DC Magyarország

Minden, ami DC!

ÉLMÉNYBESZÁMOLÓ: Joker (spoilermentes)

Oszd meg a cikket másokkal is:

Vera nem csalódott Joaquin Phoenixben.

Vannak olyan dolgok az életben, melyek megragadják a szívünket, és nehezen, vagy soha nem engedik el azt. Számomra a Joker ilyen élmény volt.

Nagy elvárásaim voltak a filmmel kapcsolatban, hiszen nemcsak nagy DC rajongó vagyok, de talán annál nagyobb Joaquin Phoenix csodáló. Gyerekkorom óta a kedvenc színészem, követem és ismerem a munkásságát, így már a bejelentéstől kezdve biztos voltam abban, hogy tökéletes a szerepre. Nem is csalódtam.

A fentebb említett okoknál fogva izgatottan ültem be a film premier előtti vetítésére, a végén pedig remegő kezekkel tapsoltam meg Todd Phillips remekművét. Fogadjátok szeretettel spoilermentes beszámolómat.

Bár a Joker egy képregények és egy legendás karakter inspirálta film, fantasztikus volt látni egy új, mondhatni művészi megközelítésből ezt az eredettörténetet – amit és ahogy még soha nem láttunk.

A szkeptikus és elvakult képregényrajongókat azzal nyugtatnám meg, hogy bár a történet és a csomagolás új, mégis hozza a DC megszokott hangulatát, és tökéletesen illeszkedik a Batman univerzumba – ezért DC rajongó lévén a hideg rázott minden egyes utalásnál. Valamint ne aggódjatok, itt tényleg megérkezik Joker.

A film sötét, nyomasztó és brutális, tehát hűen tükrözi társadalmunk legnagyobb problémáit, és nagyon fontos kérdéseket feszeget. Éppen ettől fájdalmasan valóságos és egyedi ebben a fantasztikus, kitalált univerzumban.

A rendezés és a filmzene lehengerlő, óriásit dob az összhatáson, amire a fordulatok és az érzelemkeltés tesz még egy lapáttal.

Joaquin alakításáról hosszan, ódákat zengenék, és legalább annyira megérdemelné az Oscart, mint amennyire ő maga ellenzi azt. A film többek között ennek az alakításnak köszönhetően nagyon megérintett, valóban csontig hatolt.

Összességében ez egy zseniális DC film, amely egy legendás karaktert tár elénk új csomagolásban, a lényeget megőrizve. Merész, brutális, szívbemarkoló, egyedi és fontos alkotás.

10/10

Írta: Vera

Ha tetszett a bejegyzés, kedvelj és kövess minket a Facebookon is!

Címkék: ,

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük