DC Magyarország

Minden, ami DC!

Bejelentették a Netflixre készülő The Sandman sorozat első szereplőit

casting, hírek | 2021. január 28. 19:04 | 1 hozzászólás
Oszd meg a cikket másokkal is:

A Neil Gaiman kultikus képregényfolyamát adaptáló The Sandman sorozat szereplőinek kilétét szokatlanul sokáig tartották titokban a készítők, hiszen a produkció már javában forgatás alatt áll az Egyesült Királyságban. Most azonban fény derült a Netflix berkeiben készülő sorozat hét főszereplőjének kilétére. Gaiman a Twitter oldalán tette közzé a bejelentéseket, és hozzáfűzte, hogy ez még csak egy része a rengeteg nevet számláló stáblistának, és még számíthatunk további casting hírekre. A legszembetűnőbb talán Álom húgának, Halálnak a hiánya, de egyelőre a Constantine-t játszó színész kilétét sem tudjuk.

Ahogy arról korábban már voltak pletykák, Tom Sturridge (Bársony körfűrész, Rockhajó) lesz a főszereplő, Álom, másnéven Morpheus, aki próbálja helyrehozni a kozmikus és emberi hibákat, amelyeket a létezése alatt okozott.

Megerősítést nyert az a híresztelés is, miszerint Gwendoline Christie (Trónok harca, Az ébredő Erő, Az utolsó jedik) is a szereplőgárda része, és már azt is tudjuk, hogy Lucifert, a Pokol úrnőjét fogja életre kelteni a sorozatban.

Vivienne Acheampong (The Witches) Lucienne, a könyvtáros szerepében lesz látható, aki Álom birodalmának hűséges őrzője. Az ő karaktere a képregényekben egy Lucien nevű férfi, az adaptációban azonban a női nemet képviseli majd, akárcsak Lucifer, aki szintén nemet változtatott az alapanyaghoz képest.

Boyd Holbrook (Narcos, Logan) játssza The Corinthiant, egy elszabadult rémálmot, akinek fogak vannak a szemei helyén. A karakter bele akar kóstolni mindenbe, amit a világ kínálni tud számára.

Charles Dance, akit Gwendoline Christie-hez hasonlóan szintén a Trónok harcából ismerhetünk, Roderick Burgesst alakítja, aki a leírás szerint egy sarlatán, zsaroló és mágus, aki fogva tartja Álmot.

Asim Chaudhry (Black Mirror: Bandersnatch) játssza Káint, Sanjeev Bhaskar (Good Omens) pedig Ábelt, vagyis az első gyilkost és áldozatot, akik szintén Álom birodalmának hűséges lakói.

A sorozat ötvözi a modern mítoszokat, a sötét fantasy elemeket és a történelmi dráma műfaját is. A showrunneri és executive produceri tisztséget Allan Heinberg (Wonder Woman, Grace klinika) tölti be Neil Gaiman és David S. Goyer (Batman: Kezdődik!, A sötét lovag) mellett. Mindhárman egyaránt társíróként is részt vesznek a projektben.

(Forrás: Variety, Deadline, EW, Twitter)

Ha tetszett a bejegyzés, kedvelj és kövess minket a Facebookon is!

Címkék: , ,

1 komment a(z) "Bejelentették a Netflixre készülő The Sandman sorozat első szereplőit" című bejegyzésnél

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük