DC Magyarország

Minden, ami DC!

Ezekkel az újdonságokkal gazdagodtunk a 2021-es DC Fandome eseményen

Oszd meg a cikket másokkal is:

Idén is megrendezésre került a DC Fandome esemény, ami kizárólag a Warner/DC adaptációira fókuszál. Bár az éjszakába nyúló élő közvetítés jóval rövidebb volt, mint a tavalyi, de azért így is bőven kaptunk újdonságokat az aktuális DC filmekről, sorozatokról és videojátékokról. A Facebook- illetve Instagram oldalunkon élőben számoltunk be minden fontosabb fejleményről, most pedig összegyűjtünk mindent ebbe az összefoglaló cikkbe. Lássunk is neki!


Az esemény közvetítése előtt pár perccel már netvilágot látott a DC LEAGUE OF SUPERPETS animációs film első teasere. A főszerepben Dwayne Johnsont hallhatjuk Krypto a szuperkutya hangjaként, Kevin Hart pedig Ace, a bat-kutya szinkronjáért felel. A teljes értékű előzetesre novemberig, a filmre pedig jövő májusig kell várnunk.

A panelek sorát a BLACK ADAM kezdte, nem is akárhogy! A főszerepet játszó Dwayne Johnson prezentált egy kulisszák mögötti videót, ahol elcsíphettünk pár forgatási képsort és koncepciós rajzot, a végén pedig egy konkrét jelenetet is a film elejéről, amikor a címszereplő először fedi fel magát.

Szintén a kulisszák mögé látogathattunk el az AQUAMAN AND THE LOST KINGDOM mozi kapcsán. James Wan rendező elmondta, hogy a folytatás sokkal érettebb az első résznél, de ugyanolyan szórakoztató lesz. A videóban a lélegzetelállító koncepciós vázlatok mellett kiszúrhattunk pár snittet Aquaman új lopakodó ruhájáról, valamint megnézhettük Black Manta új, sokkal képregényhűbb jelmezét is!

És, ha már jelmez, akkor ide tartozik, hogy kaptunk egy hivatalos képet a THE FLASH sorozatból is, rajta a Grant Gustin által játszott Barry új, a képregényekből inspirált arany csizmás szerelésével, amit a november 16-án induló nyolcadik évadban fog viselni.

Megtudtuk, hogy készülőben van egy animációs rajzfilm a MILESTONE képregények karaktereivel a főszerepben, ehhez is kaptunk egy promóképet.

A gamerek sem maradtak csemege nélkül, hiszen két játékelőzetes is debütált a rendezvényen. Először a  SUICIDE SQUAD: KILL THE JUSTICE LEAGUE kedvcsinálóját kaptuk meg, amiben már nem csak Supermant, hanem a többi Ligatagot is láthattuk, akikkel az Öngyilkos osztagnak fel kell vennie a kesztyűt. A másik trailer természetesen a szintén nagy várakozásnak örvendő GOTHAM KNIGHTS kapcsán jött, amiben kaptunk némi részletet a történetből, és a videó alapján arra következtethetünk, hogy Pingvinnek fontos szerepe lesz a játékban.

Azt már régóta tudtuk, hogy a James Gunn által írt (és néhány epizód esetében rendezett) PEACEMAKER sorozat is képviselteti majd magát az eseményen. Természetesen így is történt, a január 13-án HBO Maxra érkező The Suicide Squad spinoff egy előzetessel színesítette a műsort.

Hírérték szempontjából nem olyan fontos, minket azonban büszkeséggel tölt el, hogy szerkesztőnk, Genzo alternatív SUPERMAN ÉS LOIS plakátja bemutatásra került az esemény fan-artokra fókuszáló szegmensében! Ami pedig a sorozatot illeti, sok újdonsággal nem szolgáltak a készítők, de Elizabeth Tulloch és Alex Garfin végigvezettek minket a Kent családi ház díszletén.

Kaptunk egy sneak peek videót a STARGIRL második évadának következő epizódjából is!

Bejelentették a DOOM PATROL negyedik évadát!

A Neil Gaiman kultikus képregényét adaptáló SANDMAN sorozatra több reflektorfént vetült pár hete a Netflix saját online eseményén, de a Fandome-on sem maradtak üres kézzel a rajongók, hiszen érkezett egy karakterplakát a Gwendoline Christie által játszott Luciferről.

Ezra Miller felvezetésével kaptunk egy rövid, de annál több kérdést felvető teaser videót a jövőre végre mozikba kerülő THE FLASH filmből! A kedvcsinálóban láthatjuk a hős új jelmezét, egyszerre két Barry Allent, a Sasha Calle által játszott Supergirlt, és egy sejtelmes képsor erejéig a Michael Keaton féle Batmant is!

Egy koncepciós rajzon megcsodálhatjuk a BLUE BEETLE film főhősének jelmezét. A kosztümöt Xolo Mariduena (Cobra Kai) ölti majd magára, a rendezői székben pedig Angel Manuel Soto foglal helyet. A prezentáció során a színész, a direktor valamint Garreth Dunnet-Alcover forgatókönyvíró kihangsúlyozták, milyen fontos számukra egy autentikus latin származású szuperhőst bemutatni a nagyközönségnek.

Szintén egy koncepciós rajzzal gazdagodtunk a BATGIRL mozi kapcsán is. A beszélgetésben az alkotók, névszerint a Adil El Arbi és Bilall Fallah rendezők, Christina Hodson forgatókönyvíró és a főszerepet játszó Leslie Grace elárulták, hogy a karakternek a képregényekből ismert vörös haja lesz a filmben, és nem csak szemfedőt fog viselni a kosztüm részeként, hanem a klasszikus füles maszkot.

A népszerű TITANS sorozat is folytatódik, ugyanis zöld utat kapott a negyedik évad és a bejelentés mellé kaptunk egy rövid részletet is a harmadik évad fináléjából! Továbbá az Alfred fiatalkori kalandjait elmesélő PENNYWORTH harmadik etapja is be lett rendelve, és a sorozat új otthonra talált az HBO Maxnél.

A szintén nagy rajongásnak örvendő HARLEY QUINN animációs széria is kapott egy harmadik évados kedvcsinálót, valamint betekinthettünk a szintén a harmadik etapnál járó BATWOMAN sorozatba is egy klip erejéig, amiben a főszereplő úgy látszik, kénytelen összedolgozni Alice-szel.

Ha már sorozatoknál tartunk, az Ava DuVernay nevével fémjelzett két DC széria, a DMZ és a NAOMI kapcsán is érkeztek újdonságok, előbbiről néhány fotó, utóbbiról pedig egy rövid klip formájában.

Egy panelbeszélgetés során fény derült néhány részletre a BATMAN: CAPED CRUSADER rajzfilmsorozat kapcsán is! Bruce Timm executive producer állítása szerint komorabb és merészebb lesz, mint az ikonikus 90-es évekbeli széria, hiszen abban az időben nem volt lehetősége minden elképzelését megvalósítani, most azonban nem ütközött ilyen akadályokba. Azt is megtudtuk, hogy a sorozatban egyáltalán nem lesznek más szuperhősök Batmanen kívül, ráadásul a cselekmény idején a sötét lovag még Jim Gordonnal sem lépett szövetségre. Az ikonikus gonosztevők, mint Joker, Macskanő és Pingvin is tiszteletüket fogják tenni a produkcióban.

Patty Jenkins megerősítette, hogy készülőben van a WONDER WOMAN 3! A beszélgetésben volt némi utalás arra, hogy Lynda Carter is szerepelhet a filmben, de semmi konkrétum nem hangzott el a projekt kapcsán, az sem, hogy Jenkins visszatér-e rendezőként.

A CATWOMAN: HUNTED című animációs film is kapott egy kedvcsinálót, valamint a február 8-i premierdátumra is fény derült! Nem ez lesz az egyetlen DC animációs film 2022-ben, ugyanis bejelentették még, hogy érkezik jövőre a TEEN TITANS GO! & DC SUPER HERO GIRLS: MAYHEM IN THE MULTIVERSE, a GREEN LANTERN: BEWARE MY POWER és a BATTLE OF THE SUPER SONS is.

Animációs fronton jött még egy YOUNG JUSTICE PHANTOMS előzetes is, valamint az alkotók meglepetésszerűen bejelentették, hogy a negyedik évad első két része elérhetővé vált az HBO Maxon.

Kaptunk néhány karaktervázlatot és egy új képet is a MY ADVENTURES WITH SUPERMAN animációs sorozatból, ami 2023-ban érkezik az HBO Maxra és a Cartoon Network műsorára!

Nemrég fejeződött be a SHAZAM: FURY OF THE GODS forgatása, a készítők pedig bevezettek minket a kulisszák mögé egy videóval, amiben koncepciós rajzokat és konkrét filmrészleteket is láthatunk. Külön hangsúlyt fektettek a két gonosztevőre, akiket Lucy Liu és Helen Mirren játszanak, de láthattuk Rachel Zegler egyelőre titkolt kilétű új karakterét is. Az alkotók elmondták, hogy a nagyobb volumenű akciók és kalandok mellett ugyanolyan fontos lesz a folytatásban a Philadelphia-i családi szál is. A 2023-ban érkező második részben olyan mitológiai lényekkel is találkozunk majd, mint küklopszok, sárkányok és kimérák.

A tavalyi eseményhez hasonlóan idén is a THE BATMAN panel zárta a bemutatók sorát. Matt Reeves rendező, valamint Batman és Macskanő, azaz Robert Pattinson és Zoe Kravitz egy kulisszák mögötti videót és a régóta beígért, várva várt második előzetest mutatták be. A beszélgetés során újra kiemelték a kultikus státusszal bíró Year One képregényt, mint egyik fő inspirációforrást a filmhez, és azt az érdekességet is megtudtuk, hogy Robert Pattinson a korai meghallgatásokon Val Kilmer Batman-jelmezét viselte, ami nem könnyítette meg számára a mozgást.

_

Ezek voltak az idei DC Fandome újdonságai. Bátran kijelenthetjük, hogy minden DC rajongó talált magának valamit, amiért igazán tud lelkesedni. Az biztos, hogy izgalmasnak és változatosnak ígérkezik a DC univerzum jövője úgy a filmek, mint a sorozatok és az animációs produkciók terén, csak győzzük kivárni azokat az adaptációkat, amikből most csupán apró morzsákat kaptunk.

(Forrás: DC Fandome, Variety, Discussing Film)

Ha tetszett a bejegyzés, kedvelj és kövess minket a Facebookon is!

Címkék:

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük