DC Magyarország

Minden, ami DC!

Wonder Woman tarolt a Senkiföldjén, de az Oscaron nem járt sikerrel

Oszd meg a cikket másokkal is:

Ma délután az Akadémia nyilvánosságra hozta az idei Oscar-jelöltek listáját, és az egyik tavalyi közönségkedvenc film minden esélyes kategóriából kimaradt: a Wonder Woman.

A rajongók azt remélték, hogy a DC nagy dobásának is kijut valami a díjakért zajló versengésben, például egy rendezői jelölés Patty Jenkinsnek, aki a szkeptikusokra rácáfolva hozta tető alá minden idők első női szuperhős sikerfilmjét.

Vagy legalább a technikai kategóriákban helyet kaphatott volna a produkció, mondjuk a hangvágás vagy a jelmeztervezés legjobbjai között. De nem, a Wonder Woman maradt a világszerte összegyűjtött 800 millió dollárral, a kritikai elismerésekkel és lelkes rajongók egész seregével, akik számára inspiráló hatású volt Patty Jenkins rendezése.

De nem csak emiatt lehet hiányérzetünk a jelölteket látva. Az Én, Tonya című film bár begyűjtött két jelölést, de a legjobb filmek között sajnos hiába keressük, Tom Hanks is lemaradt a listáról A Pentagon titkai című filmben nyújtott alakítása ellenére, James Franco pedig nem kapta meg a várva várt nominációt, köszönhetően a nemrégiben őt ért vádaknak. A független filmek rajongói hiányolhatják a Floridai álom és a Rögtönzött szerelem című alkotásokat a legjobb filmek közül, az pedig továbbra is igaz, hogy az Akadémia tagjai nem szeretnek legózni, hiszen miután annak idején a Lego-kalandot is mellőzték az animációs kategóriából, úgy most a Lego Batman sem részesült a neki járó elismerésben.

Sajnos olyan világban élünk, ahol a Wonder Womannek nem jut figyelem az akadémia részéről, de a Suicide Squad úgy vonul be a történelembe, mint Oscar-díjas film (ezzel nem elvitatva a sminkmesterektől a teljesen megérdemelt díjakat).

Forrás: Entertainment Weekly, ComicBook.com)

Ha tetszett a bejegyzés, kedvelj és kövess minket a Facebookon is!

Címkék: , , ,

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük