DC Magyarország

Minden, ami DC!

James Gunn a Peacemaker évadzárójában levő cameó megvalósításáról beszélt

Oszd meg a cikket másokkal is:

James Gunn, miután nagyvászonra álmodta a saját verzióját az Öngyilkos osztagból, az egyik szereplőnek, névszerint a John Cena által játszott Peacemakernek saját spinoff sorozatot írt, amely az HBO Max berkeiben valósult meg. Az évad utolsó epizódja február 17-én került bemutatásra Amerikában, és az akciódús, megható és vicces pillanatok közé befért egy meglepetés jelenet is, egy nem akármilyen cameó formájában. James Gunn ennek a hátteréről beszélt a Variety-nek.

FIGYELEM! A TOVÁBBIAKBAN MASSZÍV SPOILEREK KÖVETKEZNEK A PEACEMAKER ÉVADZÁRÓ EPIZÓDJÁBÓL! CSAK SAJÁT FELELŐSSÉGRE OLVASS TOVÁBB!

Már az epizód elején történik némi utalás arra, hogy Amanda Waller küld némi erősítést Peacemaker csapatának az idegen lények elleni harcba, mégpedig az Igazság ligáját. A Liga meg is érkezik (bár nem teljes létszámban), azonban csak elkésve, nem sokkal a csata vége után. Gunn elárulta, hogy ennek egyrészt költségvetési okai voltak, nem tudták volna anyagilag megoldani, hogy a Liga is Peacemaker-ék oldalán harcoljon. Az író azt is elmondta, hogy ő egyszerűen csak megírta ezt a jelenetet, odaadta a stúdiónak, akik rábólintottak, de szerinte csak későn döbbentek rá, hogy mire is mondtak igent, és hogy milyen beszélgetéseket eredményez majd ez a kis szösszenet a Warner felsőbb köreiben. Azonban a cég nem hátrált meg végül, és hagyták, hogy Gunn leforgassa a szóban forgó jelenetet.

A jelenetben láthatjuk Aquaman, Superman, Flash és Wonder Woman sziluettszerű alakját, illetve egy rövid és gúnyos beszélgetést Flash (Ezra Miller) és Aquaman (Jason Momoa) között. Az eredeti tervek szerint csak Momoa vett volna részt a forgatáson, akinek az első perctől fogva tetszett a karakterét érintő gúnyos poén, és azonnal igent mondott a felkérésre. Ezra Millerről később derült ki, hogy nagy rajongója James Gunn filmjeinek, és így őt is sikerült megszerezni a cameószerepre. Őt ráadásul a Guardians of the Galaxy 3. részének stábja filmezte le, hiszen Gunn időközben már megkezdte a munkálatokat az új Marvel filmjén. Apró érdekesség, hogy nem ez az első alkalom, hogy egy Miller-féle Flash jelenetet egy másik stáb forgat le egy DC filmhez, hiszen Zack Snyder anno a Legendás állatok mozi munkatársait irányította Zoom-on keresztül, hogy felvegyék Flash Knightmare-jelenetét a Snyder Cuthoz. Arról nem is volt szó, hogy Gal Gadot és Henry Cavill is részt vegyen a produkcióban, hiszen alapból csak Momoa szerepeltetése volt a koncepció, és Ezra is csak „bónuszként” került a fedélzetre. Ami pedig Ben Affleck Batmanjét, illetve Cyborgot illeti, belőlük „néma sziluetteket” sem látunk a jelenetben. Ennek okairól Gunn elmondása szerint nem tudja, mennyit beszélhet nyilvánosan, de talán bizonyos jövőbeli projektekhez van köze. Ez csak a mi tippünk/megérzésünk, de valószínűleg az ősszel érkező The Flash film választ ad ezekre a kérdésekrek, hiszen ott már tudjuk, hogy Ben Affleck utoljára bújik a sötét lovag jelmezébe.

UPDATE: Időközben kiderült, hogy egy darabig úgy volt, hogy Batman és Cyborg is ott lett volna az árnyékban levő hősök között, ugyanis Batman dublőre kiposztolt az Instagram oldalára egy jelmezes képet, és a bejegyzésben elmeséli, mennyire sajnálja, hogy végül kivágták őt és Cyborgot a jelenetből. Hasonló képet tett ki egyébként a Wonder Woman dublőr is, őt azonban láthattuk az epizódban.

Még a finálé bemutatása előtt érkezett a hír, hogy az HBO Max berendelte a sorozat második évadát. Gunn erre is reflektált az interjúban, és elmondta, hogy már vannak ötletei, hogy hova szeretné továbbszőni Peacemaker történetét. Azt is hozzátette, hogy ő és John Cena nem bólintottak rá csak úgy a folytatásra, előbb biztosak akartak lenni abban, hogy tudják, mit akarnak megvalósítani a továbbiakban. További részletekre még természetesen nem derült fény, de mivel hivatalossá vált a második évados berendelés, valószínűleg összeállt az alapkoncepció.

Gunn már többször utalt arra, hogy folyamatban van egy másik The Suicide Squad spinoff sorozat is, ami a film egy másik karakterét helyezi a középpontba. Ennek a projektnek a háza táján is történtek komoly előrelépések az író/rendező szerint, és reméli, hogy hamarosan erről is többet árulhat majd el.

A Peacemaker első évada idehaza március 8-án, az HBO Max indulásának napján válik elérhetővé.

(Forrás: Variety)

Címkék: , ,

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük