Fisher és Jason Momoa. De a Steppenwolf hangjaként hallható Ciarán Hinds is nyilatkozta már, hogy nem azt a filmet láttuk a moziban, amin ő dolgozott, illetve az operatőr Fabian Wagner is kiállt már Snyder alkotása mellett.

Arról már nemrég beszámoltunk, hogy az elmúlt napokban felerősödött az amúgy sem kis volumenű kampány a Snyder Cutért, tegnap azonban újabb nagy áttörés következett. A Wonder Womant játszó Gal Gadot ugyanis először fejezte ki a támogatását a mozgalom felé, a jól ismert #ReleaseTheSnyderCut hashtag és egy fotó kiposztolásával. Hozzá hasonlóan az azóta visszavonult Batman, Ben Affleck is kiírta a hashtaget abszolút váratlanul, a rajongók hatalmas meglepetésére.

Az már csak hab a tortán, hogy Zack Snyder mindkettejük posztját retweetelte egy-egy rövid kommentár hozzáfűzésével: “Ez az ősi amazon nem tévedhet” és “Ahogy Batman sem.”

Ray Fisher sem maradt ki a buliból, és ő még odaadóbban állt a kampány mellé. A Twitter profiljáról minden korábbi bejegyzést törölt, majd megosztott egy új képet Victor Stone-ról, valamint természetesen hozzátette a hashtaget, amit beírt a profilján a bio részlegbe is.

Jason Momoa ugyan a tegnapi nap folyamán nem társult a többiek mellé új poszttal, de ő már korábban számos alkalommal beszélt a Snyder Cutról. Sokkal meglepőbb, vagy akár csalódást keltőbb Superman, azaz Henry Cavill, aki egyelőre csendben maradt a témával kapcsolatban, ahogy egyébként Ezra Miller is, bár ő egyik közösségi oldalon sincs fent.

Tegnap este azonban több alkotó is csatlakozott a mozgalomhoz a DC Moziverzum berkeiből, például az Öngyilkos osztag rendezője, David Ayer, a Fekete Mantát játszó Yahya Abdul-Mateen II, illetve olyanok is kivették a részüket, akik már régóta kitartanak Snyder víziója mellett, mint a Darkseid szinkronhangjaként becastingolt Ray Porter, vagy éppen Clay Enos, aki több DC mozihoz is zseniális fotókkal jártul hozzá.

De ezzel a támogatást nyújtó hírességek listája még nem ért véget, hiszen használta a hashtaget a Watchmen sorozat alkotója, Damon Lindelof, a Marvel Moziverzumhoz Shang-Chi szerepében frissen csatlakozó Sium Liu, Deadpool megalkotója, Rob Liefeld, a Supergirl sorozat Brainiac 5-je, Resse Rath, a DC Entertainment volt elnöke, Diane Nelson, a fanartjairól és egyre több hivatalos plakátjáról ismert grafikus, Bosslogic és még sorolhatnánk. A hashtag végül bekerült a legnépszerűbbek közé a Trending szekcióba, ugyanis több, mint 720 ezer bejegyzésben kapott helyet összesen.

Hatalmas lelkesedésről és elszántságról tett tehát tanúbizonyságot a rajongótábor az elmúlt két évben, ami talán meggyőzheti a Warnert arról, hogy érdemes lenne foglalkozni a filmmel. Szállingóznak különféle infómorzsák arról, hogy folynak tárgyalások az ügyben, de megegyezés még nem született, a Hollywood Reporter viszont így fogalmazott egy tegnapi bejegyzésben: “Az olyan spekulációk ellenére, hogy a Snyder Cut megjelenhet a Warner Bros hamarosan induló HBO Max szolgáltatásán, belsős információk szerint nem esedékes semmilyen premier bejelentés ezzel kapcsolatban.”

A Snyder Cut Az igazság ligája mozifilmnek eredeti verziója, ami a fiókban landolt, miután a rendező Zack Snyder és a felesége, Deborah Snyder producer kiszálltak a produkcióból egy családi tragédia miatt.

Eredetileg nem lehetett biztosan tudni ennek a verziónak a létezéséről, de aztán Jason Momoa elárulta, hogy ő már látta is, és szerinte “őrületes.” Ez megadta a kellő lökést a rajongóknak, hogy követeljék a stúdiótól a filmet, ám konkrét választ azóta sem kaptak ez ügyben.

(Kép: Entertainment Weekly)

Ha tetszett a bejegyzés, kedvelj és kövess minket a Facebookon is!

Címkék: , , , , , , , ,

2 komment a(z) "Gal Gadot és Ben Affleck is csatlakozott a Snyder Cut mozgalomhoz" című bejegyzésnél

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük