DC Magyarország

Minden, ami DC!

Rosario Dawson főszereplésével készül az HBO Max Vertigo sorozatának, a DMZ-nek a pilotja

Oszd meg a cikket másokkal is:

Rosario Dawson leszerződött a DMZ című HBO Max sorozat pilot epizódjának főszerepére. Az adaptáció Brian Wood képregénye alapján készül, ami a Vertigo gondozásában jelent meg. A rendezői teendőket Ava DuVernay látja el, aki emellett executive producerként is részt vesz a munkálatokban az író/showrunner Roberto Patino mellett.

A képregény cselekménye a közeljövőben játszódik, ahol Amerika épp polgárháborúban áll, Manhattant pedig meghagyták demilitarizált zónának (röviden DMZ), lepusztultan és elzárva a világtól. Dawson kelti életre Alma Ortegot, az elszánt orvost, aki szívszaggató útra indul, hogy életeket mentsen meg, amíg elveszett fiát keresi. Miközben szembenéz különféle bandákkal, polgárőrökkel, demagógokkal és hadurakkal, akik ezt a törvényen kívüli senkiföldjét irányítják, akaratlanul is annak a forrásává válik, amit már mindenki elvesztett: a reményé.

Ez lesz DuVernay második DC képregényes projektje, mivel jelenleg a Jack Kirby által alkotott New Gods nagyvásznas feldolgozásán dolgozik. A DMZ-t DuVernay produkciós cége, az Array Filmworks gyártja a Warner Bros Television közreműködésével.

Dawson legközelebb a Sam Esmail executive produceri felügyelete alatt készülő Briarpatch című drámasorozatban lesz látható, amihez egy egyéves szerződés köti, és februárban veszi kezdetét az Államokban.

Ugyanakkor nem ez lesz a színésznő első képregényes szerepe. Láthattuk őt mindkét Sin City moziban, illetve a Netflix által gyártott Marvel sorozatokban, mint a Daredevil, Vasököl, The Defenders és Luke Cage. Szinkronhangként több DC animációs projektben működött már közre Wonder Woman megszólaltatójaként, illetve ő volt Barbara Gordon/Batgirl hangja a Lego Batman filmben is.

Feltűnt továbbá a CW-féle Szeplőtelen Jane sorozat utolsó évadában, és a Zombieland – A második lövés című moziban is.

(forrás: Deadline)

Ha tetszett a bejegyzés, kedvelj és kövess minket a Facebookon is!

Címkék: ,

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük