DC Magyarország

Minden, ami DC!

Matt Reeves méltatta a korábbi Batman filmeket, és a saját megközelítéséről is beszélt

Oszd meg a cikket másokkal is:

Ugyan a The Batman munkálatai jelenleg szünetelnek a koronavírus okozta vészhelyzet miatt, Matt Reeves figyelmét továbbra is leköti Gotham városa. A rendező nemrég egy interjúban beszélt arról, hogy mi foglalkoztatja őt leginkább Batman karakterével, valamint a hős korai éveivel kapcsolatban.

“Úgy éreztem, hogy szeretnék bemutatni egy olyan Batmant, aki még nem teljesen kiforrott. Kezdeni valamit ezzel a kontextussal, hogy ki is lenne ez a fickó a mai világban, és földhözragadttá, megtörtté tenni. Hisz végső soron ez az ember azért műveli mindezt, hogy a múltbeli traumáit feldolgozza,” fogalmazott a direktor.

Reeves kitért a korábbi nagyvásznas Batman adaptációkra is, állítása szerint nagyon elkülöníthető stílust képviselnek, és a legjobban sikerült filmek egészen kiválóak, és nagyon szeretne egy olyan mozit letenni az asztalra, ami méltó ehhez az örökséghez. Külön kitért Burton és Nolan rendezéseire, amik szerinte páratlan alkotások. Előbbi kapcsán a Batman visszatért emelte ki, azon belül is Michelle Pfeiffer játékát és Pingvin hatásos eredettörténetét. Nolan trilógiájából természetesen a Sötét lovagra tért ki, és elmondta, mi nyűgözte le őt igazán. “Azt hiszem, ami leginkább maradandó az egészben, az Joker koncepciója. Ez a film arról szól, hogy milyen érzés a végtelen űrbe bámulni, a totális nihilizmusba. Arról az eszméről, hogy semmit nem tehetsz ellene, mert ha el is pusztítod, csak az ő céljához járulsz hozzá. Ez nagyon félelmetes módon beszél az emberi természet ezen aspektusáról.”

Egyelőre nem tudni, hogy mikor folytatódhat a The Batman forgatása, a leállás előtt nagyjából két és fél hónapig zajlottak a felvételek Londonban. A kitűzött premierdátum 2021 június 25-e.

(forrás: Nerdist)

Ha tetszett a bejegyzés, kedvelj és kövess minket a Facebookon is!

Címkék: , , , , ,

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük