DC Magyarország

Minden, ami DC!

A The Flash film rendezője Affleck és Keaton visszatéréséről, valamint a multiverzumról beszélt

Oszd meg a cikket másokkal is:

Ben Affleck még egyszer magára ölti a sötét lovag jelmezét a The Flash film kedvéért, ami a DC multiverzumát hivatott feltérképezni. Az Ezra Miller által játszott villámgyors szuperhős a fizika törvényeit megszegve  párhuzamos dimenziókba jut el, ahol a a DC klasszikus hőseinek  különböző változataival találja szembe magát. A film a 2011-es Flashpoint képregényes crossover eseményt veszi alapul.

“Az ő Batmanjében van egy erős kettősség, a maszkulinitása[…] és a sebezhetősége között. Ezt a sebezhetőséget ő nagyszerűen meg tudja jeleníteni, csak egy jó történet kell hozzá, amiben ez a kontraszt érvényesülni tud,” mondta a film rendezője, Andy Muschietti egy interjúban a Ben Affleck által játszott denevéremberről.

Affleck a múlt hét végén kapta meg a forgatókönyvet, és ezen a héten egyezett bele a szereplésbe.

“[Affleck Batmanje] lényegi részét képezi a film érzelmi hatásainak. A Barry és Bruce közötti interakció és kapcsolat olyan szintű érzelmeket hoz a történetbe, amire még nem volt példa. Ez Barry filmje, az ő története, de ezek a karakterek jobban hasonlítanak egymásra, mint gondolnánk. Mindkettejük édesanyja gyilkosság áldozata lett, és ez képezi a film egyik emocionális alapját,” tette hozzá a rendező.

De nem Affleck lesz az egyetlen Batman, aki visszatér. A Vanity Fair írásából kiderül, hogy még néhány olyan “alternatív dimenzióbeli” hős tiszteletét teszi, akit láttunk már korábban. Nemrég szó volt arról, hogy Michael Keaton is újra belebújik a denevérjelmezbe, ez pedig most meg is lett erősítve, vagyis vele is találkozunk majd a filmben, ráadásul Muschietti szerint egy jelentős szerepben.

A rendező fontosnak tartotta “Batfleck” behozását a cselekménybe, Barry számára ugyanis ő az “eredeti Batman”, akit már ismer, és szüksége van erre a kiindulópontra vagy kapaszkodóra, mielőtt más Batmanekkel is összefut.

A DC-nek egyéb motivációi is vannak ennek a történetnek a bemutatására. Batman túl értékes karakter ahhoz, hogy huzamosabb ideig parlagon hagyják, ezért újabb és újabb színészek fognak még az ikonikus hős szerepébe bújni a jövőben. A multiverzum fogalmának behozásával a Warner Bros megpróbálja elérni, hogy ezek a különböző ábrázolások és elképzelések egymás mellett létezhessenek.

A multiverzum megalapozása már megtörtént a tévéképernyőkön, a Végtelen világok krízise című Arrowverzum crossover eseményben, ahol még az Ezra Miller által játszott Flash is beköszönt egy emlékezetes cameóra, és együtt láthattuk őt Grant Gustin Barry Allanjével.

“Ez a film egyféle kapocs olyan értelemben, hogy elmesél egy történetet, ami felépít egy egyesített univerzumot, amiben minden nagyvásznas adaptáció, amit láttunk, együtt létezik. Minden, amit eddig láttál, és minden amit ezután látni fogsz, ugyanannak a multiverzumnak a részét képezi,” magyarázta Muschietti.

Barbara Muschietti, a film producere elmesélte, hogy aggódott amiatt, hogy Affleck elvállalja-e a szerepet, ismervén a történetét annak, hogy a színész miken ment keresztül, amikor Batmant játszotta. A színész azonban jelenleg egészen más életét él, mint akkor, és abszolút nyitott volt az ötletre. A producer ráadásul hozzátette, hogy ezúttal nem kell egyedül elvinnie az egész filmet a hátán. “Ez egy kulcsfontosságú szerep, de ugyanakkor jó móka is,” mondta Barbara.

A The Flash, sok más produkcióhoz hasonlóan kap egy panelt a hétvégi DCFandome eseményen, ahol további bejelentésekre és meglepetésekre számíthatunk a 2022 nyarán érkező filmmel kapcsolatban.

(Forrás: Vanity Fair)

Ha tetszett a bejegyzés, kedvelj és kövess minket a Facebookon is!

Címkék: , , ,

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük