DC Magyarország

Minden, ami DC!

Adrianne Palicki az elkaszált Wonder Woman sorozat pilotjának forgatására emlékezett vissza

Oszd meg a cikket másokkal is:

Harmincöt évvel Lynda Carter debütálása után, de még öt évvel Gal Gadot feltűnése előtt az NBC Adrianne Palickit választotta a Wonder Woman sorozat főszerepére.

A 37 éves DC rajongó színésznő visszaemlékezett a végül elkaszált széria pilotjának forgatására, és hogy számára miért is volt ez olyan nagy dolog.

A szerep elnyerése mellett 2011-ben továbbá egy álma vált valóra azzal, hogy Cary Elwes-szel dolgozhatott együtt, akibe már fiatalkorában “belezúgott”, mikor Elwes A herceg menyasszonya című filmmel aratott sikereket. Adrianne elmondása szerint nagyon ideges volt az olvasópróbán, ám végül feloldódott és a közös munka mellett A herceg menyasszonyával kapcsolatos történeteket is hallhatott tőle.

Az NBC és a WBTV sorozata egyébként egy Tony Stark/Vasember-szerű hősként képzelte el a karaktert, csak ő nem két, hanem három személyazonossággal rendelkezett volna. A történet szerint Wonder Woman egy Los Angelesben élő szuperhős, míg alteregója Diana Themyscira, aki a Wonder Woman merchandise-zal foglalkozó cég vezetője, ezzel szponzorálva saját igazságosztó tevékenységét. A nap végén azonban visszatér hétköznapi, titkos személyazonosságához,  Diana Prince-hez, akinek van egy macskája és szereti a romantikus filmeket.

“Végülis nagyon szórakoztató volt egyszerre három karaktert játszani,” mondta Palicki, aki David E. Kelley munkáját is dicsérte, mivel remekül írta meg az erős női karaktereket, és mindhárom megközelítésben nagyon jól eltalálta a figurát.

A fantasztikusan megírt főhős és a rendkívüli élmény mellett természetesen nem kis nyomás nehezedett a színésznőre, aki nagy képregényrajongóként pontosan tudta, hogy ebben a közösségben mindenkinek határozott véleménye van, és fontosnak tartotta, hogy megnyerje őket. “Ideges voltam emiatt, de kellemesen csalódtam, mert többen is támogattak amikor megkaptam a szerepet, még azelőtt, hogy látták volna a végeredményt.”

Palicki áradozott Jeffrey Reiner rendező munkájáról is, akiben nagyon megbízott, hiszen ő az a fajta alkotó, aki nem elégszik meg egy jelenettel, amíg az nem tökéletes. “Ettől sokkal jobban éreztem magam, hiszen érezhető volt a csapatmunka.”

A szereplők között volt még a fentebb említett Cary Elwaes, mint Diana üzleti partnere Henry, a hamarosan a Wonder Woman 1984-ben feltűnő Pedro Pascal, mint Diana rendőr társa (olyasmi, mint Gordon felügyelő Batmannek), Tracie Thoms, mint Etta Candy, Justin Bruening, mint Steve Trevor, és Elizabeth Hurley, mint Veronica Cale, Diana ősellensége, aki egy veszélyes droggal árasztja el az utcákat.

Adrianne szerint a stáb megkönnyítette az ő dolgát, mert a színészek mind fantasztikusak voltak. Külön dicsérte Elizabeth Hurley munkáját, akinek már az első részben elláthatta a baját.

A forgatás alatt lezárták a Hollywood Boulevard-ot egy üldözéses jelenet kedvéért, ami különösen izgalmas volt a színésznő számára, hiszen pár évvel korábban még ő maga is ott dolgozott egy napszemüveg üzletben. “Életem egyik legszürreálisabb pillanata volt. Alig hittem el, hogy nemrég még itt dolgoztam, most pedig részese vagyok a Hollywood Boulevard lezárásának egy Wonder Woman jelmezben.”

Palicki álmának valóra váltása azonban rövidéletű volt, hiszen az NBC a pilot után nem rendelte be a sorozatot. Az időzítés sem bizonyult a legjobbnak, hiszen éppen akkor ért véget a Smallville 10 év után, egy évvel később a CW pedig útjára indította a Zöld Íjászt. Adrianne szerint talán ha néhány évvel később vágtak volna bele, nagyobb sikert arathatott volna.

A színésznő persze megdicsérte a karaktert jelenleg életre keltő Gal Gadot munkáját is, hiszen “ez nagyon fontos a fiatal lányok számára. Az én életem is megváltoztatta.”

Végül pedig arra a következtetésre jutott, hogy talán jobb is, hogy így történtek a dolgok. Úgy gondolja, hogy a sok megterhelő jelenet három éven belül megöregítette volna. Ennek ellenére mindig hálás lesz a lehetőségért, hiszen együtt dolgozhatott Cary Elwes-szel, gyerekkori szerelmével. “Ha van oka, amiért megérte, akkor ez az. Ez, és, hogy viselhettem a jelmezt.”

(Forrás: EW)

Ha tetszett a bejegyzés, kedvelj és kövess minket a Facebookon is!

Címkék: ,

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük