DC Magyarország

Minden, ami DC!

Chris McKay rendező szerint még van esély a Nightwing filmre, a sztoriról is mondott pár szót

Oszd meg a cikket másokkal is:

Chris McKay, a 2017-es Lego Batman – A film direktora az új rendezése, a The Tomorrow War kapcsán adott interjút a The Bear Cave nevű oldalnak, amelyben szóba került a régóta beharangozott Nightwing mozi is, aminek a levezénylésére 2017-ben lett leszerződtetve. Azóta nem sokat haladt előre a projekt, McKay szerint azonban még nincs minden veszve, ugyanis a stúdió nem kaszálta el egyértelműen a produkciót.


McKay a beszélgetés során belement a tervezett film történetébe is. Elmondása szerint egy bosszúmoziba vág át a cselekmény, és bemutatja Blüdhaven világát, valamint Nightwing eredetét, akinek több gonosztevővel is fel kell vennie a harcot a filmben. “Egy valósághű karakterrajz lett volna egy srácról, aki egy viszonylag rossz apával nő fel, ezért fiatal felnőttként próbál minél messzebb kerülni ettől a világtól, de valami mégis visszarántja,” fedi fel a rendező a terveket, amiket Bill Dubuque forgatókönyvíróval (Ozark, A könyvelő) együtt építettek fel. Ez azt jelenti, hogy a film kitért volna Dick Grayson és Bruce Wayne/Batman kapcsolatára is.


A rendező elmesélte, hogy amikor őt felkérték a direktori pozíció betöltésére, Dubuque már a fedélzeten volt, és már alakult a forgatókönyv egy vázlata, amihez McKay hozzájárult pár ötlettel a témát és a műfajt illetően. Elkezdett összeállítani egy “trailert” is, ami a film hangulatát és stílusát szemléltette volna, azonban ezt végül már nem fejezte be. Egyébként Cathy Yan is egy ilyen összevágott “előzetessel” próbálta eladni a Ragadozó madarak filmötletét, amit aztán meg is rendezhetett.
A Nightwing költségvetése McKay szerint 100 millió dollár alatt lett volna, ami nem számít túl soknak ebben a műfajban, a stúdió tehát valószínűleg nem emiatt tette kispadra a projektet. A rendező még reménykedik abban, hogy egyszer tető alá hozhatja a sztorit. “A mai napig még senki nem mondta nekem, hogy nem fog elkészülni ez a film. Csupán jelenleg mások a prioritásaik.”


Egy másik felmerülő kérdés, hogy Batman tiszteletét tenné-e a filmben. Ugyebár 2017-ben még Ben Affleck volt az aktuális mozis denevérember, viszont azóta a palettára került Matt Reeves filmje is Robert Pattinson főszereplésével. McKay nem adott egyértelmű választ a kérdésre. “Ez a film olyan, mintha egy Nightwing képregényt olvasnál. Nincs rá garancia, hogy Batman feltűnik, de feltűnhet, ahogy más karakterek is. De a főszerepben Nightwing van.” McKay számára vonzó egy önálló film ötlete, ami nem kapcsolódik más produkciókhoz, egyszerűen csak elmeséli Dick Grayson és Blüdhaven történetét, illetve azt, hogy miképpen vált belőle Nightwing.


A rendező szavai némi bizakodásra adnak okot, hogy egy nap még beülhetünk a népszerű hős szólókalandjára a moziba, és még nincs teljesen kukázva ez az évek óta a levegőben lógó projekt.


(Forrás: The Bear Cave)

Ha tetszett a bejegyzés, kedvelj és kövess minket a Facebookon is!

Címkék: ,

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük