DC Magyarország

Minden, ami DC!

A Black Lightning showrunnere az utolsó évadról és a Painkiller spinoffról beszélt

Oszd meg a cikket másokkal is:

Február 8-án elstartolt a Black Lightning negyedik, egyben utolsó évada. A sorozat soha nem hátrált meg attól, hogy reflektáljon napjaink eseményeire és problémáira. A harmadik évadban Freelandet lezárta egy kormány által megbízott katonai alakulat, ami tüntetésekhez, kijárási tilalomhoz és feketék ellen elkövetett rendőrségi brutalitáshoz vezetett. A negyedik évad ehhez képest sokkal visszafogottabban indul. Amikor először látjuk Jefferson Pierce-t (Cress Williams), már nem gyötrik őt a Gravedigger (Wayne Brady) okozta sebek, de még mindig emészti a gyász elvesztett barátja, Henderson felügyelő (Damon Grupton) miatt.

Salim Akil, a sorozat showrunnere, és a pilot epizód rendezője elmondta, hogy miután az előző etap a politikai problémákat feszegette, a negyedik évadban visszakerül a fókusz a családi viszontagságokra, és arra, miképpen bírkóznak meg Pierce-ék mindazzal, amin keresztülmentek, akár terápiához folyamodva segítségért.

Amíg Jefferson próbálja összeszedni magát, a két lánya, Anissa (Nafessa Williams) és Jennifer (China Anne McClain), azaz Thunder és Lightning próbálják megvédeni Freeland utcáit a The 100 bandától. A két lány közötti kémiából adódóan a rajongók reménykedtek egy Thunder és Lightning spinoff elkészülésében, de erre nem került sor. Akil azonban biztosította a rajongókat, hogy ha zöld utat kap a már beharangozott Painkiller spinoff, abban is láthatjuk majd a Jefferson lányokat. Jelenleg forog a Black Lightning negyedik évadának hetedik epizódja, ami a Painkiller backdoor pilotjaként funkcionál, és a szóban forgó részben is szerepet kap a két fiatal hősnő.

A negyedik évadban visszatérnek olyan gonosztevők, mint Tobias Whale, La La és Gravedigger, de egy új ellenféllel is bővül a történet Ishmael személyében. A képregényekben Ishmael az Árnyak Ligájának tagja, aki képes elvenni más metahumánok erejét. Azt még nem tudjuk, hogy a karakter a sorozatban is rendelkezik-e majd ezzel a képességgel. Az utolsó évadban feltűnik még Grace (Chantal Thuy), T.C. (Christopher A’mmannuel) és Brandon (Jahking Guillory), illetve az újonc Melissa De Sousa, aki az évadnyitányban tűnt fel először, mint Anna Lopez rendőrkapitány.
A showrunner elmondása szerint még szívesen vitte volna tovább a történetet, és beépített volna további új karaktereket a történetbe, például a Teen Titans csapat tagjaként ismert Bumblebee-t, azonban erre a kaszálás miatt nem adódott lehetősége. Ugyanakkor úgy érzi, hogy sikerült méltó lezárást adni a sorozatnak, és egy olyan történetet elmesélni, amivel sokan képesek azonosulni.

(Forrás: SYFY)

Ha tetszett a bejegyzés, kedvelj és kövess minket a Facebookon is!

Címkék: , , ,

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük