DC Magyarország

Minden, ami DC!

Megérkeztek az első teljes kritikák a Watchmen sorozatról

Oszd meg a cikket másokkal is:

Vajon sikerült gazdagítani az alapmű világát?

Néhány nap választ el minket a Damon Lindelof által készített, HBO-s Watchmen feldolgozás premierjétől. A sajtó néhány képviselőjének már volt lehetősége belenézni a sokak által nagyon várt sorozatba, és, ahogy az lenni szokott, ki is fejtették a véleményüket egy-egy kritika formájában. Ezekből szemezünk a továbbiakban.

A Collider szerkesztője szerint a mű “legnagyobb erényei az erős perspektíva, a mélyen emberi ábrázolás, valamint a kreatív és kockázatos húzások, amelyekkel felépül ez a teljesen új történet, ami tökéletesen beilleszkedik a Watchmen világába.”

Az Entertainment Weekly kritikusa Lindelof korábbi alkotásához, A hátrahagyottakhoz hasonlítja a sorozatot, ami “erős érzelmekkel mesél egy generációs szomorúságról, miközben olykor bátorkodik furcsa és kísérletező lenni. A Watchmen nem adagolja túl a nosztalgiát, ahogy sok más franchise újabb fejezete teszi a jelenlegi, rebootokkal átitatott évtizedben.”

“Kíméletlenül szórakoztató, furcsa és kreatív. A Watchmen kétségkívül nagyszerű teljesítmény, aminek a végét emészteni kell,” foglalja össze gondolatait a Hollywood Reporter szerzője az első hat részről.

A Variety írója egy kicsit árnyalja az összképet. Szerinte “a történelem gonoszságának és brutalitásának a bemutatása, akár szuperhősök, akár bátor halandók szemszögéből elmesélve olyan odafigyelést igényel, ami a Watchmenből egyszerűen hiányzik. Ezt a sorozat a fokozatosan sötétedő tónusával próbálja leplezni. Elismerésre méltó ugyanakkor a gondolat, hogy egy megfilmesíthetetlennek kikiáltott alapanyag nyomán egy új történetet alkossunk, azonban az eredeti mű, és még inkább ez a sztori sokkal jobbat érdemelne.”

A USA Today képviselője is a grafikus novellához méri a feldolgozást. “Ahogy az alapműnek, úgy ennek is sok mondanivalója van, és ez remekül elénk is tárul, hála a nagyszerű írásnak és az erős alakításoknak, főleg Regina King és Jean Smart részéről. Az üzenet azonban valahogy mégis bűzlik.”

A Watchmen október 21-én, magyar felirattal érkezik az HBO GO-ra, a szinkronos premier pedig november 3-án lesz az HBO csatornán.

(forrás: Metacritic)

Ha tetszett a bejegyzés, kedvelj és kövess minket a Facebookon is!

Címkék: , , ,

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük