DC Magyarország

Minden, ami DC!

DC szuperhős komédiát, antológiát és Zöld Lámpás sorozatot is fejlesztenek az HBO Maxra

hírek | 2019. október 30. 09:49 | 1 hozzászólás
Oszd meg a cikket másokkal is:

Tegnap este került megrendezésre a Warner Media Day esemény, amelynek keretein belül végre nyilvánosságra hozták a stúdió HBO Max névre keresztelt új streaming szolgáltatásának felhozatalát, és bejelentették a platformra készülő új tartalmakat is, melyek között három DC sorozat is helyet kapott.

Megtudtuk, hogy fejlesztés alatt áll egy DC Super Hero High című vígjátéksorozat, amelynek Elizabeth Banks (Power Rangers, Charlie Angyalai) lesz az executive produere.

A félórás epizódokból álló történetben egy csapatnyi diákot követünk, akik a különleges képességű gyermekek számára fenntartott iskolában tapasztalják meg a kamasz élet vidám és drámai oldalát. “Ezek a kölykök csupán próbálják átvészelni a sulit, nem is gondolnak arra, hogy egy nap legendás DC szuperhősökké válnak,” hangzik a sorozat ismertetője.

A sorozat a Brownstone Productions és a Warner Horizon Scripted Television közreműködésében készül. Executive produceri szerepet Banks mellett Max Handelman (Shrill, Tökéletes hang), az író Scott Weinger (Fuller House), John D. Beck (Disjointed, Fuller House) és Ron Hart (Disjointed, Jim szerint a világ) tölt be. Dannah Shinder (Shrill) társ-executive produceri kreditet kap.

A tévés DC adaptációk nagyágyújának számító producer, Greg Berlanti két sorozattal bővíti a portfólióját, a Strange Adventures című produkcióval, és egy Zöld Lámpásra alapozó projekttel, és állítólag mindkét produkció egyből teljes évados berendelést kaphat.

“Mind a két eredeti DC tartalom, amit az HBO Max számára gyártunk, olyan lesz, amilyet korábban még nem láthattunk a tévéképernyőkön. Egy tanulságos történetekből álló antológiasorozat, ami egy olyan világban játszódik, ahol léteznek szuperképességek, a másik pedig talán az eddigi legnagyobb volumenű DC műsorunk lesz, az űrben kalandozunk majd egy Zöld Lámpás tévésorozattal, erről azonban egyelőre nem árulhatok el többet,” nyilatkozta Berlanti a rendezvényen.

A Strange Adventures egy 1950-ben indult DC képregénysorozat alapján kapta a címét. Ez a széria annak idején úttörőnek számított, mint a kiadó első scifi antológiája. Eleinte nagyon sokszínű és különös, B-filmes koncepciókkal dolgozott (“Challenge of the Gorilla Genius,” “The Man with the Comet Head,” “The Skyscraper That Came to Life”), de ennek a sorozatnak köszönhetjük olyan hősök bemutatkozását mint Space Ranger, Star Hawkins és Atomic Knights.

A széria a 200. lapszám után műfajváltáson esett át, és sokkal inkább természetfeletti, misztikus történeteket tartalmazott. Ezekben a füzetekben mutatkozott be az egyik legmegnyerőbb DC karakter, Deadman, a Neal Adams által alkotott hős, aki nem látható és hallható, de képes beleköltözni élő emberek testébe.

Az HBO Maxra készülő sorozatot úgy írják le, hogy az Alkonyzóna történetmesélési stílusát ülteti át a DC univerzumba. Az egyórás epizódokból álló drámában találkozunk “a DC kánon változatos karaktereivel, és a halandók és szuperhősök közös életéről kapunk majd morális tanulsággal bíró történeteket.”

A Strange Adventures a Berlanti Productions és a Warner Bros. Television közreműködésében készül. Az executive produceri feladatokat Berlanti, Sarah Schechter (Arrow, The Flash, Supergirl, Titans, Doom Patrol), valamint az író-showrunner John Stephens (Gotham, Gossip Girl) látják el. Charlie Huston (Powers, Gotham) társ-executive producerként, Brigitte Hales (Egyszer volt, hol nem volt) producerként, Selwyn Seyfu Hinds (Dominique Laveau: Voodoo Child, Alkonyzóna) pedig konzultáns producerként vesz részt a projektben.

Zöld Lámpás a DC egyik legnagyobb múltú karaktere, hiszen már a negyvenes évek óta szerepel a képregények lapjain. A modern inkarnációja amolyan “űrbeli texasi kopó,” egy magányos igazságosztó, aki a földönkívülieket is sorai közt tudó Zöld Lámpás Alakulat egyenruháját, valamint egy varázserővel bíró gyűrűt visel.

A karakter 2011-ben a nagyvásznon is bemutatkozott egy nem épp ünnepelt adaptációban, amelynek főszereplője Ryan Reynolds, társírója és társproducere pedig éppen Berlanti volt. A figura élőszereplős tévés karrierje csupán egy bohókás 1979-es, NBC-s tévéfilmből áll, amelyben visszahozták Adam Westet Batmanként.

A Zöld Lámpás által inspirált adaptáció szintén a Berlanti Productions és a Warner Bros. Television közös produkciója, itt azonban nem derült fény több részletre.

Berlantinak jelenleg hat DC sorozata fut a CW csatornán (Arrow, Batwoman, Black Lightning, Supergirl, Flash, Legends of Tomorrow), kettő pedig a DC Universe streaming szolgáltatón (Doom Patrol és Titans). Ide érkezik még a Stargirl széria, a CW-nél pedig két további cím van kezdeti fázisban, az Arrow spinoff Katherine McNamara, Katie Cassidy és Juliana Harkavy hármasával, illetve a pár napja bejelentett Superman & Lois Lane.

A rendezvényen továbbá ismét megerősítették, hogy az HBO Max és a DC Universe kötelékében visszatér a második évadával a Doom Patrol.

Az új DC tartalmak mellett természetesen a korábbi adaptációk is helyet kapnak az HBO Max palettáján, köztük minden élőszereplős mozifilm az elmúlt évtizedből, illetve az összes Superman és Batman film negyven évre visszamenőleg. Jövőre pedig a Warner legújabb hatalmas kasszasikere, a Joker is elérhetővé válik a platformon.

Persze az HBO Max kínálatában nem csak DC tartalmak lesznek, sőt, felsorolni is nehéz, hogy mi minden lesz elérhető a platformon. Felkerül a Jóbarátok és az Agymenők összes része, a nagy népszerűségnek örvendő Rick és Morty, illetve a Warner megszerezte a South Park rajzfilmsorozat streamelési jogait is, így Cartmanék kalandjait is figyelemmel követhetik az új szolgáltató előfizetői. Ezen kívül az olyan CW-s címek, mint a Batwoman, egyben fognak felkerülni nem sokkal az évadzárás után, valamint fent lesznek BBC sorozatai is (például Ki vagy doki?, Luther), ahogy az HBO teljes felhozatala (például Trónok harca, Westworld, Deadwood, Maffiózók, Watchmen) és a Gyűrűk ura filmes franchise mozijai is. De új produkciókból sem lesz hiány, itt lesz ugyanis többek között a Denis Villeneuve nevével fémjelzett Dűne sorozat, Greg Berlanti új projektjei, valamint az HBO által gyártott Trónok harca spinoff, és A kívülálló című Stephen King regény adaptáció, amit szintén az HBO készít.

Az új sorozatok epizódjai heti bontásban, egyesével érkeznek majd, nem a Netflix egész évadot egyszerre bemutató receptje szerint.

Szintén friss infó, hogy HBO Max 2020 májusában indul el az Államokban, a havidíja pedig 15 dollár, azaz nagyjából 4500 Ft lesz. Akik az AT&T-n vagy a DirecTV-n keresztül elő vannak már fizetve az HBO-ra vagy az HBO Nowra, azok extra költség nélkül érik el az HBO Max felhozatalát is.

(Forrás: Deadline, Variety)

Ha tetszett a bejegyzés, kedvelj és kövess minket a Facebookon is!

Címkék: , , , , , ,

1 komment a(z) "DC szuperhős komédiát, antológiát és Zöld Lámpás sorozatot is fejlesztenek az HBO Maxra" című bejegyzésnél

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük