DC Magyarország

Minden, ami DC!

Neil Gaiman helyzetjelentést adott a Sandman sorozatról

hírek | 2020. április 20. 11:55 | A bejegyzéshez itt lehet hozzászólni
Oszd meg a cikket másokkal is:

A koronavírus miatt számos hollywoodi mozis és tévés produkció gyártása állt le határozatlan időre. Ez alól nem kivétel a Netflix égisze alatt készülő Sandman sorozat sem, a képregény szerzője, Neil Gaiman azonban biztosította a rajongókat, hogy jelentős mértékben elhaladtak a munkálatokkal a leállás előtt.

Az író egy rajongói kérdésre válaszolva fedte fel a produkció jelenlegi állapotát. “Nagyon jól haladunk, azt leszámítva, hogy most hibernál a projekt addig, amíg az emberek elkezdenek újra sorozatokat gyártani. Az első évad szkriptjei készen vannak, elkezdődött a casting, leszerződtettük a rendezőket, építettünk díszleteket. Minden készen állt a forgatásra, amikor szünetre kellett vonulnunk. Amint a világ újra készen áll, a Sandman gördülékenyen fog haladni a megvalósulás felé. Addig kihasználjuk az időt arra, hogy a forgatókönyvek a lehető legjobbak legyenek.”

A Sandman történetének középpontjában Álom, másnéven Morpheus áll, valamint a Végtelenek nevű testvériség, ami rajta kívül még hat tagot számlál: Delirium, Vágy, Pusztítás, Kétségbeesés, Végzet és Halál. Sokáig volt tervben egy filmes feldolgozása a horror elemeket is tartalmazó kultikus képregénynek, Joseph Gordon-Levittel a rendezői székben és a főszerepben, ő azonban egy idő után kreatív nézeteltérésre hivatkozva kiszállt a projektből. A film írója azért hagyta ott a produkciót, mert szerinte ez a történet tévés formátumban jobban működne, amivel Gaiman is egyetértett. Az alapanyag végül a Netflixnél kötött ki, akik 2019 júliusában be is rendelték a teljes, 11 epizódból álló első évadot. Gaiman felfedte, hogy az első etap a képregény “Preludes and Nocturnes” fejezetét meséli el, és még egy kicsivel többet.

Premierdátumról egyelőre nincsenek hírek, Gaiman azonban korábban elárulta, hogy már a második évadot is elkezdték tervezni.

(forrás: Tumblr, ScreenRant)

Ha tetszett a bejegyzés, kedvelj és kövess minket a Facebookon is!

Címkék: ,

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük