DC Magyarország

Minden, ami DC!

Ezek az érdekességek derültek ki a Justice Con online rendezvényen

Oszd meg a cikket másokkal is:

Az elmúlt hétvégén került megrendezésre immár második alkalommal a Justice Con nevezetű, teljes mértékben rajongók által szervezett esemény, amelynek fő tematikája Zack Snyder munkássága, és persze a DC filmes univerzuma, legyen szó megvalósult vagy akár meghiúsult filmekről. Ahogy tavaly, úgy ezúttal is sikerült a szervezőknek néhány érdekes vendéget meghívniuk egy-egy panelbeszélgetésre. Természetesen maga Zack Snyder is tiszteletét tette, hogy a Snyder Cut premierje óta először mélyüljön el a film kulisszatitkaiban és érdekességeiben, és meglepetésvendégként Chris Terrio forgatókönyvíró is csatlakozott a panelhez. Rajtuk kívül részt vett még Joe Manganiello is, aki mondott néhány szót Deathstroke karakteréről, Ben Affleck meg nem valósult Batman mozijáról, és Slade Wilson szólófilmjéről is, amiből sajnos szintén nem lett semmi. Ennek a két panelnek a fontosabb érdekességeit gyűjtöttük össze nektek a továbbiakban.

  • Ahogy hogy arról vasárnap már egy külön bejegyzésben is beszámoltunk, Zack Snyder megerősítette, hogy a színházi színész Wayne T. Carr játszotta John Stewartot/Zöld Lámpást a Snyder Cut eredetileg tervezett cameójában, amit végül Marsbéli Vadász felbukkanására cseréltek. Zack azt is elmondta, hogy Ray Fisher ajánlotta neki Carrt a szerepre. A járvány miatt nem volt lehetőségük fizikailag megalkotni a Zöld Lámpás kosztümöt, ezért CGI jelmezt kapott a karakter, de szem előtt tartották, hogy minél valósághűbb legyen a szerelés, hogy később akár igaziból is el lehessen készíteni. A rendezőnek fogalma sincs, hogy valaha láthatjuk-e valamilyen formában ezt a rövid jelenetet, amit egyébként Zack háza előtt forgattak le.
  • Szintén Zack háza előtt forgatták le Harry Lennix rövid szerepét Marsbéli Vadászként. Snyder elmondta, hogy Marsbéli azért Bruce-t látogatja meg a film végén, mert a karakter egy telepata, és úgy látja, hogy abban a pillanatban Batman a Liga vezetője, ezért logikus, hogy őt keresi fel először a csapatból.
  • Megtudtuk, hogy az egyik Knightmare szekvenciában látható halott Zöld Lámpás tényleg Kilowog, aki az első tervek szerint John Stewarttal együtt látogatta volna meg Bruce-t a film végén, ez a jelenet azonban nem lett leforgatva (legalábbis nem ebben a formában, hanem egyedül Stewarttal), és még Kilowog castingjáig sem jutottak el.
  • Nemrég látott netvilágot egy rajongói felfedezés, miszerint a Batman Superman ellen rendezői változatában Superman halála 2 óra 38 perc 57 másodpercnél következik be, és a Snyder Cutban ugyanezen az időkódon a karakter feltámadását láthatjuk. Snyder megerősítette, hogy ez szándékos easter egg, ráadásul ezek a számok egy bibliai részletre is utalnak, amely Lázár feltámasztásának történetéből származik.
  • Szintén nemrég láthattunk néhány koncepciós rajzot a Snyder Cut kapcsán, többek között Granny Goodnessről is. Mint kiderült, castingolt színésznő híján a kép a WETA speciális effektes cég egyik grafikusának nagynénjét ábrázolja a karakter kosztümjében.
  • Harry Lennix épp készült felhagyni a színészettel, amikor Zack megkereste őt Swanwick tábornok szerepével az Acélember kapcsán. Mint azt már tudjuk, hasonló helyzetben volt Gal Gadot is, mielőtt befutott az a bizonyos hívás Snydertől. A rendező elárulta, hogy egyik esetben sem tudta azt, hogy a színészeket a visszavonulásból hozza vissza a reflektorfénybe. Lennix egyébként részt vett Zack 2004-es filmjének, a Holtak hajnalának is a meghallgatásain, de ott végül nem kapta meg a szerepet, amire pályázott.
  • A Batman Superman ellen kapcsán Zack egy költőibb címet akart adni a filmnek, az Acélember stílusát követve, a Warner azonban ezt nem engedte neki. Sem Zack, sem Chris Terrio nincs kibékülve a címmel, azonban szerintük mégis van egy pozitívuma, mégpedig a “BVS” rövidítés, ami jól hangzik, és praktikus a filmről szóló beszélgetésekben. A korai fázisban még olyan címeket is felvetettek lehetőségként, mint a Justice League: Foundations vagy Justice League: Rising, mert akkor már tudták, hogy a 2016-os mozi a Liga megalakulásával fog folytatódni.
  • A három film (Acélember – Batman Superman ellen – Igazság ligája) koncepciója első perctől fogva a születés-halál-feltámadás történetív bemutatása volt, természetesen Supermanre fókuszálva. Snyder és Terrio azzal a merész elhatározással láttak neki a munkának, hogy szembemennek az általános elvárásokkal, és lebontják azokat, hogy valami újat építsenek fel. Tehát ha a kánon szerint egy karakter nem tesz meg egy bizonyos dolgot, akkor ők azért is kipróbálták az ellenkezőjét.
  • Ahogy azt már láthattuk, a Snyder Cut sokkal könnyedebb hangulatot képvisel, mint a híresen komor és sötét tónusú Batman Superman ellen. Természetesen ez is szándékos húzás az alkotók részéről, ugyanis be akarták mutatni, hogy ezeknek a hősöknek van egy “vidámabb” oldaluk is, élükön persze a több poénért is felelős Flashhel.
  • Terrionak tetszett Ben Affleck szóló Batman filmjének forgatókönyvvázlata. Szándékosan nem akartak eredettörténetet mesélni, hiszen azt nemrég Christopher Nolan már kiválóan vászonra vitte, és abból a trilógiából a képregényeket nem ismerő nézők is megismerték Batman hátterét. Ezért döntöttek úgy, hogy a karakter idősebb, “veterán” változatát alkotják meg, aki már két évtizede áll háborúban a bűnözőkkel és különféle gonosztevőkkel. A filmet olyan klasszikusok inspirálták, mint Michael Mann 1995-ös Szemtől szembenje, ahol a főszereplők Affleck Batmanjéhez hasonlóan már régóta a “szakmájukban” vannak, abban az esetben ugyebár egy rendőr és egy bankrabló áll a történet középpontjában.
  • Terrio eleinte kételkedett abban, hogy jó ötlet Flash időutazós képességét ilyen későn behozni az Igazság ligája történetében, de aztán látta a filmet, és azonnal megváltozott a véleménye. Egyébként Barry jelenetet az édesapjával már megalapoz valamilyen szinten ennek a pillanatnak, hiszen többször is megemlítik az időt a beszélgetésük alatt.
  • Szóba került a rajongók által a Snyder Cut bemutatója után elindított #RestoreTheSnyderVerse mozgalom is. Snyder és Terrio egyaránt szívesen visszatérnének, ha a stúdió megkérné őket, erre azonban nem látnak nagy esélyt. Azt azért hozzátették, hogy sokáig a Snyder Cut megvalósulása is elképzelhetetlen volt, szóval talán van némi remény.

  • Joe Manganiello elárulta, hogy Zack, Ben és a Warner közös döntése volt, hogy ő legyen Slade Wilson, azaz Deathstroke. Először Affleck kereste meg őt egy titokzatos projekttel, ami először egy nap, majd következő évben hat hónap forgatással járt volna. Az egynapos forgatás az Igazság ligája végén látható cameójelenet Lex Luthorral, a másik pedig a Batman szólófilm, ahol Deathstroke lett volna a főgonosz.
  • Joe volt az egyetlen színész, akivel Ben találkozott a Batman film elkészítése kapcsán.
  • A cameó leforgatása után Joe elkezdett utánajárni Deathstroke eredetének és részletes történetének, majd a kutatómunkája eredményét tovább küldte Afflecknek, hogy merítsen belőle inspirációt. Amikor meghiúsult a Batman projekt, a Manganiello által összegyűjtött anyagból egy Deathstroke szólófilm ötletét kezdték kidolgozni, amiből ugyebár szintén nem lett végül semmi.
  • A szóban forgó eredetfilmnek még nem volt forgatókönyve, csupán egy kb. 16 oldalas sztorivázlata, ami olyan karaktereket vonultatott fel, mint Slade családja, az állandó társ Wintergreen, valamint Talia Al Ghul.
  • Talia és az Árnyak Ligája azért szerepelt volna a történetben, hogy megismerjük Slade kardjának a hátterét, ugyanis nem egyértelmű, hogy mit keres egy ex-katonánál egy szamurájkard. A film egy földhözragadt, militarista dráma lett volna egy emberről, aki az életét a haza szolgálatának szenteli, de becsapják, ezért bosszút esküszik.
  • A Knightmare-beli Deathstroke kosztümön van egy szimbólum, ami az Árnyak Ligájára utal, ez azonban a filmben nem látszik, csak a kellékekből és fotókból álló tárlaton vették észre a rajongók a kiállított jelmezen.
  • Az Affleck-féle Batman film forgatókönyve sem volt teljesen kész, ezért a színész nem tudja, pontosan hova futott volna ki a történet, de a film közepén lett volna egy akciójelenet, amely során Slade “felmossa a padlót” Batmannel és Batgirllel. Manganiello azt is hozzátette, hogy nem minden szereplő maradt volna életben a film végéig.
  • Slade Batmant hibáztatja a fia haláláért, ezért elterjed a hír, hogy meg akarja őt ölni. Ez jut el Lex fülébe is, aki úgy dönt, elhívja Slade-et a hajójára, és felfedi előtte Batman kilétét segítségképp, amint az láthattuk a Snyder Cut végén.
  • Manganiello elárulta, hogy a karakter felépítését úgy közelítette meg, ahogy Tom Hardy tette Bane esetében, hiszen ott sem egy pankrátormaszkot viselő melákot láthattunk mint a képregényekben vagy rajzfilmekben, hanem a karakter egy új, földhözragadtabb, realisztikusabb változatát.
  • A Deathstroke filmben nem szerepelt volna Batman, hiszen a cselekmény Affleck rendezésének eseményei előtt játszódott volna.
  • Az összes projekt közül, amiben szerepe van Deathstroke-nak, Manganiello először a karakter eredettörténetét valósítaná meg, lehetőleg sorozatként az HBO Maxon. Szerinte a rajongók eldobnák az agyukat a sztoritól és a sorozat egyedi hangulatától.

Ami a meghiúsult projekteket illeti, a fent felsorolt részleteket hallva csak reménykedni tudunk abban, hogy a #RestoreTheSnyderVerse kampány egyszer valamilyen formában célba ér, és egy nap lehetőségünk lesz ezeket a történeteket is megismerni. Addig azonban elütjük az időt azzal, hogy párszor újranézzük a sikeres #ReleaseTheSnyderCut rajongói kampány négyórás gyümölcsét.

(Forrás: Justice Con Youtube)

Ha tetszett a bejegyzés, kedvelj és kövess minket a Facebookon is!

Címkék: , , , , , ,

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük