DC Magyarország

Minden, ami DC!

Új részletek a soha el nem készült ‘Justice League Mortal’-ról

hírek | 2017. augusztus 31. 20:44 | A bejegyzéshez itt lehet hozzászólni
Oszd meg a cikket másokkal is:

Minden idők egyik legismertebb füstbe ment szuperhősfilmje George Miller Igazságliga-mozija. A filmről rengeteg háttérinfó található az interneten különböző koncepciós rajzok és leírások formájában, és ezek mind egy olyan filmet sugallnak, amit nagy kár, hogy sosem láthatunk.

Részlet Steve Skroce egyik storyboardjából

A napokban Jay Baruchel, aki a film egyik gonoszát, Maxwell Lordot alakította volna, elárult néhány új részletet a lassan tíz éve született projektről. “Az esztétikai döntések, a karakterek és a történet kapcsán meghozott döntések annyira tökösek voltak, kár, hogy sosem láthatjuk őket,” mondta a színész, aki Miller vízióját úgy írta le, “mintha Miller Zack Snydert utánozná.” Baruchel ezen kívül mesélt két jelenetről, főszerepben a Megan Gale által életre keltett Wonder Womannel.

“Amikor először látod Wonder Womant, a film nyitójelenetében Themüszkirán, teljesen egyedül van, a paripáján ül, és nagyjából fél kilométerre van egy Minotaurusztól, akinek balta van a kezében. Wonder Woman egyenesen nekirohan. Az amazonok körülötte éljeneznek, Diana pedig csak úgy lefejezi a hatalmas lényt. Leszáll a paripáról, az égbe emeli a Minotaurusz fejét, és közben nem szól a átkozott szót sem. Erre azt mondtam: EZ az a Wonder Woman, akit én látni szeretnék. Nagyon különleges lett volna.”

A színész azt is elárulta, hogy a film egy adott pontján “Maxwell Lord kimossa Clark agyát, és így Superman hirtelen fegyverré válik. Vörös szemű Supermanné változtatom teljesen, majd jön egy bazi nagy harcjelenet közte és Wonder Woman között, amiben Superman eltöri Diana csuklóját basszus, meg minden. Aztán én a film közepetáján meghalok, de a tudatomat átültetik egy kicseszett számítógépbe.”

Miller Igazságligáját először 2007-ben jelentették be, és 2009-re tervezték a bemutatását. Baruchel és Gale mellett feltűnt volna Armie Hammer Batmanként, DJ Cotrona, mint Superman, Adam Brody Flash szerepében, valamint Common, aki a Zöld Lámpás jelmezét öltötte volna magára.

A rendező két éve mondott pár szót arról, mi játszott közre abban, hogy a film sosem készült el. “Volt egy nagyszerű forgatókönyv, amire azt mondta a Warner, hogy vágjunk bele, csináljuk meg. Nagyon elköteleztem magam a projekt mellett. De aztán beütött a forgatókönyvíró sztrájk. Gyorsan kellet castingolnunk és kapkodva kellett összeállítanunk az egészet. Aztán ilyen-olyan jogszabályokba ütköztünk az ausztrál kormánnyal, végül az egész terv összeomlott. Már majdnem ott voltunk. De aztán mégsem.”

Címkék: ,

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük