DC Magyarország

Minden, ami DC!

Akiva Goldsman visszaemlékezett a soha el nem készült Batman vs Superman filmötletére

Oszd meg a cikket másokkal is:

Akiva Goldsman (Star Trek, Mindörökké Batman, Batman és Robin, Titánok) forgatókönyvíró/producer a Collidernek adott egy tartalmas interjút, ahol természetesen szóba kerültek az alkotó korábbi munkái és jövőbeli tervei is, azonban helyet kapott egy érdekes visszaemlékezés is, egy Batman vs Superman mozira, ami végül nem készült el.

A kétezres évek elején, jóval Zack Snyder rendezése előtt a Warner Bros. elkezdett dolgozni egy filmen, amiben a két ikonikus szuperhős osztozik a vásznon. A filmet Wolfgang Petersen (A tengeralattjáró, Végtelen történet, Trója) rendezte volna, Batman szerepében Colin Farrellel (Erőszakik, Legendás állatok és megfigyelésük), Supermant pedig Jude Law (Sherlock Holmes, Az ifjú pápa) keltette volna életre.

Miután Andrew Kevin Walker (He7edik) megírta a forgatókönyv első vázlatát és kiszállt a projektből, Goldsman vette át a helyét, hogy elvégezze az írói teendőket. “Előkészületi fázisban voltunk, és ez volt a legsötétebb mozi, amit valaha láttál. A történet Alfred temetésével kezdődik, Bruce pedig szerelmes lett, és felhagyott a Batman léttel. Joker megöli Bruce feleségét, aztán rájövünk, hogy az egész egy hazugság volt. Maga a szerelem is Joker tervének része volt, hogy megtörje Brucet. Ez egy olyan időszak volt, amikor egy hasonló történetet leírhattál egy szkriptbe, de nem biztos, hogy úgy tudták azt megvalósítani, ahogy te elképzeled.”

Goldsman az interjúban a The Worlds Finest című aranykori képregénysorozathoz hasonlította az elképzelését erről a filmről. “A The Worlds Finest lett volna, a maga sötét és érdekes módján. Szerintem imádnivaló lehetett volna.”

(forrás: Collider)

Ha tetszett a bejegyzés, kedvelj és kövess minket a Facebookon is!

Címkék: , ,

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük