DC Magyarország

Minden, ami DC!

A sajtó képviselői a Wonder Woman 1984 forgatásán jártak, íme néhány dolog, amit megtudtak

Oszd meg a cikket másokkal is:

A második szóló amazonkaland már egy ideje teljesen elkészült, és a dobozban várja, hogy végre bemutassák, de annak idején a sajtó képviselőinek szokás szerint megadatott a lehetőség, hogy kilátogassanak a film forgatására. Ez a látogatás két évvel ezelőtt, 2018 nyarán történt, és most végre netvilágot látott, hogy a riporterek mi mindent tudtak meg a kulisszák mögött járva. A továbbiakban pontokba szedve olvashatjátok az infómorzsákat.

– Amikor találkozunk Dianával a nyolcvanas években, akkor elégedett az életével, de Steve Trevor emléke miatt tartózkodik a romantikus kapcsolatoktól, és ezért magányosak napjai.

– Steve Trevor ezúttal nem egy háború által megviselt realista férfi lesz, mint az első filmben, csodálattal tölti őt el a 80-as évek világa

– Diana és Steve is sokkal érettebb ezekben az időkben, és nagy hangsúlyt fektetnek arra, hogy nem tudják, mi mindenük van, amíg el nem veszítik.

– Gal Gadot, Chris Pine és Patty Jenkins a folytatáson ötleteltek az első film készítése közben, míg a WW1984 forgatása idején már egy harmadik részen gondolkodtak.

– Chris Pine szerint Steve visszatérése “romantikus és régimódi” lesz.

– Gal Gadot elárulta, hogy Cheetah a kedvenc DC gonosza. A Kristen Wiig által játszott karakter azért is lesz érdekes, mert egy szerethető gonosz.

– A film elején Diana és Barbara Minerva/Cheetah közeli barátok, akik egy formán magányosan élik az életüket.

– Chris Pine elmondása szerint az első filmben Diana fekete-fehérnek látta a világot, de most a kapzsiság absztrakt eszméjével találja szembe magát, amit talán nem is akar legyőzni.

– Diana nem próbálja jóra nevelni az emberiséget, inkább a saját tetteivel inspirálja őket arra, hogy hasonlóan cselekedjenek.

– Barbara Minerva egy visszahúzódó gemmológus, aki többre vágyik az élettől, és beleesik Maxwell Lord (Pedro Pascal) csapdájába, aminek hatására átalakul a gonosz Cheetah-vá.

– Patty Jenkins azért helyezte a cselekményt 1984-be, hogy egy újabb szólótörténetet mesélhessen el. Ha az Igazság ligája eseményei után játszódna a film, akkor bele kellene erőltetni a többi hőst valamilyen szinten, és elveszne a film szólókaland mivolta.

– A hidegháború eseményei fontos szerepet játszanak a film cselekményében.

– A film foglalkozik majd a nyolcvanas években is jelen levő szexismussal és diszkriminációval is, de nem ezen lesz a hangsúly.

– A rendezőnő a rajongóknak akart kedveskedni Cheetah karakterének behozásával.

– Cheetah eredettörténete a karakter lényegére reflektálóan lett megalkotva, nem egy konkrét képregényre alapján.

– Az első film földhözragadt stílusával ellentétben itt már történnek majd “varázslatos dolgok”, például Cheetah megjelenése kapcsán is.

– Jenkins szerint Max Lord karaktere egyszerre szimbolizálja a politika, a Wall Street és a nagyvállalatok világát, ugyanakkor a kor sikeres üzletemberének megtestesítője.

– Charles Roven producer elárulta, hogy Max Lord cége, a Black Gold az olajban érdekelt, és arra próbálja rávenni az embereket, hogy fektessenek be ebbe az üzletbe, hogy meggazdagodjanak, de Lord nem igazán tudja, hogyan válthatná valóra ezt az ígéretet.

– Az érzelmi vágyak és a helyes cselekedet közötti vívódás Diana központi konfliktusa a filmben.

– Az előzetesben és promóképeken is látott arany páncélt valóban elkészítették, állítható szárnyakkal, a CGI csak a harcjelenetek feljavítására kellett.

– Az aranypáncél a Cheetah által képviselt fenyegetés miatt készül el még a történet korai szakaszában. A szárnyak egyféle pajzsként védik majd Dianát a gonosztevő elleni harcban.

– Wonder Woman nem fogja használni a jellegzetes pajzsát és kardját, hacsak nem tartották ezt titokban a sajtó emberei elől.

– Patty Jenkins szeretett volna humort csempészni a filmbe, és részben ezért választotta Kristen Wiiget Cheetah szerepére. Barbara ugyanis a film elején irigykedik a barátnőjére, Dianára, szeretne olyan lenni mint ő, és csak ezután válik gonosszá. Jenkins egy “nagyszerű, vicces, vonzó és érdekes karakterként” írja le Barbarát.

– Barbara fokozatosan változik át Cheetahvá a történet folyamán. A szégyellős, csendes lányból először egy punkosabb, szexibb kinézetű nő válik, aki gepárdmintás bőrdzsekit visel. A végső alakját később veszi fel, amit Lindy Hemming jelmeztervező a Szárnyas fejvadászból ismert Prishez hasonlít.

– A flashbackben prezentált amazon olimpia Aline Bonetto díszlettervező szerint az olimpiai játékok és az american Ninja Warrior keresztezése. A szóban forgó jelenet a film legelején kapott helyet.

– Az amazon olimpia jeleneten a Cirque de Solei artistái is dolgoztak.

– A fiatal Dianát játszó Lilly Aspel majdnem minden kaszkadőrjelenetét valóban megcsinálta.

– Jenkins szerint Max Lord karakterét Donald Trump is inspirálta bizonyos mértékben, de nagyobb inspiráció volt Bernie Madoff, aki jelenleg is állami börtönben van csalás és szélhámosság vádjával. A film nem közvetít politikai üzenetet, inkább az adott kor üzleti világára reflektál.

– Pedro Pascal a Tőzsdecápák című film főszereplőjéből, Gordon Geckoból (Michael Douglas) merített inspirációt az alakításához.

– Pascal szerint a nézők meg fognak lepődni, hogy mennyire karakterközpontú lett a folytatás.

– Max Lord egy privát sereget irányít Kairóban, ami a film cselekményének harmadik helyszíne Washington és Themüszkira mellett.

– A plázajelenethez egy már bezárt valódi plázát használtak fel a készítők, amiben összesen 65 üzletet díszítettek fel a 80-as évekhez igazodóan.

– A filmben Diana egyik civil öltözete Lynda Carter egyik viselete előtt tiszteleg, de ez csupán a véletlen műve.

– A forgatás eredeti helyszínen is zajlott Washingtonban a Smithsonian múzeumban, valamint egy akciójelenetet is felvettek a Pennsylvania Avenuen, amit próbáltak titokban tartani, de ez nehéz volt, lévén Gal Gadot teljes Wonder Woman szerelésben futott az utcán felborult és égő autók között.

– Diana lakása is múzeum szerű a sok régiség és ereklye miatt. A lakás egy nagy ablakkal rendelkezik, amin keresztül Diana szemmel tartja a várost.

– Van a filmben egy akciójelenet a Fehér Házban is (ebből már láthattunk képkockákat az előzetesben), amely során Diana látszólag a titkossszolgálat embereivel küzd meg. Az ovális irodát az 1984-es kinézetében építették fel a díszletesek.

– A filmben gyakori motívum lesz az üveg, vagy a tükröződés, mint az igazság, vagy legalábbis egyféle igazság meglátásának szimbóluma.

– Nem esett szó arról, hogy a film során Diana kapcsolatba lép más DC hősökkel, szóval ha erre sor is kerül, az teljes mértékben titokban van tartva. Ugyanakkor stáblista utáni jelenetről sem esett említés.

A Wonder Woman 1984 jelenlegi állás szerint október másodikán kerül a mozikba, a hétvégi DC Fandome eseményen pedig várhatóan újabb érdekességekkel és részletekkel fogunk gazdagodni.

(Forrás: Joblo, Buzzfeed)

Ha tetszett a bejegyzés, kedvelj és kövess minket a Facebookon is!

Címkék: , , , , ,

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük