DC Magyarország

Minden, ami DC!

ÉLMÉNYBESZÁMOLÓ: Tavaszi Képregénybörze (2017)

Oszd meg a cikket másokkal is:

Vasárnap lezajlott a 34. Képregénybörze Budapesten, én pedig a szerkesztőségünket képviselve kinéztem az eseményre (a “kinézés” alatt egy kb. 3 és fél órás utazást kell érteni az én esetemben), hogy lencsevégre kapjak néhány cosplayert, eldumálgassak a hozzám hasonló rajongókkal és persze hogy a pénztárcámban található papírokat képregényekre cseréljem, lehetőleg minél többet minél többre. Az eseményt pedig minden szempontból sikernek könyveltem el, de szerintem nem csak én.

kep03.JPG

Nem a mi profilunkba tartozik ugyan, de ahogy azt mindig hangoztatom, egy igazi rajongó nem klikkesedik, ezért mindenképp meg kell említenem, hogy a Kingpin kiadó mennyire belenyúlt a tutiba (persze ezt lehetett sejteni) az Old Man Logan képregény kiadásával. A még mindig a mozikban dübörgő Logan filmtől belelkesülve mindenki úgy rohant az új kiadványt bezsákmányolni, mintha az élete múlna rajta (én sem voltam különb). Beszéltem az egyik árus sráccal a Kingpintől, aki elmondta, hogy több, mint kétszáz példányt hoztak ki a rendezvényre, amiből kb. másfél óra múlva egy szál sem maradt. Várható volt a kötet sikere, de talán ennyire azért nem. Szóval innen is pacsi Harza Tomiéknak. Ugyanakkor készültek ők a Börzére a Batman sorozat legújabb számával is (és még persze sok más finomsággal, amiket most fel sem sorolok), és abból sem sokat láttam már a pulton a kora délutáni órákban.

A több, mint 20 kiadó és kitudja hány magánárus 10000+ képregénye bőven lekötötte azt a rengeteg embert, aki a helyszínre fáradt egy kis nyomdafesték- és régi képregényfüzet illatért. Aki elég ügyesen keresgélt, igazi ritkaságokra bukkanhatott a dobozokban, ha pedig a büdzséjébe belefért, magáénak is tudhatta azokat. Ami az árakat illeti, a hihetetlenül barátitól az irreálisan magasig tartó teljes skálán mozogtak. Megvehetted a Grant Morrison-féle kultikus Arkham Elmegyógyintézet kötetet 25 ezerért, vagy mondjuk a Gotham City Ragadozókat 600 forintért. Emellett mondanom sem kell, hogy nem csak képregényekkel voltak tele az asztalok, hanem figurák százaival, pólókkal, sapkákkal, maszkokkal, poszterekkel és mindennel, amit egy képregénygeek csak kívánhat. Aki üres kézzel távozott az eseményről, az nem is ide akart jönni.

Ami a személyes élményeket illeti, néhányan odajöttek hozzám lepacsizni, mert felismertek innen-onnan. Mondjuk az, hogy leginkább még mindig a Genzo Comics nevű blogom miatt ismerik a nevemet egyszerre fantasztikus és fura érzés. Az az oldal 2013 óta nem frissült, abbahagytam a szerkesztését, mert akkor úgy éreztem, a fene sem olvassa a cikkeimet, magamnak meg nincs értelme vezetnem az oldalt. Ehhez képest legtöbbször azt hallom, hogy “Te írtad a Genzo Comicsot? Minden nap olvastam!” Ez egyrészt nagyon király, másrészt fura, mert nem tudtam, hogy az a sete-suta oldal ilyen népszerű lenne geek körökben. Mindenesetre azóta új blogon vagyok, amikor épp nem ide pötyögök. Egyelőre amiatt nem ismer fel senki, biztos majd négy évvel azután fognak, hogy lehúzom ott is a rolót.

Egy ilyen rendezvényre várhatóan előbújik néhány cosplayer is, hogy képregényes jelmezével kápráztassa el a jelenlévőket. Nem volt ez másképp ezúttal sem, Pókember például halál lazán árult képregényeket egy asztalnál, a Tini Titánok Ravenje pedig figurákkal kereskedett. Néhány cosplayert sikerült lencsevégre kapnom, vetüljön hát rájuk az a reflektorfény, amit ígértem nekik fotózás közben. A nevüket sajna nem tudom, de ha valaki magára, vagy ismerősére ismer, jelentkezzen a Facebookon nálunk, és mi pótoljuk a hiányt UPDATE: Csak kérnem kellett, és máris kiderültek a nevek.

kep05.JPG

Joker épp azon gondolkozik, hogy az árus srác miért ilyen komoly.

kep06.JPG

Aki ismeri a Death of the Family képregénytörténetet, annak nem kell magyaráznom, miért hatalmas ötlet épp ebből a Jokerből álarcot gyártani és persze viselni. Cosplayer: Magyar Attila

kep07.JPG

Méregcsók (Váczi Mara) azért jött a rendezvényre, hogy levegye a lábáról a gyanútlan, képregényeket lapozó férfiakat.

kep08.JPG

Ez a Harley Quinn (Bagyula Timi Lily) a legendás animációs sorozatból ismert jelmezt választotta, és nem is tudunk rá haragudni ezért.

kep09.JPG

Összeállt a képregénybörze legszínesebb csapata. Van itt szuperdögös X-23 (Bogdán Barbara), a már említett halállaza Pókember (Toma Alexander), női Robin (Bartha Bettina), Lois és Clark (Honti Tímea és Sellei Tibor) de a két gothami szirén sem érezte volna helyénvalónak, ha kimarad a csoportképről.

Végezetül nézzünk meg egy pillanatképet egy kislányról, aki nagyon jó ízléssel választott magának kedvenc szuperhőst.

kep10.JPG

Ezek voltak az én börzés tapasztalataim. Ha te is ott voltál, és van miről mesélj, ne fogd vissza magad a kommentelést illetően.

Ha tetszett a bejegyzés, kedveljetek minket a Facebookon!

Írta: Genzo

Címkék: ,

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük