DC Magyarország

Minden, ami DC!

Ezeket a részleteket árulta el Zack Snyder a Justice Conon az Igazság ligája rendezői változatáról

Oszd meg a cikket másokkal is:

A Justice Con névre keresztelt kétnapos konferencián tegnap olyan meghívottak tették tiszteletüket, mint a Darkseid hangját szolgáltató Ray Porter, a storyboard művész Jay Oliva, vagy a Cyborgot életre keltő Ray Fisher. Ma pedig további panelek kerülnek lebonyolításra, többek között Fabian Wagner operatőr vagy Deborah Snyder részvételével. A rendezvény csúcspontja azonban a tegnapi utolsó panel volt, ahol maga Zack Snyder jelentkezett be élőben, hogy egy órát beszéljen a jövőre érkező Snyder Cutról. A rendező egy rövid klipet is bemutatott a filmből, amelyben mozgásban láthattuk Supermant a közkedvelt fekete kosztümben. Emellett rajongói kérdésekre is válaszolt, és további érdekességeket árult el a filmről, ezeket szedtük össze számotokra a továbbiakban.

  • A filmnek az a vágása, aminek az utómunkáin Snyder épp dolgozik, már 2017 februárjában kész volt, az azt követő hónapok pedig azzal teltek, hogy lerövidítsék a művet a Warner elvárásai szerint. Snyder már akkoriban is játszott azzal a gondolattal, hogy bemutathatná valamilyen platformon ezt a masszív eredeti verziót is, és mivel az nem mozis megjelenés lenne, senki nem kötne bele a terjedelembe. Akkor ez még csak egy ábrándozás volt, de mint azt jól tudjuk, mára megvalósult terv lett belőle.
  • Steppenwolf azzal az eredeti kinézettel fog szerepelni a filmben, amit a Batman Superman ellenben is láthattunk. A design visszacserélése abból a szempontból könnyű, hogy minden korai vázlaton és previz animáción ezzel a külsővel dolgoztak az alkotók.
  • A Zack Snyder’s Justice League az a cím, amit a rendező és a csapata ragaszkodik, és szeretnék megtartani, de ez jogi akadályokba ütközik, amiket próbálnak elhárítani, hogy ezen a címen jelenhessen meg a film.
  • A nemrég kiadott rövid filmklip Wonder Womannel és Darkseiddal nem azért négyzet alakú, mert a közösségi oldalak miatt le lett vágva a széle, hanem a film eredetileg ilyen képaránnyal lett forgatva. A rendező azon dolgozik, hogy ilyen formában nézhessük meg a filmet, megkapva a teljes képet, ami nem lett a mozivásznakhoz igazodva lekeskenyítve.
  • Snyder egyetlen pillanatot sem fog felhasználni a filmjéhez a Joss Whedon által utóforgatott jelenetek közül. “Előbb gyújtanám fel az egész filmet, mint hogy beletegyek egyetlen olyan képkockát is, amit nem én vettem fel,” fakadt ki a rendező ezzel kapcsolatban. “Ha lesznek jelenetek ebben a filmben, amik a mozis változatra emlékeztetnek, amit ismét mondom, soha nem is láttam, az azért van, mert azokat még én csináltam, de aztán átvették és beletették ebbe a Frankenstein szörnyetegbe, ami megjelent.”
  • A filmzene egy része már elkészült, de Junkie XL jelenleg is fokozott tempóban dolgozik a score befejezésén.
  • A forgatáson Henry Cavill az ikonikus kék-vörös jelmezben volt, a fekete szín az utómunka során került a kosztümre. A Warner ugyanis nem ment bele akkoriban, hogy Superman fekete ruhában térjen vissza, a könnyedebb, kevésbé komor megközelítést részesítették előnyben. Snyder azonban megejtett néhány árnyalatbeli változtatást az eredeti jelmezen, hogy ha végül utómunkával feketére fogják festeni, jobban nézzen ki a végeredmény.
  • Az a változat, amit Zack a producereknek és még néhány személynek korábban megmutatott a filmből (köztük Jason Momoának is), fekete-fehér volt, de a rendező egyértelműen leszögezte, hogy az a verzió, ami jövőre érkezik az HBO Maxra, színes lesz.
  • Arra a kérdésre, hogy a film egyben jelenik majd meg, vagy többrészes minisorozat formátumban, a jövő hónapban esedékes DC Fandome eseményen fogunk konkrét választ kapni. A rendező azonban mindkét opcióval ki van békülve, és a sorozatformátum sem jelentené azt, hogy bármivel kapcsolatban kompromisszumokat kellett kössön az HBO-val.
  • Az első kedvcsináló szintén a DC Fandome keretein belül kerül majd bemutatásra, és akkor fogjuk megtudni azt is, hogy a film címe marad-e Zack Snyder’s Justice League, vagy valami más lesz.
  • Azt a döntést, hogy kiszálljanak a filmből a családi tragédia miatt, a Snyder házaspár hozta meg, azonban az, hogy átadják valakinek a mozi befejezését, már a Warner húzása volt.

A teljes, szűk egyórás panelt itt visszanézhetitek, természetesen bárminemű felirat nélkül, így ezúttal a jó angolosok előnyben részesülnek. A rövid jelenetet 31:40-hez pörgetve találjátok meg.

Ez a beszélgetés is tovább fokozta a lelkesedésünket a jövőre érkező Snyder cut iránt, az augusztusi DC Fandome pedig még több újdonságot tartogat majd számunkra, természetesen nem csak ezzel kapcsolatban.

Ha tetszett a bejegyzés, kedvelj és kövess minket a Facebookon is!

Címkék: , , , ,

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük