DC Magyarország

Minden, ami DC!

A kritikusok is megírták rövid véleményeiket a Snyder Cutról

Oszd meg a cikket másokkal is:

Az év egyik legjobban várt filmjének megvalósulása mondhatni teljes mértékben a rajongók érdeme, amire korábban még nem volt példa a történelemben. A csalódást keltő 2017-es változat után az emberek tömegesen elkezdték követelni a Zack Snyder által készített, eredeti verziót Az igazság ligájából, amit Snyder Cutnak kereszteltek. Most pedig itt vagyunk szűk 4 évvel később, és csak napok választanak el minket attól, hogy megnézzük, miért is zajlott a kampány éveken keresztül. A sajtó képviselőinek velünk ellentétben nem kellett csütörtökig várniuk, már megnézhették a 4 órás eposzt, és mielőtt nyilvánosságra hozzák a teljes kritikáikat, a közösségi oldalakon fogalmaztak rövid véleményt a látottakról. A bejegyzéseket elolvasva azt látjuk, hogy megérte a többéves küzdelem ezért a filmért, mert egy monumentális és epikus szuperhőstörténettel gazdagodtunk, ami persze korántsem tökéletes. A továbbiakban szokásunkhoz híven szemezgettünk párat ezekből a posztokból.

“A #ZackSnydersJusticeLeague igazán epikus. Minden téren felsőbb rendű, mint a 2017-es verzió. Kiváló akciók és filmzene. Minden karakter ragyogó, és a történetszálak kapcsolódnak az Acélemberhez és a Batman Superman ellenhez. Nem hiszem el, hogy ez létezik. Hihetetlenül elégedett vagyok, és annyira, de annyira megérte a várakozást,” ad hangot lelkesedésének Fico Cangiano elismert kritikus.

“Többször is megnéztem a filmet! Egyszerűen EPIKUS. A karakterek jelentősebbek. Vannak céljaik és érzéseik. A gonoszok fenyegetőek. A fényképezés gyönyörű. Nagyon IZGALMAS! Nehezen hiszem el, hogy bárki azt gondolta, jó ötlet kukázni ezt a sztorit,” írja a ComicBook.com szerzője.

“A 4 órás játékidő miatt a film szintet ugrott, a történet hagy teret arra, hogy levegőt vegyünk, és bőven szán időt a karakterek hátterére. Ettől még nagyjából ugyanaz a sztori, csak egy grandiózusabb vízió,” összegzi a látottakat a The Playlist szerzője.

“A #ZackSnydersJusticeLeague tényleg létezik, én már HÁROMSZOR láttam és KICSESZETTÜL KIRÁLY! Abszolút odavoltam érte minden alkalommal, és sokkolt, hogy mennyire jó lett! Akciódús, minden téren telibe talál és Junkie XL zenéje nagyon ottvan,” áradozik Umberto Gonzalez, a The Wrap kritikusa.

“Végre elmondhatom, hogy láttam a Snyder Cutot, és mérföldekkel jobb, mint a mozis verzió. Gazdag karakterépítés, sokkal jobb akciók, egy koherens történet és néhány nagyon badass pillanat. Vitathatatlanul egy hosszú film, de egyáltalán nem untam,” olvashatóak a Fandango kritikusának szavai.

A THR szerzője is szuperlatívuszokban ír a látottakról. “A #ZackSnydersJusticeLeague a DC Gyűrűk urája. Ilyen egyszerű. Epikus és grandiózus, tele remek alakításokkal, főleg Ray Fisher részéről. Junkie XL zenéjével és Snyder rendezői tehetségével, a Snyder Cut minden DC rajongó valóra vált álma.”

Természetesen nem csak pozitív visszajelzések érkeztek Snyder rendezésére. “Ez nem egy jó film. Mint az előző változatával, ezzel is sok baj van. Ugyanakkor néhány dolog itt jobban működik. Ez most egyetlen rendező határozott stílusú munkájának érződik. De ettől még nem egy jó film. És szükségtelenül hosszú is. Alfred viszont ellopja a showt, amire nem számítottam,” fejezi ki gondolatait a GameSpot kritikusa.

“A Snyder Cut jobb lett, mint a mozis változat, ez biztos, és van benne néhány vizuálisan menő és ütős pillanat. Folytatja ezeknek a karaktereknek a történetét, akikhez én kevésbé kötődök, és nagyon megéreztem ezt a négy órát,” ad hangot mérsékelten pozitív tapasztalatainak a Fandom főszerkesztője.

“A SnyderCut nem fogja magához csábítani az új nézőket. Minden benne van, amit a rajongók szeretnek a rendező munkáiban, és minden amit az emberek nem szeretnek bennük, csak felerősítve. Egyértelműen jobb, mint a 2017-es, de nem indokolt a 4 óra,” vélekedik a DiscussingFilm szerkesztője.


Ezeket a rövid beszámolókat olvasva csak még jobban várjuk, hogy mi is láthassuk végre ezt a minden szempontból monumentális alkotást. Szerencsére ez a várakozás csak március 18-ig tart, amikor is a délelőtti órákban felkerül a film az HBO GO-ra, és akár magyar szinkronnal is megnézhetjük.

Ha tetszett a bejegyzés, kedvelj és kövess minket a Facebookon is!

Címkék: ,

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük