DC Magyarország

Minden, ami DC!

Ezt írják az első teljes kritikák a Birds of Prey filmről

Oszd meg a cikket másokkal is:

A Ragadozó madarak kezdik a 2020-as mozis évet képregényfeldolgozások szempontból, és a jelek szerint Cathy Yan rendezése beváltja a hozzá fűzött reményeket, és egy menő, bevállalós, pörgős és szórakoztató akciómenetet tartogat számunkra. A múltkori világpremier után megjelentek az interneten az első rövid vélemények Twitter/Instagram bejegyzések formájában, most pedig netvilágot láttak a teljes értékű kritikák is a filmről. A rövid értékelésekhez hasonlóan itt sem találunk egyértelműen negatív véleményt, túlnyomórészt pozitív a visszhang, még az alacsonyabb pontszámot adó oldalak is emelnek ki jó tulajdonságokat a látottakból. A továbbiakban ezekből szemezünk nektek.

“A film feminista üzenete mindenképp ilyen következetesen, rajzfilmszerűen brutális kell legyen? Nyilvánvalóan nem. De ebben az őrült világban a katarzis abban rejlik, hogy ez a kifordított női testvériség nem öncélúan kaotikus,” olvasható az Entertainment Weekly írásában.

“A film különböző elemei csodálatos egységet alkotnak, hogy az összképet egyszerre vibrálónak és földhözragadtnak mutassák, Jay Cassidy és Evan Schiff kirobbanó vágásától Daniel Pemberton tudatosan grandiózus filmzenéjééig. A szereplőgárda pedig minden pillanatot értékessé tesz,” fogalmaz a The Wrap kritikusa.

“A Ragadozó madarak egy veszettül élvezetes menet, ami Harley-t ülteti a sofőr ülésbe, de néha a csapatot hátrahagyja,” vélekedik az amerikai IGN szerkesztője.

“Egy merész, szórakoztató káosz, ami megragadja a főszereplő mániákus energiáját, és bemutat egy olyan bandát, amibe örömmel csatlakoznál,” hangzik el a Total Film kritikájában.

“Az első stúdiófilmjét vezénylő Cathy Yan végig kitartja ezt az elképesztő erejű vadságot. Az akciójelenetei látványosan tágasak, és tele vannak közönségcsábító pillanatokkal,” írja a Variety képviselője.

“Elég kusza, a középső szakaszban leül, de cserébe nagyon vibráló, anarchikus és tökös. Harley és Joker a múlté. Éljen soká Harley Quinn,” foglalja össze gondolatait az Empire kritikusa.

“Az extravagáns akciókoreográfiák kihozzák a legtöbbet a színpompás díszletekből, a valószínűtlen trükkökből és a stílusos brutalitásból. De Hodson szkriptje közel sem szállít annyi érdekes szópárbajt az akciók közé, mint lehetne, és problémásan mutatja be azt a mesterkélt egyéniséget, ami Harleyt olyan elragadóvá teszi,” írja a The Hollywood Reporter szerzője.


Amint az látható, a kritikai visszhang alapján közel sem tökéletes alkotás a Ragadozó madarak, de még a negatív hangvételű kritikák is pozitívan vélekednek bizonyos aspektusairól a mozinak. Ami minket illet, Vera spoilermentes élménybeszámolóját már olvashatjátok, vasárnap pedig várhatóan Genzo is kifejti a gondolatait egy szintén spoilermentes kritika keretein belül.

(forrás: MetaCritic, Rotten Tomatoes, EW)

Ha tetszett a bejegyzés, kedvelj és kövess minket a Facebookon is!

Címkék: , , ,

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük