DC Magyarország

Minden, ami DC!

Az új Superman film egy színesbőrű Kal-Elt fog behozni a DC filmes multiverzumába

Oszd meg a cikket másokkal is:

Azt már régóta tudjuk, hogy a Warner elkezdett dolgozni egy új Superman film fejlesztésén J.J. Abrams produceri felügyeletével. A forgatókönyvet Ta-Nehisi Coates jegyzi, azt azonban még nem tudni, hogy ki fogja rendezőként levezényelni a projektet. Ahogy arról már tegnap a Facebook oldalunkon beszámoltunk, a stúdió szeretné egy színesbőrű alkotóra bízni a direktori teendőket. Emiatt Abrams nem jöhet számításba, viszont a lehetséges nevek között szerepel Barry Jenkins (Holdfény), Ryan Coogler (Fekete Párduc), Steven Caple Jr. (Creed II), Regina King (One Night in Miami) és Shaka King is, akinek legútóbbi rendezése, a Judas and the Black Messiah az idei Oscar-jelöltek között volt.


A DC ezúttal is a Marvellel verseng, olyan szempontból, hogy ők épp a Mahershala Ali főszereplésével készülő Blade film élére keresnek rendezőt, és ugyanebből a listából szeretnének megnyerni valakit. Néhány direktorral mindkét stúdió találkozott már korai megbeszélések lebonyolítására, konkrétumok azonban még nem láttak napvilágot. Coates a forgatókönyvvel várhatóan december közepére végez.


Ha a rendezői székbe majd egy ismertebb név ül is, a főszerepben előfordulhat, hogy egy kvázi ismeretlen színésznek lesz lehetősége bizonyítani. Ha visszatekintünk, a 2006-os Superman visszatér előtt Brandon Routh sem számított túl nagy névnek, és 2013 előtt Henry Cavillt sem ismerték annyian, mint azóta.


A stúdió számára kulcsfontosságú, hogy egy új hangulatvilágot alapozzon meg egy újabb Superman franchise elindításával. A Zack Snyder által képviselt víziót tehát nagyrészt maguk mögött hagynák, olyan karaktereket leszámítva, mint például Gal Gadot Wonder Womanje, a Jason Momoa által játszott Aquaman, vagy Flash, azaz Ezra Miller.


A jövőre érkező The Flash film bevezeti a multiverzum fogalmát a nagyvásznas adaptációk világába, amely lehetővé teszi, hogy ugyanazon karakterek különböző inkarnációi egyszerre szerepelhessenek. Erre egy példa, hogy a filmben láthatjuk majd Michael Keaton és Ben Affleck Batmanjét is. Idáig minden DC film és sorozat ugyanabban az univerzumban játszódott, és a jövőbeli projektek kapcsán is ez a terv, van azonban néhány kivétel, mint Matt Reeves The Batmanje, a hozzá kapcsolódó Gotham PD spinoff sorozat, a Joker és a tervben levő folytatása, valamint nagy valószínűséggel a szóban forgó fekete Superman is. Coates egyes források szerint nem a képregényekből ismert fekete Supermanek egyikét teszi meg főhősnek, hanem egy új Kal-Elt alkot, a klasszikus Superman füzetekből merítkezve, és hősünk ezúttal is a Kryptonról érkezne a Földre. Bár a cselekmény részleteit még homály fedi, állítólag felmerült a lehetősége egy 20. században játszódó történetnek.


A diverzitás és a reprezentáció továbbra is fókuszban lesz a Warnernél, hiszen fejlesztés alatt áll egy latino főszereplős Blue Beetle film Angel Manuel Soto rendezésében, a Green Lantern sorozatban feltűnik majd a homoszexuális Alan Scott, az első földi Zöld Lámpás, akinek a castingja még folyamatban van, illetve a Naomi című The CW sorozat egy újabb színesbőrű főhőssel operáló adaptáció lesz a stúdió palettáján.
Ami pedig J.J. Abramst illeti, az ő kéznyoma is nagy mértékben érződni fog a DC univerzumban, hiszen ő felügyeli a Justice League Dark zászlaja alá tartozó filmeket és sorozatokat, és az egyik pletykált projekt ezek közül egy Constantine reboot az HBO Maxra.


(Forrás: The Hollywood Reporter)

Ha tetszett a bejegyzés, kedvelj és kövess minket a Facebookon is!

Címkék: ,

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük