DC Magyarország

Minden, ami DC!

David Ayer megosztott egy oldalt az Öngyilkos osztag eredeti forgatókönyvéből

hírek | 2020. július 21. 16:29 | 1 hozzászólás
Oszd meg a cikket másokkal is:

Amióta Zack Snyder bejelentette a régóta áhított Snyder cut megjelenését, a rajongók a sikeres küldetés után egy új célt tűztek ki maguk elé, mégpedig hogy láthassuk David Ayer rendezői változatát a 2016-os Öngyilkos osztagból. A film annak idején köztudottan problémás körülmények között készült. Az újravágásokról, pótforgatásokról és átírt jelenetekről mi is hallottunk, és a mozikba végül nem Ayer eredeti elképzelése került, ahogy a később kiadott, 11 perccel hosszabb bővített kiadás sem az a történet volt, amit a rendező eredetileg el akart nekünk mesélni. A közösségi oldalakon futó #ReleaseTheAyerCut kampányhoz elég hamar csatlakozott maga a rendező is, aki többször hangoztatta már, hogy a szóban forgó verzió létezik, le van forgatva, és nem lenne túl nehéz munka befejezni.

Ayer a tegnapi nap folyamán megosztott egy oldalt a rendezői változat forgatókönyvéből, majd egy rajongó kérdésére válaszolva elmondta, hogy az ezen olvasható jelenet teljes egészében le lett forgatva és meg lett vágva, csupán a Warner fejesei “nem engedték,” hogy láthassuk.

Ha esetleg a fenti Twitter bejegyzés a későbbiekben eltűnne, a szóban forgó oldalt itt is megnézhetitek, alatta pedig elolvashatjátok a jelenetet szabad fordításban.



FOLYTATÁS:
Varázslónő szembenéz a hét rongyos, kimerült betolakodóval, akik közelítenek felé High Noon (egy 1952-es westernfilm – szerk.) stílusban. Bumeráng falfehér lesz a félelemtől…

BUMERÁNG
A pokolba. Megtaláltam Wallert.

Most már mindannyian látják. Waller fejjel lefelé lebeg Varázslónő mögött. Elvesztette az eszméletét, és furcsán világít. A fejéhez fekete indák kapcsolódnak Varázslónő aurájából…
Az Osztag ettől hátrahőköl.
Ekkor a tarkójukban levő szerkezet elkezd világítani! Mi a fene? Joker előlép, kezében Waller detonátorával!

JOKER
Még egy lépés és meghaltok, mert a spicliket miszlikbe aprítják. A törvény oldalára álltok? Úgy volt, hogy mi vagyunk ellenük, nem pedig mi egymás ellen.

Harley szeme felcsillan…

HARLEY
Puddin?

FLAG
Nem valódi.

JOKER
Én vagyok itt a legvalódibb. A két lábon járó igazság vagyok. Vagy talán nem. És ha nem, akkor az ő feje sem fog lerobbanni.

Joker ujja Deadshot arca felé közelít a kijelzőn.

DEADSHOT
(Flagnek)
De valódi. A pofa valódi, oké?

(Jokernek)
Joker, tudod, hogy én mindig bírtalak.

VARÁZSLÓNŐ
Hozd ide a kardot. A kardot akarom.

JOKER
Harley, édesem. Kérlek, add oda a nőnek a kardot.

Harley ránéz az új barátaira, majd vállat von.

Ez a rövid szösszenet is csak újabb bizonyítéka annak, hogy mi minden végezte a vágószoba padlóján a film moziváltozatának készítése során. Talán egy napon valamilyen formában megnézhetjük Ayer eredeti vízióját, hiszen eleinte a Snyder Cut mozgalom is reménytelen ábrándozásnak tűnt. Ha pedig ez a film nem is lát soha napvilágot, akkor sem fogunk hiányt szenvedni a gonosz csapatból, hiszem jövőre érkezik a James Gunn által rendezett The Suicide Squad, aminek jelenleg is zajlanak az utómunkálatai Gunn otthonában.

Ha tetszett a bejegyzés, kedvelj és kövess minket a Facebookon is!

Címkék: , ,

1 komment a(z) "David Ayer megosztott egy oldalt az Öngyilkos osztag eredeti forgatókönyvéből" című bejegyzésnél

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük