DC Magyarország

Minden, ami DC!

Lezajlott a Batwoman eseményekben gazdag második évadzárója

Oszd meg a cikket másokkal is:

Tegnap éjjel került sugárzásra a Batwoman második évadának utolsó, “Power” címre keresztelt epizódja, ami beharangozta néhány ismerős gonosztevő érkezését a folytatásban, és Luke Fox (Camrus Johnson) végre magára öltötte a Batwing jelmezt, amiről a hónap elején már láthattunk fotókat.


A továbbiakban a Batwoman második évadzárójának cselekményéből idézünk fel spoileres részleteket! Csak saját felelősségre olvass tovább!


Black Mask egy szuperkatonákból álló sereg létrehozásán dolgozik, és kipróbálja a szuperszérumot Russel Tavaroffon, az emberen, aki meglőtte Luke-ot, ám a kísérlet látszólag kudarcot vall. Luke átkutatja az apja műhelyét és megtalálja a vázlatokat, amelyek egy fekete Batmant ábrázolnak, majd amikor a jelmezt is megleli, rájön, hogy az apja meg is valósította ezt az álmot. Ryan nem hiszi, hogy egyedül le tudja győzni Circe-öt, ezért segítségül hívja Alicet. A harcukat Black Mask szakítja félbe, aki tüzet is nyit rájuk. Ryan Circe nyomába ered, Black Mask pedig kettesben marad Alice-cel, és elmondja neki, hogy azért nem jó gonosztevő, mert túl érzelgős. “Tudod ki nagyszerű gonosztevő? Joker!” – reagál Alice, lefújja Sionist kígyóméreggel és elmenekül.


A klinikán Mary rájön, hogy Tavaroff életben van, és szupererőre tett szert. A szérum hatása alatt tomboló Tavaroff Mary nyomába ered, és lelöki őt a tetőről, azonban Luke, azaz Batwing épp időben érkezik, hogy elkapja.
Alice újra becsatlakozik Ryan és Circe harcába, és sikerül visszahoznia Kate Kane valódi tudatát. Kate elbeszélget Ryannel, mint Batwoman a Batwomannel, és sor kerül a staféta végleges átadására. Kate elhagyja Gothamet, hogy meglátogassa a letartóztatás alatt álló édesapját, és egy barátját National Cityben.


Caroline Dries showrunner elárulta, hogy ezzel lezárult Kate Kane történetszála a sorozatban. Továbbá az is kiderült, hogy a Jacob Kanet játszó Dougray Scott sem tér vissza a harmadik évadban. Jacob a második etap utolsó két epizódjában nem is szerepelt, a 16. részben láthattuk utoljára, amikor letartóztatták Alice segítéséért, és elvitték Metropolisba a tárgyalásra. A készítők nyitva hagyják a lehetőséget, hogy Scott visszatérjen a szerepben valamikor a jövőben, a következő etapban azonban erre még biztosan nem kerül sor.


Az epizód talán legnagyobb fordulata, hogy kiderült, Ryan biológiai anyja mégsem halt meg a szüléskor, hanem nagyon is életben van. Ryan ezt Alicetől tudja meg, akit meglátogat a szigorúan őrzött cellájában.


A rész utolsó jelenete a jövőre tartalmaz némi egészen konkrét utalást. Láthatunk egy cilindert és egy fekete-fehér esernyőt a folyóban, amit néhány gyorsan növekedő gyökér követ. Ezek alapján arra következtethetünk, hogy a két ikonikus Batman-ellenfél, Pingvin és Méregcsók is tiszteletüket teszik a folytatásban.


A Batwoman harmadik évada október 13-án veszi kezdetét a The CW műsorán.


(Forrás: EW, TVLine)

Ha tetszett a bejegyzés, kedvelj és kövess minket a Facebookon is!

Címkék: , ,

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük