DC Magyarország

Minden, ami DC!

Ezeket az infókat tudtuk meg a DC FanDome második napján

Oszd meg a cikket másokkal is:

A DC FanDome első fele, a Hall of Heroes névre keresztelt rendezvény már augusztusban ellátott minket temérdek újdonsággal a készülőben levő DC filmek, sorozatok és videojátékok kapcsán, tegnap pedig 24 órára elérhetővé vált az esemény második része, ami az Explore the Multiverse címet kapta. A mostani felhozatal nagyrészt a korábbi DC produkciók kulisszái mögé nyújtott betekintést, valamint sor került rajongói alkotások és cosplayek bemutatására is, de azért néhány panel keretein belül kaptunk érdekes újdonságokat, ezúttal főleg a sorozatokkal kapcsolatban, de persze filmekről is esett néhány szó. A továbbiakban szokásunk szerint összegyűjtöttük nektek a legfontosabb fejleményeket, amelyekre fény derült az eseményen.

Az HBO Max berendelte a Doom Patrol harmadik évadát, ami valamikor 2021-ben érkezik majd. Ez azért is nagyszerű hír, mert a második etap lezárása szinte üvölt a folytatásért.

Lisseth Chavez (Chicago P.D.) állandó szereplőként csatlakozott a Legends of Tomorrow hatodik évadához, és egy Esperanza “Spooner” Cruz nevű karaktert kelt majd életre. A kemény és önellátó nő ötletes technológiákat fejleszt ki a földönkívüliek észlelésére és megfékezésére. Sokan paranoiásnak tartják, de ő inkább felkészültnek gondolja magát. Spooner gyerekkorában találkozott egy idegen lénnyel, és azóta úgy hiszi, képes velük telepatikusan kommunikálni. Ez a tulajdonsága hasznossá teszi őt a Hullámlovas fedélzetén, hiszen a Legendák a hatodik évadban a történelmi korokban vadásznak majd földönkívüliekre.

A népszerű Young Justice animációs sorozat negyedik évada Phantoms alcímmel kerül majd bemutatásra, azt azonban egyelőre nem tudjuk, hogy mikor és melyik platformon.

Tom Holkenborg, azaz Junkie XL mutatott egy kis ízelítőt a Zack Snyder’s Justice League filmzenéjéből, aminek befejezésén jelenleg is dolgozik.

Martha Kane (Emma Paetz) várandós lesz a Pennyworth második évadában, vagyis Bruce Wayne bizonyos értelemben már szerepelni fog a folytatásban, még ha magzatként is.

Nem csak a jelmez alatt fog máshogyan kinézni Batwoman a sorozat második évadában. Azt ugyebár már régóta tudjuk, hogy Ruby Rose után Javicia Leslie kelti életre a hősnőt, de most kiderült az is, hogy egy új kosztümöt is kap Gotham védelmezője a folytatásban, ami hangsúlyosabbá teszi, hogy az első színesbőrű Batwomant láthatjuk a képernyőn. Az új jelmezhez például természetes kinézetű haj is fog tartozni, és az egész megjelenés reflektál majd a karakter fekete identitására.

A második évad két fontos történetszálon fog majd futni. Az egyik azzal foglalkozik, hogy mi történt Kate-el. Életben van? Meghalt? Elrabolták? Eltűnt? Megszökött? Fogva tartják? Ehhez hasonló kérdések lesznek körbejárva az évadban, és minden karakternek más elképzelése és teóriája, vagy akár összeesküvés elmélete lesz ezekkel kapcsolatban. A másik szálon pedig természetesen Javicia karakterének útját láthatjuk majd, aki eddig is folyton a rendszer ellen harcolt, és ezt a csatát most Batwomanként folytatja.

De nem Gotham újdonsült hősnője az egyetlen karakter a DC sorozatok világában, aki hamarosan új ruhatárral büszkélkedhet. A Tyler Hoechlin által játszott Superman is új jelmezt kap a Superman & Lois sorozatban, ami várhatóan januárban debütál a CW csatornán.

A sorozat showrunnere, Tom Helbing elmondta, hogy Lana Lang (Emmanuelle Chriqui) jelenléte azért fontos, mert ő Clark első szerelme, és ezeket az érzéseket felnőttként sem lehet figyelmen kívül hagyni. Ez nem azt jelenti, hogy Clark esetleg félrelép majd, vagy hogy Lois és Lana összevesznek Clarkon, de érdekes karakterdinamikának alapoz meg hármójuk kapcsolata.

Eric Wallace, a The Flash sorozat showrunnere elárulta, hogy azért tartja fontosnak Godspeed szerepeltetését, mert így a fiatal képregényolvasókat is a képernyő elé tudja szögezni. A képregények arany- és bronzkorából származó gonoszokkal ellentétben Godspeed egy viszonylag friss karakter, aki a jelenlegi füzetekben szerepel.

Geoff Johns megerősítette, hogy Solomon Grundy visszatér a Stargirl második évadában. Továbbá azt is elárulta, hogy az előző etap fináléjában beharangozott gonosztevő, Eclipso is fontos szereppel bír majd a folytatásban. Johns egy rajongói kérdésre válaszolva sejtelmesen utalt arra, hogy Beth szövetséget köt egy bagollyal, ahogy Dr. Mid-Nite is tette a DC kánonban. A második évadban több rivalizálást kapunk Courtney/Stargirl és Cindy/Shiv között, valamint az a rózsaszín toll is jelentőséggel bír majd, amit Courtney elvett az eredeti JSA főhadiszállásról.

Barbara Muschietti producer elmondása szerint a The Flash moziban egy csomó DC karakter tiszteletét teszi majd a két Batman, azaz Michael Keaton és Ben Affleck mellett. Flash karaktere képezi majd az átjárót a számos karakter és idővonal között. “A film bizonyos értelemben mindent újrakezd, de semmiről sem feledkezik meg,” állította Muschietti.

A Shazam! Fury of the Gods filmben még többet láthatjuk majd a Shazam családot akció közben. Erre a 2019-es első részben csak a fináléban került sor, de a folytatásban több lehetőségük lesz bemutatni, hogy mire képesek szuperhőscsaládként.

A Lucifer ötödik évadának 10. része egy musical stílusú epizód lesz. Ebből nézhettünk meg egy rövid jelenetet, amiben szól az “Another One Bites The Dust” című Queen sláger a szereplők előadásában. Az alkotók elmondták, hogy már régóta szerettek volna egy musical részt a sorozatba, csupán a megfelelő háttértörténetet keresték a spontán dalrafakadások mellé.

A zenés betétek miatt különösen nehezen hozták össze a készítők a szóban forgó epizódot, hiszen időt kellett szánni a koreográfiák begyakorlására is. A szigorúan betanult lépések közé azonban belefért némi improvizáció is, például az a provokatív mozdulat German részéről, amit láthatunk a klipben.

Tom Ellis számára készítettek egy rugalmasabb anyagból szabott öltönyt, amiben könnyebben tudta végrehajtani a táncmozdulatokat, de a színésznek egy alkalommal így is sikerült elszakítania a nadrágját.

Az epizódban elhangzó többi dal listáját nem fedték fel a készítők, de azt elárulták, hogy a finálé egy nagyon szép duett lesz.

A Titans sorozat executive producere, Greg Walker elmondta, hogy a harmadik évadban valamilyen formában visszatér Donna Troy (Conor Leslie), aki a második etap végén életét vesztette. A folytatás története a halál utáni élet koncepciójával is foglalkozik majd. A panelbeszélgetést vezető Damian Holbrook megjegyezte, hogy “A DC Comicsnál imádják a Lázár vermet,” Walker azonban nem kívánta kommentálni ezt a felvetést.

Hiram Garcia, a Black Adam film producere szerint a Dwayne Johnson nevével fémjelzett produkció forgatása valamikor 2021 első negyedévében kezdetét veheti.


Ezzel le is zárult a kétrészes, nagyszabású DC Fandome rendezvény, amely során valószínűleg minden rajongó talált legalább egy olyan újdonságot, ami felcsigázta őt egy közelgő DC film, sorozat vagy játék kapcsán. A paneleket (beleértve a Hall of Heroes bemutatók ismétlését) ma este 7 óráig még megnézhetitek a dcfandome.com oldalon.

(Forrás: DC FanDome, Comicbook.com, TVLine)

Ha tetszett a bejegyzés, kedvelj és kövess minket a Facebookon is!

Címkék: , , , , , , , , , , , ,

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük