DC Magyarország

Minden, ami DC!

A Constantine alkotói visszatekintettek arra, hogy miért nem készült soha folytatás a filmhez

Oszd meg a cikket másokkal is:

A San Diego Comic Cont idén helyettesítő Comic-Con@Home online rendezvényen sor került egy beszélgetésre a 2005-ös Constantine film producerével, Akiva Goldsmannel, Francis Lawrence rendezővel és a főszereplő Keanu Reevesszel, és felmerült a soha el nem készült folytatás témája is.

Goldsman állítása szerint számtalanszor felmerült a második rész kérdése, és nagyon szerettek volna egy keményen R korhatár-besorolás alá eső folytatást készíteni. Sőt, a producer azt mondta, ha holnap elkezdhetnék a munkát, gondolkodás nélkül belevágnának. A beszélgetésekből és ötletelésekből azonban soha nem lettek hivatalos megbeszélések a stúdióval a folytatás kapcsán.

A 2005-ös Constantine volt Francis Lawrence rendezői debütálása a mozifilmek terén, korábban ugyanis csupán videoklipeket jegyzett direktorként. A film elfogadhatóan teljesített a kasszáknál, a nemzetközi piacon több bevételt hozott, mint az Államokban. A Warner számára azonban nem volt egyértelműen zajos siker a produkció, amit eredetileg Nicolas Cage főszereplésével és Tarsem Singh (A sejt, Tükröm tükröm) rendezésében képzeltek el.

Goldsman bevallása szerint a Warner Bros és a Village Roadshow nem igazán tudta hova tenni ezt a filmet a furcsasága miatt, és talán ez állt a folytatás útjába. “A filmben egyszerre vannak karakterpillanatok Keanu és Rachel Weiss között, röpködő démonok és egy férfi, aki lángra lobbantja az öklét és kiűzi őket. Fura, igaz? Nem akciódús, csak vannak benne akciójelenetek. Ez a film nem szigorúan egyféle, hanem több dolog keveréke. És ilyesmit egyre nehezebb csinálni.” A rendező ezt kiegészítette azzal, hogy a vallás egy megosztó téma a történetmesélésben. A film olyan témákkal is foglalkozik, mint a menny és a pokol, ami a különböző vallásokban más és más módon van jelen, vagy akár egyáltalán sehogy sincs. Ezt a vonalat pedig csak fokozta volna az az ötlete a készítőknek, hogy a második részbe magát Jézust is beleírják, akinek lett volna egy közös jelenete a címszereplővel.

A költségvetés mérete miatt a film a PG13-as korhatárbesorolást célozta meg, az MPAA azonban az R kategória alá sorolta azt. A rendező ezt nem nézte jó szemmel, hiszen állítása szerint, ha tudta volna, hogy a film magas besorolást kap, sokkal durvábbra vehette volna. “A vallásos horror úgy látszik, könnyebben kap R-et,” jegyezte meg Goldsman.

Lawrencenek lobbiznia kellett a Warnernél, hogy ő vezényelhesse le a filmet, hiszen akkoriban a videokliprendezők megítélése nem volt túl jó. A Constantine egyidőben készült a Christopher Nolan-féle Batman: Kezdődik!-kel, ez azonban nem helyezett nagyobb nyomást az alkotókra. “A Warner nem igazán törődött ezzel a filmmel amíg forgattuk, de ez megváltozott, amikor megnézték az első vágást. Akkoriban cserélődtek a hatalmi viszonyok a stúdiónál, a producerek megkapták a nyakukra ezt a projektet, de nem igazán hittek benne, szóval nem kaptam tőlük támpontokat és megjegyzéseket,” emlékszik vissza Lawrence.

A film ugyan soha nem folytatódott, a karakter azonban átvándorolt a tévéképernyőkre Matt Ryan alakításában, és egy rövidéletű szólósorozat után a Legends of Tomorrow állandó szereplője lett.

(Forrás: Deadline, Gamesradar)

Ha tetszett a bejegyzés, kedvelj és kövess minket a Facebookon is!

Címkék:

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük