DC Magyarország

Minden, ami DC!

A The Flash showrunnere az Armageddon esemény hátteréről beszélt.

Oszd meg a cikket másokkal is:

A héten végre elstartolt a The Flash nyolcadik évada az ötrészes Armageddon esemény első felvonásával. A sorozat showrunnere, Eric Wallace az EW-nek adott interjút a crossover-szerű event hátteréről.


Wallace már a beszélgetés elején leszögezte, hogy az Armageddon nem egy klasszikus értelemben vett crossover. Bár az öt részben feltűnnek karakterek más sorozatokból (Black Lightning, Batwoman stb.), a készítők nem akarták a Crisis on Infinite Earths vagy az Elseworls volumenét megcélozni, már csak a vírushelyzetre való tekintettel sem. “Jelenleg nem megoldható, hogy 20 ember egyszerre harcoljon egymással egy jelenetben. Nem biztonságos. Az esemény során egyszer sem fogjuk látni az összes hőst együtt, mint mondjuk Az igazság ligájában, mert a COVID korlátozások ezt nem teszik lehetővé.” A showrunner azonban megnyugtatta a rajongókat, hogy nem fognak csalódni, mert mindenkinek jelentős szerepe lesz a történetben.


A cselekmény a hetedik évad fináléja után hat hónappal veszi fel a fonalat. Barry, Iris és a Team Flash többi tagja egy veszélyes földönkívülivel, Desperóval találja szembe magát. Az idegen olyan kemény ellenfélnek bizonyul, hogy Barry néhány barátja segítségére szorul, így kerül képbe Atom (Brandon Routh), Batwoman (Javicia Leslie) Black Lightning (Cress Williams), a Supergirlből ismert Sentinel (Chyler Leigh), Mia Queen (Katherine McNamara) valamint a Krízisben látott Ryan Choi (Osric Chau).


Wallace fejében már négy évvel ezelőtt megszületett az Armageddon történetének ötlete, miközben a Crisis on Earth-X crossoveren dolgoztak. A showrunner először nem Desperót akarta a történetbe, hanem egy másik gonosztevőt, azt azonban nem fedte fel, hogy kit, mert még vannak tervei a karakterrel a jövőre nézve.


Az Armageddont olyan alkotások is inspirálták, mint Matt Reeves 2008-as Cloverfield mozija. “A Cloverfieldben elmesélnek egy történetet egy szörnyről, ami lerombolja New Yorkot, de a szörnyet alig látjuk, a hangsúly az embereken van, és hogy mi mindenen mennek keresztül.” Ezt a koncepciót ültették át a The Flash-be is, így a sztori fókuszában Barry, Iris és a vendégszereplők vannak.


A készítők továbbá az első Arrowverzum crossoverig, a “Flash vs. Arrow”-ig is visszanyúltak inspirációért az Armageddon kapcsán. “A történetben ketten vannak. Flash és még valaki. Ezt a mintát alkalmaztuk itt is. Nem ez a leglátványosabb és nagyszabásúbb crossover, de messze ez a legérzelmesebb,” mondta Wallace.


Az esemény következő epizódja Amerikában jövő kedd este kerül sugárzásra a The CW csatornán.


(Forrás: EW)

Ha tetszett a bejegyzés, kedvelj és kövess minket a Facebookon is!

Címkék: , , ,

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük