DC Magyarország

Minden, ami DC!

Matt Reeves elárulta az első részleteket a The Batman történetéről és alapötletéről

Oszd meg a cikket másokkal is:

Ahogy arról már korábban beszámoltunk többször is, jelenleg sok más produkció mellett a The Batman film munkálatai is szünetelnek a koronavírus okozta vészhelyzet miatt. A film írója/rendezője, Matt Reeves ezt a plusz szabadidőt többek között arra használja, hogy interjúkban beszél arról, mire számíthatnak a rajongók a jövő nyáron érkező filmtől.

Reeves munkásságát az jellemzi, hogy minden alkotásában először az emberi tényezőt próbálja megérteni és feltérképezni, és a denevérember történetéhez is ezzel a megközelítéssel viszonyul, a humanitást igyekszik felszínre hozni a karakterben.

A The Batman a rendező bevallása szerint nem egy eredetsztori lesz, hanem egy olyan történet, ami tudomásul veszi a karakter eredetét, hogy mi miatt vált azzá, ami. Ugyanakkor azt a kérdést is feszegeti, hogy Bruce mennyire ura annak, amivé vált, milyen szinten képes irányítani a másik énjét, és hogyan próbálja leküzdeni a traumát, amivel szembesült. “Ez az egész nagyon pszichológiainak, nagyon megindítónak érződik, és úgy gondoltam, ezt be tudom mutatni Gotham korruptsága mellett. Ez mindig nagyon aktuális kérdés. Szinte nincs olyan időszak, amikor nem mesélhetsz el egy történetet a korrupcióról. Mostanság pedig talán időszerűbb, mint eddig bármikor.”

Ami pedig a kényszerleállást illeti, a szünet előtt a stáb a film negyedét forgatta le, így a vágással nem tudnak haladni, helyette az előttük álló felvételek megvalósítását tudják alaposabban kitervelni és átgondolni. Továbbá a film hangulatát és egyes fontos jelenetek tónusát is van idő finomítani és akár újratervezni, amire normális esetben sokkal kevesebb idő szokott jutni a forgatásokon.

Amin viszont a rendező nem szándékozik változtatni, az a forgatókönyv. Reeves nem tervez átírni jeleneteket a közbejött kavarodás és csúszás miatt. “Két évet dolgoztam ezen a történeten, ez egy nagyon specifikus noir rejtély, amit alaposan kigondoltunk a társaimmal.”

A koronavírus sajnos egy áldozatot is követelt már a stábból, Andrew Jack dialektus tréner (dialect coach) ugyanis életét vesztette a járvány miatt. Reeves szomorúan emlékszik vissza a munkatársra, és ez a szomorú esemény elgondolkodtatja azzal kapcsolatban, milyen törékenyek is vagyunk, és mi az igazán fontos számunkra.

A The Batman tervezett bemutatója 2021. június 25-e, és egyelőre nincsenek hírek arról, hogy a leállt forgatások befolyásolnák ezt a dátumot.

(forrás: Nerdist, Deadline)

Ha tetszett a bejegyzés, kedvelj és kövess minket a Facebookon is!

Címkék: ,

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük