DC Magyarország

Minden, ami DC!

Minden, amit a sajtó képviselői megtudtak a Birds of Prey forgatásán

Oszd meg a cikket másokkal is:

Ahogy az már korábban több DC film esetében is történt, a sajtó képviselői ezúttal a Ragadozó madarak (és egy bizonyos Harley Quinn csodasztikus felszabadulása) mozi forgatására tettek látogatást még márciusban, most pedig végre nyilvánosságra kerültek a beszámolóik a látottakról és hallottakról. Lehetőségük volt megnézni konkrét jelenetek forgatását, illetve beszélgettek kicsit az alkotókkal és stábtagokkal is, köztük Cathy Yan rendezőnővel és a Harley Quinn szerepét immár másodszor magára öltő Margot Robbie-val. A beszámolók mellé néhány vadonatúj fotó is érkezett, amit a továbbiakban ti is szemügyre vehettek, utána pedig pontokba szedve találjátok a fontosabb újdonságokat és érdekességeket, amelyekre fény derült.

-Batgirl a képregényekkel ellentétben a filmben nem fog szerepelni, hiszen jelenleg fejlesztés alatt áll a karakter szólómozija.

-A Birds of Prey egyáltalán nem kapcsolódik David Ayer Öngyilkos osztagához, az egyetlen közös pont, hogy Margot Robbie játssza Harleyt.

-Joker többször is említésre kerül a cselekmény során, látni azonban valószinűleg nem fogjuk.

-Ez Harley Quinn és a többiek eredettörténete lesz, és azt járja körül, hogy kicsoda Harley, amikor magára van utalva. Inkább egy párhuzamos idősík, mint egy szakításról szóló történet.

-Margot Robbie a kezdetektől fogva egy kisebb léptékű gengsztersztorit képzelt el, amelyben nem a világ sorsa forog kockán.

-Harley jelmezei szándékosan tűnnek úgy, mintha a karakter saját magának fabrikálta volna össze őket.

-Vele ellentétben Vadásznő jelmezénél és ruháinál a funkcionalitás a kulcsszó, ezért sokszor láthatjuk őt egyszerű tréningben.

-Fekete Kanári szintén sajátkezűleg készített ruhatárral rendelkezik, amelyet nagy részben a 70-es évek utcai viselete inspirált.

-Renee a gothami rendőrség igazságtalanságának áldozata, így ő kénytelen az őrsön levő talált tárgyak közül ruhát válogatni magának.

-Cassandra Cain egy maga módján menő és aranyos lány, aki főleg azért visel dzsekit, mert sokmindent akar a zsebeibe tömni.

-Roman Sionisnak nagyon változatos ruhatára van a filmben. Mivel a világ az ő játszótere, ezért olykor akár tiszta fehér öltönyben tartózkodik a klubjában.

-Az egyes jelmezeken kívül a fegyverek egy része is kézműves hatást kelt, mint az összefirkált baseball ütő, vagy az irodai kellékekkel díszített gránátok.

-Harley egy megbízhatatlan narrátor szerepét tölti be ebben a hétköznapinak nem mondható, párhuzamos univerzumban, amiben a film játszódik.

-Cathy Yan rendező a Ponyvaregény és A vihar kapujában című 1950-es Akira Kurosawa szamurájfilm keverékeként írja le a produkciót, de merített inspirációt a Leon a profi és a Mechanikus narancs című remekművekből is.

-A jelmeztervezők olyan filmekből inspirálódtak, mint például a Harcosok klubja, amiben a teljesen extrém és merész ruhadarabok (leginkább Brad Pitt szerelései) egyben földhözragadtnak és átlagosnak is tűnnek.

-A filmet kevesebb, mint két hónap múlva, 2020. február 6-án mutatják be a hazai mozikban.

(Forrás: JoBlo, Nerdist)

Ha tetszett a bejegyzés, kedvelj és kövess minket a Facebookon is!

Címkék: , , , , ,

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük