DC Magyarország

Minden, ami DC!

Geoff Johns a Stargirl fináléjának eseményeiről és a folytatásról is beszélt

Oszd meg a cikket másokkal is:

Nemrég véget ért a DC Universe Stargirl sorozatának első évada, amit idehaza az HBO GO kínálatában lehetett figyelemmel követni, annak idején pedig az első három epizódról írtunk premier előtti kritikát is. A sorozat írója/executive producere, valamint a karakter szülőatyja, Geoff Johns a TVLine-nak adott interjújában tért ki a szezonzáró epizód történéseire, és a második etappal kapcsolatban is mondott pár szót.

Innentől masszív spoilerek következnek a Stargirl utolsó részéből. Csak saját felelősségre olvassatok tovább!

Eseményekben és fordulatokban gazdag epizóddal zárult az évad. Szemtanúi lehettünk többek között egy látványos összecsapásnak a JSA és az ISA között, miközben egy visszaszámlálást jelző óra ketyegése is fokozta a feszültséget, Brainwave nagyszabású tervének -miszerint milliók agyát mossa ki egyszerre- beteljesülését jelezve. Wildcat szembetalálta magát Dragon King csuklyás embereivel, egyikőjükről pedig kiderült, hogy Henry Jr. az, akit ezidáig halottnak hittünk. Egy érzelmes pillanat után azonban kiderült, hogy az egész egy átverés, csupán Brainwave álcázta magát a fiának. Wildcat ebben a pillanatban a karmaival elvágta a gonosztevő torkát, ezzel megölve őt. Az epizód végén több epilógust is kaptunk, amelyek között volt meghatóbb (a Whitmore-Duggans család karácsonya) és olyan is, ami a folytatásnak alapozott meg. Cindy a Magician raktárában egy gyémántra bukkant, ami az Eclipso nevű gonosz eljövetelét vetíti elő, a rész legvégén pedig Joel McHale tért vissza, azonban látszólag nem a szintén halott(nak hitt?) Starmanként, hanem mint egy bizonyos Sylvester Pemberton.

Geoff Johns elárulta, hogy Yolanda, azaz Wildcat drámája komoly szerepet játszik majd a második évadban. A lánynak együtt kell élnie azzal a tudattal, hogy nem csak legyőzött egy gonosztevőt, hanem szó szerint megölt egy embert, amire nem volt lelkileg felkészülve. A Henry Jr.-al kapcsolatos fordulattal a készítők a “szuperhőstörténetekben soha senki nem hal meg igazán” klisét akarták kicsit kifordítani, ugyanakkor egy szép lezárást adva a fiú történetének. Johns megerősítette, hogy Brainwave tényleg halott, azt azonban nyitva hagyta, hogy a többi gonosztevő közül hányan haltak meg valóban a finálé eseményei folytán. Az epizódban látott manifesztum is jobban ki lesz bontva a második évad során, megtudjuk majd, hogy az életben maradt gonoszok mit is akartak és akarnak valójában. Ami pedig az epilógusokat illeti, Johns azt mondta, hogy ezek valóban a jövő felé kacsintanak, de bőven lesznek még meglepetések a második etapban, amit ebben a szezonban emlités vagy apró utalás szintjén sem fedtek fel.

A sorozat már rég megkapta a második évados berendelést, azonban a DC Universe helyett a CW biztosít otthont neki, ami a rajongóknál némi aggodalomra adott okot, főleg a költségvetést, a georgiai forgatási helyszín Vancouverre cserélését és a sorozat tónusának megőrzését illetően. Johns reagált ezekre a kérdésekre, és elmondta, hogy a sorozat forgatása továbbra is Georgiában fog zajlani, és a gondosan felépített hangulatot, atmoszférát és világot is meg fogják tartani a folytatásban. A költségvetést illetően a producer azt mondta, hogy az újonc projektek büdzséje mindig magasabb a sok építkezés és tesztelés miatt, de ezen már túl vannak. “Nem is fognánk neki a második évadnak, ha nem lennénk biztosak abban, hogy legalább olyan jóra meg tudjuk csinálni, mint az elsőt, csak egy kicsit másra. Egy másféle történetet fogunk elmesélni, más témákkal foglalkozunk majd. Mind büszkék vagyunk az első évadra, és azon dolgozunk, hogy a második még ennél is jobb legyen. Ez lenne a célunk, ennél alább nem adjuk.”

A Stargirl sok más filmhez és sorozathoz hasonlóan kapni fog egy panelt a jövő heti DCFandome eseményen, ahol további kulisszatitkokkal és érdekességekkel gazdagodunk majd, és talán új részleteket is megtudunk a folytatásról.

(Forrás: TVLine)

Ha tetszett a bejegyzés, kedvelj és kövess minket a Facebookon is!

Címkék: , , ,

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük