DC Magyarország

Minden, ami DC!

ÉLMÉNYBESZÁMOLÓ: Őszi Képregénybörze (2018)

Oszd meg a cikket másokkal is:

Sok jó geek kis helyen is elfér.

Október 28-án, vasárnap zajlott le az immár 39. őszi képregénybörze Budapesten, mi pedig Verával és Cathyvel közösen látogattunk el a rendezvényre, hogy találkozzunk veletek, és persze azért, hogy faragjunk egy kicsit a pénztárcánk súlyából. Természetesen mindkét feladatot sikeresen abszolváltuk.

Bár DC fronton ezúttal nem érkezett különleges újdonság, ez egyáltalán nem probléma, hiszen nyáron el voltunk kényeztetve olyan gyönyörű kiadványokkal, mint az ezúttal egyetlen masszív és elegáns kötetben újra kiadott Watchmen, vagy az ikonikus Gyilkos tréfa című Batman történet újbóli megjelentetése, kétféle változatban is. Mivel azonban mi nem csak DC, hanem úgy általánosságban véve képregényrajongók vagyunk, az olyan csemegéknek is tudtunk örülni a börzén, mint a tetszetős Jessica Jones kötet, az új Hellboy és Fenegyerek történetek, vagy a Blacksad soron következő fejezete, hogy csak néhányat említsek a számos újdonságból. Az pedig már megszokott dolog, hogy nem csak a friss képregények várják, hogy hazavigyük őket, hanem többezernyi régiség, amelyek között bőven akadnak igazi ritkaságok is, persze ezekért kicsit mélyebben kell a zsebünkbe nyúlnunk, ha büszke tulajdonosok akarunk lenni. És akkor még nem is esett szó a rengeteg figuráról, pólóról, kártyáról, kulcstartóról és minden másról, ami geek szemnek és szájnak ingere. Ahogy azt a tavalyi élménybeszámolóban írtam, aki az eseményről üres kézzel távozott, az nem is ide akart jönni.

Szerkesztőtársaimmal mi is igyekeztünk gondoskodni arról, hogy a jelenlévők ne üres kézzel menjenek haza. Volt nálunk ugyanis egy nagy adag DC Magyarország matrica, amiből lépten-nyomon osztogattunk, lehet, hogy épp neked is, aki ezt a cikket olvasod. Néhány rendszeres olvasónkkal személyesen is találkozhattunk, ami mindenképp pozitív élmény volt, és azt mutatta, hogy megéri ezzel az oldallal és ezzel a közösséggel foglalkoznunk.

Két dologból azonban hiány volt a rendezvényen. Egyrészt levegőből, de ezt felfoghatjuk pozitívumként is, mert azt jelenti, hogy nagyon sokan érdeklődnek a képregények iránt Magyarországon, és ezt jelenleg a kiadók is meghálálják az egymást érő nagyszerű és instant kötelező vásárnak számító kiadványokkal. Másrészt két lelkes rohamosztagost leszámítva nem láttunk cosplayereket a helyszínen. Vera ugyan egy DC Magyarország pólóba bújt Merát testesített meg, de rajta kívül nem voltak idén jelmezes résztvevők. Tudom, hogy a börze nem épp a cosplayekről híres, de azért néhányan szoktak Harley Quinnként vagy Supermanként sorban állni az asztaloknál, erre ezúttal nem került sor.

Végezetül álljon itt néhány DC vonatkozású fotó az eseményről.

Összességében ez a képregénybörze is remek élmény volt, és már számoljuk a napokat a következőig.

Írta: Genzo

Ha tetszett a bejegyzés, kedvelj és kövess minket a Facebookon is!

Címkék:

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük