DC Magyarország

Minden, ami DC!

Ezekre a dolgokra derült fény a DC FanDome-on

bréking, hírek | 2020. augusztus 23. 19:19 | 3 hozzászólás
Oszd meg a cikket másokkal is:

Tegnap este kezdetét vette a Warner/DC nagyszabású eseménye, a DCFandome, ahol a közelgő filmekről, sorozatokról és videojátékokról tudhattunk meg újdonságokat a különböző bejelentkezések során. Nyolc órán keresztül követték egymást az érdekesebbnél érdekesebb panelek, utána pedig az egész műsort újra lejátszották többször is, hogy mindenkinek lehetősége legyen megnézni azokat. Mondanunk sem kell, hogy rengeteg érdekességgel gazdagodtunk, ezeket próbáljuk meg számotokra összegyűjteni pontokba szedve a továbbiakban.

Az esemény a Wonder Woman 1984 panellel kezdődött, ahol a rendezőnő Patty Jenkins a főszereplőkkel (Gal Gadot, Chris Pine, Pedro Pascal és Kristen Wiig) karöltve bemutatta a film második előzetesét, ami rengeteg új képkockát tartalmazott, és felfedte a Wiig által játszott gonosz, Cheetah végső kinézetét is.

Ezután a gamerek számára érkezett egy csemege, a WB Games Montreal jóvoltából, akik bemutatták a Gotham Knights névre keresztelt játékuk előzetesét, és egy gameplay videót is. A játék története szerint Batman meghalt, ezért Red Hood, Robin, Batgirl és Nightwing feladata, hogy megvédje Gotham városát a Court of Owls szervezettől, a gameplay videóban pedig Mr. Freeze is feltűnik. A Gotham Knights valamikor 2021-ben jelenik meg PC, PS4, PS5, Xbox One, és Xbox Series X platformokra.

A The Flash film panelje során mozgóképes kedvcsinálót nem kaptunk, hiszen a forgatás még el sem kezdődött, de azért Andy Muschietti rendező és a csapata nem érkezett üres kézzel. Két koncepciós rajzon nézhettük meg Barry új kosztümjét, amit Bruce Wayne készített a fiatal hősnek.

Az Ezra Miller által játszott hős csak azután kezdi el magát Flashnek hívni, hogy találkozott a másik Barry Allennel (Grant Gustin) a Végtelen Világok Krízise crossoverben.

Walter Hamada megerősítette, hogy a Matt Reeves-féle The Batman egy másik Földön játszódik, ami eltér attól, amelyiken az Igazság Ligája tagjai tevékenykednek. Reevesnek innovatív ötletei vannak az új univerzum kibővítésére.

Azt is megtudtuk, hogy ha a filmkészítők erős ötleteket vázolnak fel, akkor van esély további DC Elseworlds mozikra, mint amilyen Todd Phillips Jokere volt.

A villámgyors szuperhős után James Gunn vette át a szót, hogy a szereplőgárdával együtt beszéljen a The Suicide Squadról. A panel során lehullott a lepel arról, hogy az újonnan érkező színészek (vagyis akik nem szerepeltek David Ayer filmjében) pontosan melyik karaktereket keltik életre. Minderre egy hangulatos videó formájában derült fény.

Ezzel még nem ért véget a meglepetések sora, Gunn ugyanis hozott egy werkvideót is, ami a film kulisszái mögé engedett betekintést, és néhány konkrét képkockát is elcsíphettünk a moziból. A videóból kiderült, hogy ez egy 1970-es évek stílusát idéző háborús film, ötvözve a James Gunnra jellemző karakterpillanatokkal és humorral. A készítők azt ígérik, hogy meg fogunk lepődni a vászon előtt ülve, és soha nem fogjuk előre tudni, hogy mi történik a következő pillanatban.

A rendező a panel után a közösségi oldalain két rajzolt stílusú, egymástól kicsit eltérő plakátot is megosztott a rajongókkal.

A Warnernél komoly beszélgetések folynak egy Static Shock mozifilm elkészítéséről. Virgil Hawkins, vagyis Static Shock egy elektromos természetű szuperképességekkel rendelkező tinédzser srác. A karakter a Milestone Media és a DC Comics közreműködésében született a 90-es években, a 2000-es évek elején pedig egy nagy sikerű animációs sorozat főszereplője volt.

Ezután következett a DCFanDome egyik legjobban várt panelje, a Zack Snyder’s Justice League bemutató. Snyder a ligatagokkal (Jason Momoa kivételével) rajongói kérdésekre válaszolva beszélgetett a filmről. Snyder nem bocsátkozott spoileres részletek felfedésébe, de például elárulta, hogy Flashtől olyat fogunk látni a filmben, amit korábban sosem, a képességeiből adódóan, lévén ő egy “kvantum karakter,” aki képes manipulálni az időt is.

Ami a film formátumát illeti, négy darab egyórás részre bontva érkezik először a Snyder Cut, de a rendező azt mondta, hogy utána megjelenik egy olyan verzió is, ahol az összesen négyórás alkotást egyben nézhetjük végig. Továbbá megnyugtatta azokat a rajongókat, akik nem Amerikában élnek, ezért nincs HBO Max hozzáférésük, hogy dolgoznak a nemzetközi forgalmazás megoldásán, és azt ígérte, hogy senki nem fog kimaradni az élményből.

Ezek után megnézhettük a film teljes hosszúságú előzetesét, ami egyébként órákkal a panel előtt már kiszivárgott. A trailer természetesen rengeteg új képsort vonultatott fel, rögtön az első másodpercekben közelről láthattuk Darkseidot, de az azt követő két percben is volt min legeltetnünk a szemünket, például a fekete ruhás Supermanen, az Iris Westet (Kiersey Clemons) megmentő Flashen, vagy Victor Stone amerikai focimeccsén.

A kedvenc szuperhőseink után egy antihős tartott igényt a figyelmünkre, mégpedig Black Adam, azaz Dwayne Johnson. Leforgatott anyag híján két koncepciós grafikákból álló animált videóval gazdagodtunk, ami felfedte a film hivatalos logóját is, valamint megtudtuk, hogy a Justice Societ of America tagjai, név szerint Hawkman, Dr Fate, Cyclone és Atom Smasher is tiszteletét teszi majd a moziban. Utóbbit Noah Centineo kelti életre, a többiek castingjára azonban még nem derült fény.

Johnson egy rajongói kérdésre válaszolva finoman utalt arra, hogy Black Adam a jövőben talán Supermannel is osztozhat majd a vásznon.

Nem csak a filmek kaptak reflektorfényt az esemény során, hanem a sorozatok is. Megtudtuk, hogy a Titans harmadik évadában Jason Todd (Curran Walters) magára ölti a Red Hood kosztümöt. Két másik ismerős karakterrel is bővül a harmadik etap Dr. Jonathan Crane/Madárijesztő valamint Barbara Gordon személyében, akiket egyelőre nem tudni, kik fognak játszani.

A Pennyworth sorozat kapcsán megtudtuk, hogy a második évad közepétől Lucius Fox is szerepelni fog a történetben, és a belépője hatásosnak ígérkezik, a történet pedig új fordulatot vesz a színre lépésével. A karaktert játszó színész kiválasztására még nem került sor. A második évad forgatása januárban kezdetét vette, de minden más produkcióhoz hasonlóan márciusban le kellett állniuk a koronavírus járvány miatt.

És ha már a sorozatoknál tartunk, a The Flash hetedik évada is kapott egy előzetest, ami nagyrészt abból az epizódból tartalmaz képsorokat, ami a hatodik etap 20. része lett volna, és már majdnem készen voltak a forgatással, amikor a koronavírus miatt leálltak a munkálatok.

Az Aquaman panel során James Wan elárulta hogy a második rész eddig nem látott világokba kalauzol el majd minket, és egy sokkal komolyabb hangvételű film lesz az első részhez viszonyítva, valamint relevánsabb lesz a mai világunkra nézve. Az is kiderült a panelbeszélgetés során, hogy a Patrick Wilson által játszott Orm is visszatér a folytatásra.

A Shazam! panel egy szinte megállás nélküli viccelődés és trollkodás volt Zachary Levi vezetésével, de arra azért fény derült, hogy a folytatásnak Shazam: Fury of the Gods lesz a címe. A beszélgetésben részt vett a Shazam család néhány tagja, a rendező David F. Sandberg, valamint a Sinbad néven ismert humorista, David Adkins is. Utóbbi állítólag szerepelni fog a folytatásban, de nehéz volt eldönteni a panel hangvétele alapján, hogy tényleges bejelentésről, vagy csak poénkodásról van szó. A cím azonban hivatalos, ezt a rendező később a Twitterén is megerősítette, több részlet azonban nem derült ki a filmről.

A játékos hangulatú panel után egy tényleges játékbemutató érkezett, mégpedig a már korábban beharangozott új Rocksteady Studios produkció, a Suicide Squad: Kill the Justice League videojáték. Kaptunk egy előzetest is, amelyben az Öngyilkos osztag egy gonosz Superman ellen veszi fel a kesztyűt. Persze, ahogy arról a cím is árulkodik, a Liga többi tagja is tiszteletét teszi majd a játékban, aminek a története az Arkham franchise sztorijának folytatása lesz, és valamikor 2022-ben jelenik meg PC, PS5 és Xbox Series X platformokra.

Az esemény utolsó panelje a Matt Reeves féle The Batmanről szólt, ahol először a főszereplő Robert Pattinson köszönt be, de hamar átadta a szót a rendezőnek, aki már több információval szolgált a filmről. Megtudtuk, hogy a cselekmény Batman pályafutásának második évében játszódik, és a többi karakternek (Macskanő, Rébusz, Pingvin) is a korai korszakát láthatjuk majd.

A Zoe Kravitz által játszott Selina Kyle bár hasonlítani fog a képregényekre, inkább egy egyedi változata lesz a karakternek. Ez Paul Dano esetében is igaz, a rendező szerint a színész egy olyan verzióját kelti életre Rébusznak, amilyet korábban még sosem láthattunk.

Reeves elárulta, hogy a korábban bejelentett spinoff sorozat, ami Gotham rendőreit helyezi a középpontba, Batman első évének idején játszódik majd, vagyis a film cselekménye előtt, és egy rendőr szemszögéből követhetjük majd figyelemmel a korrupció terjedését Gothamben, valamint az ez ellen folytatott harcot.

A Pattinson által játszott Batman abban is különbözik a korábbi adaptációktól, hogy követ el hibákat és fokozatosan fejlődik, hogy a legjobb Batmanné válhasson.

A rendező elmondta, hogy a film nem egy konkrét füzetet adaptál, de azért megnevezte inspirációként a Darwyn Cooke-féle Ego képregényt, ami szintén a denevérember lelki világát igyekszik feltérképezni. A filmek közül olyan alkotások nyújtottak inspirációt a rendező számára, mint a Kínai negyed, a Francia kapcsolat, a Taxisofőr, és úgy összességében a hetvenes évek bűnügyi filmjei.

A The Batman egy igazi detektívtörténet lesz, ami egy gyilkosságsorozat körül bonyolódik, feltérképezve egyúttal a korrupció elburjánzását Gothamben, valamint a Wayne szülők szerepét az egészben. Reeves ugyanakkor megerősítette, hogy ez nem egy újabb Batman eredettörténet lesz.

A filmnek mindössze 25-30%-a lett leforgatva eddig, vagyis bőven lesz még dolga a stábnak, amikor újra foroghatnak majd a kamerák.

A panel csúcspontjaként pedig végül egy előzetest is megnézhettünk, amelyben természetesen láthattuk Robert Pattinsont Bruce Wayne és Batman szerepében egyaránt, de Rébuszból, Macskanőből és Gordon felügyelőből is kaptunk egy kis ízelítőt, az Andy Serkis által játszott Alfrednek pedig csupán a hangját hallottuk. Az előzetes egyébként egy komor hangulatú, nagyon sötét tónusú krimit/thrillert ígér, a videó nézése közben olyan alkotások jutottak eszünkbe, mint a He7edik és a Zodiákus.


Ezek voltak tehát a DC Fandome esemény legfontosabb történései és bejelentései. A rendezvény második fele ugyebár szeptember 12-én kerül megrendezésre, ahol már ennyi mindenre nem számíthatunk, de azért egy-két érdekes panel akkor is vár majd ránk, például a Doom Patrol, a Batwoman vagy a Stargirl sorozatok kapcsán. Hozzászólásban áruljátok el nekünk, hogy melyik volt a kedvenc paneletek/bejelentésetek az eseményen.

(forrás: DC FanDome, Discussing Film, Borys Kit)

Ha tetszett a bejegyzés, kedvelj és kövess minket a Facebookon is!

3 komment a(z) "Ezekre a dolgokra derült fény a DC FanDome-on" című bejegyzésnél

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük