DC Magyarország

Minden, ami DC!

Matt Reeves a The Batman cameószereplőjének hátteréről beszélt

Oszd meg a cikket másokkal is:

Akik már látták az év első DC filmjét, a Matt Reeves által rendezett Batmant, azok tudják, hogy pár pillanat erejéig halljuk egy bizonyos gonosztevő hangját, és néhány sejtelmes közeli képet is láthatunk róla. A napokban netvilágot látott egy ötperces kivágott jelenet a filmből, amiben Batman kihallgatja a szóban forgó karaktert, és kvázi a segítségét kéri Rébusz gondolkodásmódjának megfejtésében. A rendező egy interjúban beszélt a titokzatos gonosztevőről, valamint arról, számíthatunk-e rá egy esetleges második részben.

A továbbiakban spoilerek következnek a The Batman film kapcsán!

Ha esetleg valakinek még mindig nem lett volna egyértelmű, Matt Reeves az interjú során megerősítette, hogy Barry Keoghan valóban Jokert játssza a filmben, egészen pontosan az ikonikus gonosztevő „prototípusát.” Korábban láthattunk kiszivárgott lesifotókat, és olvashattunk híradásokat arról, hogy Keoghan egy gothami rendőrt, bizonyos Stanley Merkelt alakít a filmben, de ez mind megtévesztés volt. Reeves elárulta, hogy valóban forgatott le kamu jeleneteket a rendőrt játsszó Keoghannel, hogy félrevezesse a paparazzikat. Jokerként mindössze két jelenetet vettek fel a színésszel, egyik benne maradt a filmben is, a másikat pedig nemrég láthattuk különálló szösszenetként. A rendező elmondása szerint itt még nem egy teljesen kiforrott Jokert kaptunk, inkább a karakter kezdeti korszakát, azonban az alkotó számára fontos volt bemutatni, hogy a Batmannel levő kapcsolata már ebben a korai szakaszban is jelen van.

A Mike Marino sminkmester által készített maszkhoz az inspirációt az 1928-as The Man Who Laughs című némafilm főszereplője adta, ahogy egyébként annak idején a képregényalkotók is innen merítettek a figura megrajzolásakor a negyvenes években. Reeves elképzelése szerint az ő Jokerének állandó vigyorgása egy testi eltorzulás eredménye. „Mi van akkor, ha ő nem esett bele egy savval teli tartályba, és nem rejtélyes sebhelyek vannak a száján, mint Nolan filmjében, hanem születésétől fogva ebben a betegségben szenved, ami állandó mosolygásra és nevetésre készteti?” –idézte fel Reeves a karakter megalkotásának alapötletét.

Ami pedig a figura jövőjét illeti, Reeves egyelőre semmi konkrétat nem árult el. Azt azért leszögezte, hogy a filmben hagyott Joker cameó nem azt a célt szolgálja, mint a legtöbb képregényfilm esetében, vagyis egyáltalán nem biztos, hogy egy esetleges második részben ő lesz a főgonosz, vagy egyáltalán szerepelni fog benne. Az a jelenet inkább Rébusz történetívének lezárásaként szolgál, valamint alátámasztja Selina szavait a film végén, miszerint Gotham soha nem fog változni, a veszély és a bűn mindig ott lesz a városban. Ugyanakkor a rendező nem zárja ki, hogy a jövőben találkozunk még Keoghan Jokerével, akár az HBO Maxra készülő Arkham sorozatban.

(Forrás: IGN)

 

Címkék: ,

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük