DC Magyarország

Minden, ami DC!

ÉLMÉNYBESZÁMOLÓ: Aquaman

Oszd meg a cikket másokkal is:

Merülj a mélybe, ha szólít a tenger.

DC és különösképpen képregényrajongóként a bejelentés óta tűkön ülve vártam az Aquaman filmet. Egyrészt, mert a New 52 sorozat a kedvenc képregényeim közé tartozik, másrészt pedig tudtam, hogy ezzel a kedvenc női karakterem, Mera is főbb szerephez jutott egy nagyszabású feldolgozásban.

A premier előtti gála izgalmai után lehetőségem volt IMAX-ben megnézni a művet, erről olvashatjátok most spoilermentes beszámolómat.

Amit én láttam, az a képregények megelevenedése a nagyvásznon. James Wan olyan gondosan tárja elénk ezt az eddig még nem látott világot, hogy az izgalmak és a kellő mennyiségű humor mellett – ami leginkább Momoa karakterének személyiségéből ered – tátva marad a szánk a színes és kidolgozott látványelemektől, sőt a kosztümöktől is.

Akcióból, harcjelenetekből, és vízből (igen, ezt is ki kell emelnem, hiszen negatív kritikák szóltak már erről – ne ijedjetek meg a víz mennyiségétől!) nincs hiány. A humort kellemesen adagolja a film, a legtöbb esetben indokoltan és szituációhoz illően.

A mozi egyik erőssége, hogy a fentebb említett elemek mellett megvan a maga furcsasága is, hiszen Aquaman már csak ilyen. Úgy ötvözi az óceánok világának felépítését és nézők elé tárását, hogy megfűszerezi izgalmakkal, kalanddal, belső vívódással, környezetvédelemmel, karakterépítéssel és poénokkal. Valóban sok minden történik a vásznon, így rendkívül szórakoztató, de nem feltétlenül felel meg minden ízlésnek.

A karakterek a képregényekhez hűen mutatkoznak be és teszik a dolgukat, aki jól ismeri őket, biztosan nem fog csalódni. Aquamanből pedig ezután senki nem fog viccet csinálni.

Elfogultság nélkül mondhatom, hogy Mera valóban kiemelkedő a filmben. Ahogy az erejét látjuk használni, egészen elképesztő energiát áraszt, és büszke vagyok rá, hogy így ismeri őt meg a nagyközönség.

A filmzene nagy része első nézésre nem hagyott mély nyomot, de a fantasztikus képsorok mellett nem csoda, ha nem arra figyel az ember. Mindemelett amire emlékszem, az tetszett.

Összességében úgy gondolom, hogy bár talán az Aquaman nem való mindenkinek, a képregényrajongók nem fognak csalódni. Aki pedig szeretne látni egy szórakoztató, egyben humoros és akciódús, rendkívül látványos mozit, aminek a középpontjában egy fantasztikus vízalatti világ áll, annak mindenképp ajánlom.

9.5/10

Írta: Vera

Ha tetszett a bejegyzés, kedvelj és kövess minket a Facebookon is!

Címkék: , ,

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük