DC Magyarország

Minden, ami DC!

Tíz dolog, amit megtudtunk Zack Snyder Batman Superman ellen kommentárjából

érdekesség | 2020. március 31. 15:02 | 1 hozzászólás
Oszd meg a cikket másokkal is:

Ahogy arról már az oldalon is beszámoltunk, március 29-én Zack Snyder egy élő bejelentkezés során végigkommentálta a Batman Superman ellen bővített, Ultimate Cut változatát, a film bemutatásának negyedik évfordulója alkalmából. A háromórás közvetítés számos érdekességet és újdonságot fedett fel számunkra, ezekből olvashatjátok el most a legfontosabbakat.

Talán mondanunk sem kell, hogy a továbbiakban spoilerek következnek a Batman Superman ellenből.

  • Snyder már korábban elmagyarázta, hogy az ő elképzeléseiben a DC filmes univerzumot illetően nem igazán jut hely Jimmy Olsennek, ezért döntött úgy, hogy már a film elején meghal a karakter. És, hogy miért lett egy szerethető fényképészből CIA ügynök? “Egyszerűen csak tetszett ez az ötlet, hogy Jimmy a CIA embere. Sosem láttuk ezt a karaktert képesnek arra sem, hogy mondjuk egy idegen nyelvet beszéljen.” A rendező továbbá azt is megerősítette, hogy Olsen nem szerepel a Snyder Cut-ban.
  • A Jesse Eisenberg által játszott Lex Luthorról is megtudtunk egy újabb részletet. A retro stílusú LexCorp logó, ami a kosárpályán díszeleg, a Lex apja által épített vállalat utolsó meglévő darabja.
  • Azt már korábban felfedett storyboardokból is tudtuk, hogy a Harry Lennix által játszott Swanwick tábornok valójában Marsbéli Fejvadász, Snyder pedig most azt is elárulta, hogy a karakter tisztában van Superman nagy titkával. “Harry érti a kapcsolatot Lois és Clark között, és természetesen azt is tudja, hogy ő Superman.”
  • 2016-ban még nem volt olyan divatos húzás, hogy női hős vezessen egy csapatot, ezért tűnhetett szokatlannak Wonder Woman (Gal Gadot) központi szerepe a Doomsday elleni harcban. Snyder ezt azzal magyarázta, hogy Diana több harci tapasztalattal rendelkezik, mint Batman és Superman együttvéve. Igaz, hogy Bruce Wayne évtizedek óta küzd Gotham söpredékével, Clark pedig legyőzte Zodot egy vérre menő csatában, de Diana az egyetlen, aki már harcolt szörnyetegek ellen korábban.
  • A film egyik legtöbb kérdést felvető jelenete Flash időutazós cameója és a “Knightmare” szekvencia, és ezekkel kapcsolatban úgy tűnik, maga a rendező is bizonytalan. “Szerintem csak unalmas számára a dekódolás, ezért elalszik, nem tudom. Talán ez a mellékhatása annak, hogy Flash egy rést okoz, ami megengedi Batmannek, hogy a jövőbe lásson. Talán mindez együttvéve.”
  • Joss Whedon kivágta Aquaman szinte teljes cselekményszálát az Igazság ligájából, de Snyder elárult pár részletet azzal kapcsolatban, hogy milyen tervei voltak az atlantiszi hőssel eredetileg. “Az volt a koncepció, hogy bár Arthur sokat edzett az anyja szigonyával Vulko segítségével, de nem tartotta azt magánál. Ezért a szigonyra Vulko vigyázott, de amikor Arthurnak szüksége volt rá, mindig megkapta.”
  • A Snyder Cutról már többször hallottunk mindenfelől, a rendező fejében azonban felmerült egy másik alternatív változat lehetősége is. “Azon gondolkodom, hogy valaki nem készített-e egy ötórás verziót, ami gyakorlatilag összemossa az Acélembert és a Batman Superman ellent. Nem láttam még ilyen változatot, de biztos vagyok benne, hogy az interneten létezik valahol. Elvileg nagyon jól illeszkednie kéne a két filmnek.”
  • A film egyértelműen legtöbbet emlegetett pillanata az a bizonyos Martha-párbeszéd, ami számos lesújtó kritikát és még több mémet eredményezett. Snyder természetesen erre a momentumra is kitért a kommentárban. “Az egész ötlet emögött az volt, hogy felépítsünk egy karakterívet, amely során Batman szembesül Superman emberi mivoltával, és ezáltal újra önmagára talál. Az az alapgondolat, hogy mindannyian emberek vagyunk, és kapcsolódunk egymáshoz valamilyen szinten. Például ugyanúgy hívják az anyukánkat. Mindkettőnknek van édesanyja, ezért mindketten emberek vagyunk. Habár Superman egy másik bolygóról származik, az emberekhez fűződő kapcsolata olyan tiszta, hogy Batman ettől új megerősödésre lel.”
  • Sokat kritizált motívuma még a filmnek, hogy Batman látszólag könnyedén gyilkolja sorra a bűnözőket, akik az útjába állnak. “Biztos vagyok benne, hogy ezek a srácok jól vannak. Száz százalék, hogy rendbejönnek. Kizárt, hogy meghaltak volna. Kellett volna csináljunk egy Szupercsapat-szerű jelenetet, amikor felkászálódnak az út szélén.” Fűzi hozzá a rendező a Batmobile üldözésjelenethez, majd egy gúnyos megjegyzést is tesz Batman egyik áldozata felé. “Nem kellett volna eldobnia azt a gránátot. Az ő hibája.”
  • A rendező nem látta Az igazság ligája mozikba került változatát, és nem is szerepel a tervei között, de a kommentár végén egy odaszúrós megjegyzést azért elejtett. “Szerintem kellene készüljön egy folytatás ennek a filmnek valamikor. Nagyon vagány lenne. Tudni szeretném, hogy mi lesz ezekkel a karakterekkel a továbbiakban. Úgy értem, ezek elvileg össze kéne álljanak egy csa—” és itt megszakadt a közvetítés, nyilvánvalóan szándékosan. Ezzel Snyder is elismerte, hogy az eddig kiadatlan “Snyder Cut” az igazi folytatása ennek a filmnek.

Lehet a Batman Superman ellent szeretni vagy gyűlölni, de az mindenképp figyelemreméltó, hogy míg számos blockbustert a bemutatója után pár hónappal el is felejtünk, addig ez olyannyira kiállja az idő próbáját, hogy négy év után is beszédtéma tud lenni, ráadásul még mindig tudunk új részleteket felfedezni benne. Ti újranéztétek a filmet Snyderrel közösen? Van olyan új érdekesség, ami nektek tetszett, de a fenti listából kimaradt? Osszátok meg velünk hozzászólás formájában!

(forrás: Comic Book Movie)

Ha tetszett a bejegyzés, kedvelj és kövess minket a Facebookon is!

Címkék: ,

1 komment a(z) "Tíz dolog, amit megtudtunk Zack Snyder Batman Superman ellen kommentárjából" című bejegyzésnél

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük