DC Magyarország

Minden, ami DC!

Összegyűjtöttünk minden érdekességet, ami a Snyder Cut trailer elemzése alatt kiderült

Oszd meg a cikket másokkal is:

Bevett szokás az oldalunkon, hogy egy-egy filmelőzetest jelenetről jelenetre, vagy akár kockáról kockára kielemzünk, és megpróbálunk találgatni azzal kapcsolatban, hogy az adott képsorok milyen szerepet játszanak a történetben, illetve igyekszünk megkeresni az elrejtett utalásokat és easter eggeket. A jövőre érkező Zack Snyder’s Justice League, rövidebben Snyder Cut esetében ezt a munkát egy nálunk sokkal alkalmasabb személy végezte el, ugyanis a film rendezője, Zack Snyder egy élő stream keretein belül végigkommentálta a trailert. A több, mint egyórás közvetítést itt is vissza tudjátok nézni, természetesen mindennemű felirat nélkül, a továbbiakban pedig pontokba szedve, képkockákkal illusztrálva felsoroljuk, hogy mik derültek ki az elemzés során.

A történelmi flashbackben az eredeti elképzelés szerint mindig is Uxas, a fiatal Darkseid volt látható, akit Richard Cetrone, Ben Affleck kaszkadőre alakít motion capture techonológiával. Ami pedig Uxas erejét illeti, Zack állítása szerint csupán az Új Istenek (New Gods) képesek helytállni ellene. A szóban forgó harc azelőtt játszódik, hogy Árész elárulta volna a Régi Isteneket.

A következő képen Superman halálát láthatjuk Doomsday keze által, aki hasonlóan erős, mint Uxas és Steppenwolf.

Ebben a jelenetben a rendező szerint számos felfedezni való apróság van, például a Batman Superman ellenben látott Thomas Wayne portré, vagy a Joker kártya, ami a Knightmare szekvenciában Batman gépfegyverére volt ragasztva, és természetesen a hatalmas omega jelet is láthatjuk, szintén a rémálomjelenetből.

Diana meglátja Artemis nyilát, amely segíthet neki a visszatérésben Themüszkirába, valamint elvezetheti őt az Amazonok elrejtett szentélyéhez is.

A hologramos jelenet a rajongói feltételezések ellenére nem a batbarlangban játszódik, hiszen láthatóan ablakok vannak a háttérben. Ez a Wayne Aerospace hangárja, ahol Bruce és a hősök Superman újjászületésének lehetőségét mérlegelik. A projekció Cyborg műve.

Az Aquamanes jelenetnél a háttérben látható épületek egy része negyedméretű miniatűr, míg a kocsma valós méretarányban épült meg. Jason Momoát hatalmas vízágyúkkal lőtték a felvétel közben, és slow motion kamerával vették fel a képsorokat.

Az már régóta nem titok, hogy a filmben megismerjük Vic Stone futballista múltját is. A trailerben látható képsorok a Wisconsin elleni meccset mutatják be, ahol Victor édesanyja ünnepli a fia győzelmét, míg apja, Silas széke üresen áll a lelátón, ő ugyanis túl elfoglalt a laborjában. A futballmeccs koreográfiáját Zack fia, Eli Snyder alkotta meg, ő ugyanis hivatásos játékos. A többi játékost angliai futballisták alakítják a filmben.

Az augusztusi előzeteshez képest egy új jelenetben láthatjuk a baleset utáni Victort, amint a gothami lakása ablakából néhány futballozó gyereket néz az utcán, és visszaemlékszik a saját pályafutására.

Superman épp azon az ajtón lép elő, mint a 2013-as Acélember című filmben, csak ezúttal a közkedvelt fekete kosztümjében.

A következő jelenetben a megmenekült kislány megkérdezi, hogy egy napon ő is lehet-e olyan, mint Wonder Woman, amire Diana egy egyértelmű igennel válaszol.

Barry állásra jelentkezik a kisállatkereskedésben ebben a jelenetben, és itt látjuk először gyakorlatban a képességeit, amikor megmenti Irist, aki ekkor még nem ismeri őt. A lányt egyébként keveset fogjuk látni a filmben, ahogy azt sem innen fogjuk megtudni, hogy Barry hogyan tett szert a képességeire. Snyder a történetnek ezt a fejezetét más rendezőknek szeretné hagyni, az Igazság ligájában az apjával való kapcsolatát láthatjuk, valamint azt, hogy keresi a helyét a világban. Érdekesség, hogy Barry-nek vigyáznia kell, hogy ha szupersebességgel ment meg embereket, menet közben ugyanis kárt tehet bennük, a sebesség akár leszakíthatja a karjaikat is. A balesetes jelenetben azért látjuk őt mezítláb, mert a cipője leégett a lábáról, ezért van szüksége a különleges jelmezre, ami bírja a strapát.

A Cyborg temetői jelenetében látható angyal szobor ugyanaz, ami felbukkant a rendező két korábbi filmjében, a Watchmenben és az Sucker Punchban is.

Az alábbi képen Batman a GCPD épületének tetején levő vízköpőn áll, Zack ugyanis mindig is szeretett volna egy klasszikus vízköpős Batman pillanatot alkotni. Ez a beállítás megvan a rendezőnek miniatűr szoborként is az otthonában.

Martha Kent és Lois Lane közös jelenetéhez egy olyan díszletet építettek újra Angliában, amit még a Batman Superman ellenhez használtak. A szóban forgó jelenetben a két nő a veszteségekről, a továbblepésről, és a Superman nélküli világról beszélget.

A Vulko és Arthur közötti kapcsolatból is kapunk ízelítőt. Vulko őrzi Atlanna szigonyát, és azzal edzi Arthurt.

Mera az Anyadoboz egyik őrzője egy ősi rejtekhelyen, ami még Atlantisz elsüllyedése előtt épült.

Uxas megalkotja az Egységet, és ekkor még nem tudja, hogy hamarosan a Föld védelmezőivel kerül összetűzésbe. A háttérben az Anyadoboz papjait láthatjuk. Zack Snyder ezt a jelenetet “sci fi Gyűrűk Uraként” írta le.

Desaad-ot is láthatjuk, aki amolyan közvetítőként funkcionál Steppenwolf és Darkseid között, utóbbinak továbbítva a fejleményeket hologram segítségével. Az ő sötét ambícióit is megismerjük majd a filmben.

Az újjászületett Superman lebeg felettünk, Lois pedig meglátja a lehetetlent.

Silas egy önzetlen tettet követ el ebben a Dr. Manhattan-szerű jelenetben. Victor mögött pedig egy tüskés alakot is kiszúrhatunk.

Bruce a Batmobillal eltereli a paradémonok figyelmét, hogy a csapat eljuthasson a reaktorhoz.

Hyppolitát láthatjuk a paradémonokkal harcolni, akik Snyder szerint nem túl okos teremtmények.

Steppenwolf eredeti kinézetét túl ijesztőnek találták a producerek, ezért megváltoztatták a mozis változathoz, de most újra az eredeti formájában láthatjuk majd. A tüskék a páncéljának részét képezik, nem a testéből állnak ki. Steppenwolf egyféle galaktikus lovag, akinek a páncélja különálló életet él, egy lélegző organizmus. A filmben láthatjuk majd őt páncél nélkül is.

Hőseink először veszik fel a harcot csapatként Steppenwolf ellen.

Barry szupersebességgel ment meg embereket a zuhanó törmelékek között, és a gyorsasága miatt úgy tűnik, mintha repülne.

Superman és Steppenwolf epikus összecsapása. A páncél Steppenwolf érzéseivel összhangban mozog.

Ezeket a kesztyűket Alfred készítette Batman számára, Wonder Woman pedig szóvá teszi, hogy vajon honnan vette az inspirációt ezek megtervezéséhez.

Zack nem árult el semmit erről a jelenetről, csak annyit, hogy valószínűleg az, amire mind gondolunk.

A “reunion” jelenethez újra kellett építeniük a Kent farm díszletet, a kukoricamezővel együtt. Clark újjászületik a kansasi emlékei által.

Cyborg annyira erős, hogy mindent képes irányítani, ami technológiával működik, legyenek azok tűzfalak vagy akár nukleáris töltetek.

Az öreg atlantiszi királyt látjuk az aranyszigonnyal harcolni. A karakternek fontos szerepe lesz a filmben.

Cyborg megment egy rendőrt, akit a Christopher Reeve-féle Superman filmek Jimmy Olsenje, Marc McClure játszik.

Ezt a jelenetet Zack egy kulcsfontosságú Igazságliga pillanatként jellemzi. A Flying Fox felemelkedik, hogy a csapat beszállhasson. A járművet Cyborg távirányítja. A páncélozott Batman jelmezzel Bruce az idegenek elleni küzdelemre készült fel. A csatában ez a páncél tönkremegy, így Batman újra a 2016-os filmben látott ruhához tér vissza.

A csapat a Wayne Aerospace hangárban gyűlik össze, hogy most először együtt dolgozzanak. Némi konfliktus is adódik köztük, Aquaman ugyanis nem bízik Cyborgban. Bruce egy új járművön is dolgozik a közelgő háborúra készülve, ami nem a Flying Fox.


A kommentár végén az is kiderült, hogy a Snyder Cut összeállítása már kész van, a rendező már csak a speciális effektek finomításán dolgozik. A film pontos premierdátumát egyelőre nem fedték fel az alkotók, annyi biztos, hogy valamikor 2021-ben érkezik az HBO Maxra, először négy darab egyórás fejezetre vágva, később pedig egyben, négyórás filmként is nézhető lesz.

Ha tetszett a bejegyzés, kedvelj és kövess minket a Facebookon is!

Címkék: , , ,

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük