DC Magyarország

Minden, ami DC!

Holnaptól kapható itthon a Sandman képregény

Oszd meg a cikket másokkal is:

A Fumax kiadó igazi különlegességgel készült a 90. Ünnepi Könyvhétre.

sandman_kep2_1138x524.jpg

A zseniális író, Neil Gaiman nevéhez olyan fantasztikus alkotások kötődnek, mint a Csillagpor (amiből 2007-ben Matthew Vaughn nagyszerű színészekkel forgatott látványos fantasyt), az Amerikai istenek (ebből a Starz készített két évados tévésorozatot, amely már elérhető az Amazon Prime-on) vagy épp a The Sandman képregény, amely különleges kiadásban a Fumax Kiadó gondozásában jelenik meg a 90. Ünnepi Könyvhéten. A Sandman érdekessége, hogy a Gaiman által megálmodott világ egyik szereplője nem más, mint az a Lucifer Morningstar, akinek a főszereplésével először a Fox készített tévésorozatot, majd három évad után a Netflix folytatta és nemrég berendelte az ötödik, egyben befejező etapot is.

Neil Gaiman eredetileg hét éven keresztül futó sorozata egyedülálló a képregények között, választékos prózájában és különleges képi világában szinte észrevétlenül fonódik össze a dark fantasy, a modern és ősi mítoszok, valamint a kortárs irodalom. Álomvilágban különleges lények tanyáznak, és furcsa, időnként rémisztő események történnek, amelyek egyre mélyebb betekintést engednek az időtlen Álomúr jellemének néhol emberien gyarló mivoltába. A szerző fő művét, minden idők egyik legnépszerűbb és legnagyobb sikert elért képregényét végre hazánkban is teljes egészében, omnibusz kiadásokban élvezhetik majd az olvasók.

Ebben a kiadványban az okkultisták Halált akarták megidézni, de csapdájukba véletlenül az Álmok Fejedelme sétált. Hetven évnyi rabság után helyre kell állítania romokban heverő birodalmát, meg kell fékeznie elszabadult alattvalóit, és szembe kell néznie Luciferrel és démonaival…

sandman_borito_1138x524.jpg

Az első kötet a SANDMAN 1–20. számát és további extrákat tartalmaz. A képregény két verzióban is megjelenik.

A normál kiadás 560 oldalas, kemény kötésű, a terjedelme miatt ez a változat is kap jelzőszalagot. Tartalmazza a sorozat első 20 fejezetét, további háttéranyagokat és Bárány Ferenc jegyzeteit.

A limitált kiadás 608 oldalas, kemény kötésű, valódi bőrrel burkolva, vak/dombornyomás, egyedi védőborító, exkluzív jelzőszalag, színes előzékek és további extrákkal van ellátva. Tartalmaz mindent, amit a normál kiadás, az extra 48 oldalon pedig a Szentivánéji Álom elkészítésébe nyerhettek betekintést Neil Gaiman részletes instrukciói és Charles Vess vázlatain keresztül.

A képregény elsőként a 90. Ünnepi Könyvhéten lesz kapható, június 13–17. között a Dunakorzón. Az eseményről bővebb infó ITT található.

sandman_kep_1138x524.jpg

(forrás: APP)

Ha tetszett a bejegyzés, kedvelj és kövess minket a Facebookon is!

Címkék: , ,

1 komment a(z) "Holnaptól kapható itthon a Sandman képregény" című bejegyzésnél

  1. A Végtelenek áldják meg érte a Fumaxot! Minden idők legjobb képregénye, nincs mit hozzáfűzni.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük