DC Magyarország

Minden, ami DC!

Befutottak a Wonder Woman 1984 első reakciói, amelyek alapján megérte a hosszú várakozás

Oszd meg a cikket másokkal is:

Már megszámolni is sem olyan egyszerű, hogy a Wonder Woman 1984 bemutatóját hányszor halasztották el. Még a koronavírus járvány előtti időkben is csúsztatták a premiert, aztán a vírushelyzet csak rátett egy lapáttal az egészre, míg végül a Warner kitartott a decemberi időpontnál, és egy új stratégiát bevetve egyszerre küldte a filmet a mozikba és tette elérhetővé az HBO Maxon. Az elkerülhetetlen illegális letöltéseket pedig úgy próbálják megfékezni, hogy a nemzetközi piacon az amerikai premier előtt mozikba küldik Patty Jenkins rendezését, persze csak azokban az országokban, ahol a járvány miatti korlátozások ezt nem gátolják. Most pedig végre befutottak az első vélemények a filmről, amelyekből azt a következtetést vonhatjuk le, hogy megérte ilyen sokat várni Diana második szólókalandjára, hiszen egy megható, fantasztikus, meglepetésekkel teli mozi a jutalmunk, amelyben még a gonosztevőket sem érheti panasz. Vegyük is sorra, hogy pontosan miképp is vélekednek a sajtó képviselői.

Brandon Davis, a ComicBook.com szerzője szerint Jenkins egy ízig-vérig ’80-as évekbeli filmet tett le az asztalra, ami egyszerre érződik nagyobb volumenűnek és visszafogottabbnak az első résznél. Davis kiemeli Gal Gadotot, aki továbbra is ragyogó ebben a szerepben, ugyanakkor számára a film fénypontjai a gonoszok voltak, Kristen Wiig és Pedro Pascal alakításában. Pascal apait-anyait belead Max Lord életre keltésébe, Cheetah átalakulása pedig egyszerre epikus és szívszorító.

A gonoszok méltatását Eric Eisenberg, a Cinemablend írója is folytatja, aki hozzáteszi, hogy a történet fantasztikus, hordoz magában aktuális üzenetet és tele van meglepetésekkel.

A Nuke The Fridge oldal kritikusa sírva is fakadt a film nézése közben, szerinte ez az alkotás bátorítóan hat nőkre és férfiakra egyaránt.

A DC World szerzője odáig merészkedik, hogy egyenesen mesterműnek titulálja a filmet, lenyűgöző és erős alkotásnak tartja a produkciót.

Erik Davis, a Fandango képviselője is könnyekig hatódott a film végén, de az addig látottak is elkápráztatták. A mozi szerinte egy kivételes bók az első résznek, ami tele van szívvel, reménnyel, szeretettel, akcióval, romantikával és humorral, így az egyik legjobb DC folytatás.

Amy Ratcliffe szerint ez az a film, amire most mindannyiunknak szüksége van. Egy felemelő és reményt sugárzó alkotás, ami olyan témákat vonultat fel, amelyek szíven ütik az embert.

Jenna Busch már a film első 10 percében sírva fakadt, és ő is kiemeli Kristen Wiig alakítását Barbara/Cheetah szerepében.

Terri Schwarz sem tud negatívumot mondani a filmről, szerinte egy nagyon emberi és szépséges történetet mesél el Diana Princeről, és minden okos lépést megtesz, amit egy jó folytatásnak meg kell tennie.


A filmről írt teljes kritikák minden bizonnyal jobban kivesézik majd a produkciót, és árnyalni fogják kicsit ezt a képet, de az mindenképp elmondható, hogy az első rövid reakciók alapján van okunk a bizakodásra. Ha minden jól megy, karácsonytól a saját szemünkkel is meggyőződhetünk arról, mennyire helytállóak a fenti vélemények, hiszen ekkor mutatják be a hazai mozikban a filmet, persze csak akkor, ha enyhülnek a korlátozások, és kinyithatnak a szabadidős létesítmények az országban.

(forrás: ComicBook.com)

Ha tetszett a bejegyzés, kedvelj és kövess minket a Facebookon is!

Címkék: , , , ,

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük